Ultimáta s tchýní

Anonymní
29.5.13 08:03

Ultimáta s tchýní

Raději anonymně..
Potřebuju se vypovídat a znát názor „nazaujatých“ lidí a tak nějak vědět co by jste dělali.
Jde o to, že s partnerem čekáme miminko, bohužel teď jsme měli krizi (z jeho strany) kdy byl pár měsíců ode mě pryč. Byl u své matky. Ale i přesto za mnou jezdil, podnikali jsme nákupy pro mimčo ale vrátit se nechtěl- měl prý v sobě zmatek. O mimčo jsme se dlouho snažili. Mockrát jsem chtěla aby se vrátil, prosila až jsem rezignovala a smiřovala se stím že budu s mimi sama. Najednou u nich doma začali trochu problémy s matčiným přítelem. Nechce tam mého partnera a kdesi cosi, nějak dobře do toho nevidím. A on si najednou uvědomil že ten klid a rodinu a všechno (veškerý servis, že ;-) ) má u nás doma. Takže se koná velikýýýý návrat. Jenže! tchýně s ním mají jakési ultimátum. A to že na ní budu velice hodná, budu jí milovat, respektovat a že se bude navštěvovat s mojí mamkou (nikdy se nenavštívili, pouze se viděli). Jenže já o tohle nestojím. Tchýně stála za hodně rozepří mezi mnou a partnerem, několikrát mi nadávala, vše dělám špatně a já si mám teď nechat srá* na hlavu??? A přítel řekne že to tak chce a basta. Ani moje máma nestojí o nějaké přátelíčkování, potom co mi tchýně se navyváděla kdy ošklivě mluvila i o miminku a pod. Otázka na vás zní- udělali byste co po vás požadují? Jak byste se případně hájili a poslední ot. schází se tchýně s vaší mámou-je to nutné?
Abych nezapoměla, já mam vizi takovou, že chovat se budu slušně( nikdy sem jí nic sprostého ani ošklivého neřekla, vždy to dusila v sobě a nechala se sebou mávat) ale nebudu milá a vlezprdelka…To se ale partnerovi moc nelíbí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
29.5.13 08:05

Poslala bych ho do p..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
29.5.13 08:06

Na tchýni se v tomhle vykakej..Pokud se chce k tobě vrátit tak to je mezi váma a tchýně vám do toho nemá co kecat..
Jste dospělí lidi a tohle nějak nechápu, že to řešíš..Pokud chcete být spolu tak budete i přes to, že ultimátum nedodržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
29.5.13 08:07

A přítele taky nějak nechápu..
On to myslí jak??Že poslechne maminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.5.13 08:08

Ten „zmatek“ maji asi v rodine…pac tohle je fakt ulet…Co vsechno jsi ochotna zkousnout ty je jedna vec, ale jak mas „prikazat“ mamce, aby se s ni stykala? Proc se k tobe partner vraci s nejakym ultimatem? Dospeli lide prece maji vlastni hlavu na premysleni…uprimne nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.5.13 08:09

No, myslim, ze hlavni otazka zni, zda se k tobe partner vratil, proto ze chtel byt s tebou nebo jestli proste „mu nic jineho nezbylo“…
protoze on odesel, on se vratil, jestli by tam nekdo mel davat ultimata o chovani do budoucna tak ty, a ne ze on se milostive vrati a nadiktuje si podminky, ze kterych teda zustane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
29.5.13 08:09

Myslim si, ze nemas zadnou moralni povinnost se s tchyni kamaradit. Chovat se slusne, to ano, samo nejaka zdvorilostni navsteva…
Ale to je vse. Rekla bych to nahlas a jasne tvemu priteli. Pokud je on, kdo tlumoci od tchyne smerem k tobe, tak at to tlumoci i opacnym smerem.

O tvoji mamce ani mluvit nebudu, to tchyne asi upadla bo co.. :mrgreen: :mrgreen:

EDIT: Preklep.

Příspěvek upraven 29.05.13 v 08:11

• Citovat
  • Upravit
smurfka
29.5.13 08:10

Naši rodičové se viděli snad jednou, dvakrát a to jsme spolu 13 let..( a ani nebydlí nějak daleko od sebe ), nevím proč by se měli stýkat - když je nějaká oslava tak jo, jinak jako není nějaký zájem a to ne že by se nemuseli nebo tak..
Tchýni i partnera bych poslala do prd..nebo bych jim řekla..fajn budu se chovat slušně, mile, ale oba přece budete vědět že to bude předvářka, opravdu to tak chcete? Já bych se do ničeho nutit nenechala..neumím se chovat pěkně k lidem které nemám ráda.

• Citovat
  • Upravit
20807
29.5.13 08:11

Co to jako je??
já jsem to asi špatně pochopila nebo co :think:
tak ještě jednou pro nás, pro blbé:
on se k tobě milostivě vrátí jen, když budeš akceptovat jejich podmínky, že budeš milovat jeho matku a že se s ní bude tvoje mamka kamarádit???
Se zbláznili oba nebo co?? :cert:
A není to náhodou tak, že tvůj přítel tam vadí právě jeho matce a jejímu příteli a proto se ho chtějí zbavit a on jde teda zpátky k tobě???
tak jak si můžou vůbec dovolit ti dávat nějaká ultimáta?
Neměla bys to ulimátum dát spíš ty jemu?? On přeci utekl k mamince a nechal tě v těhotenství samotnou s tím, že má v sobě zmatek!!
Já teda nevím, ale asi bys se sebou neměla nechat takhle orat a vláčet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
29.5.13 08:13

Tchýně nechce, aby už syn u ní bydlel a on ti ještě dává ultimáta, aby se mohl vrