Ulomený zub

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14552
30.11.12 19:35

Jo tak s hledáním nervu zaživa mám taky zkušenost, to je fakt masakr. Ale změnila jsem zubařku a ted si nemůžu stěžovat. FAkt mě zatím nic nebolelo :palec: Když jsem jí tu díru ukazovala, tak jsem jí před otevřením pusy taky hlásila: „všechno, co by mělo bolet, nechci“…taky jsme se zasmáli a teda musím zaklepat, že zatím teda nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.12.12 15:09

Tak jsem byla u toho zubaře

Ahoj holky, tak jsem dnes byla u toho zubaře teda zubařky a zub mi opíchala injekci a vyvrtala úplně hluboko, potom čistila nějakýma jehličkama, pak to vyčistila, dala vložku a zacementovala…druhý zub ten kousek ulomeného vytrhla ale to nebolelo držel už na kousíčku a taky vyčistila a dala cement :roll: za 14 dní jsem objednaná na čištění kanálku a dodělaní zubu a na ten spodní až zuby zrengenuje nasadí asi korunku podle toho jak bude hluboko a mám si vzít sebou 800kč :roll: budu platit za ty kanálky jeden stojí 200kč :roll: říkala kdybych chodila pravidelně co půl roku, tak bych měla zuby v pořádku, takže odteď budu chodit pravidelně pak to nestojí za to-jen plno peněz a zničené zuby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.12.12 15:13
@verunka84 píše:
Ahoj holky, tak jsem dnes byla u toho zubaře teda zubařky a zub mi opíchala injekci a vyvrtala úplně hluboko, potom čistila nějakýma jehličkama, pak to vyčistila, dala vložku a zacementovala…druhý zub ten kousek ulomeného vytrhla ale to nebolelo držel už na kousíčku a taky vyčistila a dala cement :roll: za 14 dní jsem objednaná na čištění kanálku a dodělaní zubu a na ten spodní až zuby zrengenuje nasadí asi korunku podle toho jak bude hluboko a mám si vzít sebou 800kč :roll: budu platit za ty kanálky jeden stojí 200kč :roll: říkala kdybych chodila pravidelně co půl roku, tak bych měla zuby v pořádku, takže odteď budu chodit pravidelně pak to nestojí za to-jen plno peněz a zničené zuby :roll:

Takže to nebylo tak strašný, že :potlesk: Já neplatila nic, taky mi čistila kanálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.12.12 15:17

@dani24687 Ne nebylo to hrozný nejhorší bylo píchání te injekce :roll: asi záleží kde moje zubařka je soukromá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
4.12.12 15:27

Tak to je dobrý, že to nakonec nedopadlo tak katastrofálně. Za regeneraci zubu a čištění kanálků jsem platila 750Kč…takže podobné, no ta moje k tomu přihodí 30Kč poplatek a jsme nastejno. Vlastně jeden den mi to odvrtala, vyčistila, zaplnila čímsi ty kanálky. Druhý den odvrtala, dělala otisk. Potřetí.....jo dělala mi inlej (1500Kč) a dnes mi brousila zub až k dásni, to jsem měla podruhé anestetikum. To bych zaživa taky nedala. Musím uznat, že ty drasťárny z toho všeho - čištění a plnění kanálků a dneska broušení nestálo nic :mrgreen: No a dneska po tom zbroušení mi dělala otisk horního patra, dolního patra a skusu. Příští týden si jedu do laboratoře vyzkoušet novou korunku a následně mi ji dají do krabičky a frčím k zubařce a ta mi ji nasadí do pusy. Vybrala jsem si keramiku, prý pojištovna hradí celokovou stříbrnou…no vybavím si, jak vypadají zlaté zuby a šla jsem do placené keramiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
4.12.12 15:29

Ještě chci dodat k tomu, že kdyby jsi chodila co půl roku, tak máš zuby v pořádku. Chodím opravdu poctivě na kontroly každého půl roku, pravidelně 2× denně si čistím zuby, z toho večer i mezizubním kartáčkem, používám ustní vodu a stejně se to sesralo, takže to není záruka, že se ti to nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.12.12 15:42

@Miriska To je jasný, ale určitě by to nebylo v takovém stavu :roll: jsem holt blbec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
18.12.12 13:26

Tak jak jsi nakonec doválčila? Moje korunka je už týden v puse, zatím na ni moc nekoušu…prý ještě tak 14 dní, než to bude zahojené a budu moci plně kousat. Jinak práce krásná…a nekazí se :mrgreen: Ale teda to broušení byl masakr, jsem pak o víkendu sahala v noci po ibalginu, protože to se nedalo ani spát, jak mi v tom cukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
25.1.13 15:40

Zlomená část zubu

Holky poraďte mi prosím.

Minulé pondělí jsem se objednala k zubaři, jelikož mi vypadla plomba u horní stoličky (vedle špičáku).
Objednala mě až za týden. Před chvílí jsem kousla do jablka a vyplivla jsem kus zubu. Celá přední část se mi vodorovně zlomila, zadní strana drží.
Nevíte zhruba, jakou částku si mám připravit aby mi zub dali do pořádku? Nemám s tím zkušenost a jsem z toho pěkně mrzutá… Nemůžu se ani usmát, ale nebolí to. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
25.1.13 15:43

Já teď platila za výplň 2500,– a budou mi na něj dávat korunku, kolik ta bude stát, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
25.1.13 15:48

To je teda bomba :roll: Třeba by to šlo nějak nastavit, když mám tu zadní část vcelku. Při pátku se mi teda daří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
25.1.13 17:21

Dává se bílá kompozitní výplň, tím se zub dá domodelovat, že ve finále není absolutně poznat, že je to „nastavované“. Záleží na rozsahu poškození a jak to bude pracné, taky na ceníku zubaře, ale levné to nebude. Já dávala za mini kousíček bílé plomby na dorovnání nerovnosti 400 Kč, nešlo ani o kaz. Takže podle toho, co popisuješ, se připrav na základ okolo 2000 Kč, to si myslím nebude přehnaná částka, ale nevím, jen odhaduju podle toho co vidím a slyším ze svého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
25.1.13 17:25

Ahojky.
Je tady více možností, ale na dálku to fakt neposoudím.
1.Plomba, ale pokud chybí půlka zubu a zvláště ta přední - pochybuji
2.Inlej nebo Onlej podle rozsahu - je to v podstatě taková plomba, ale zhotovená v laboratoři a pak se nacementuje - většina doktorů se s tím, ale nepáře - cena podle materiálu a doktora od 1500kč výše
3.Korunka - ta mi přijde nejpravděpodobnější - cena podle materiálu, plastová nejlevnější, ale nejméně kvalitní, kombinace kov-plast vzhledově nic moc, keramika nejlepší po všech stránkách, ale drahá 3000 a výše. Pokud je zub moc zdevastovaný musí se ještě udělat kořenopvá inlej takový kovový čep do kořene zubu, na který se teprve ta korunka nacementuje.
4. Nechci tě strašit, ale zub může být prasklý i s kořenem a to je potom zub na vytržení a musí se udělat můstek, ale to se tě určitě netýká.
Tak doufám, že jsem trošku poradila, i když ty ceny jsou tak rodílné doktor od doktora, že s tím opravdu neporadím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
25.1.13 18:07

Děkuji všem za příspěvky. Určitě jste mi pomohli. Mám soukromého zubaře, takže cenově je to dražší než z doslechu odjinud. Pokusím se optat i jinde. Nějak mě ty zuby v těhotenství trápí :roll:
Krásný večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
5.3.13 20:53

Tak já teď na zuby taky nějak moc trpím. V lednu se mi ulomila 6 nahoře. Na té mám nyní ošetřené kanálky (zaplatila jsem 1200,–) a zacementované. Vůbec nevím co mě teď bude čekat, jen vím, že se zubař zmiňoval o korunce. Já mám ze zubaře šílený strach, tak se bojím co mě teď bude čekat. K zubaři jdu skoro za 14 dnů, ale už teď v noci skoro nespím, protože mi pořád vrtá hlavou co mi asi bude dělat apod.
A aby toho nebylo málo, tak se mi ulomila 6 dole. Nejprve kousek zubu a teď mi vypadla i plomba. Zub nebolí, ale mám tam ostré hrany, tak mám dodraný jazyk a jsem z toho pěkně nervní. K zubaři jsem objednaná na 19.3. a přemýšlím, zda to vydržím nebo mám jít dřív. Určitě mě zase čeká čištění kořenových kanálků a další korunka.
Myslíte, že mám jít dřív? A nemáte někdo podobnou zkušenost, co mi teď asi bude dělat ať vím na co se připravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.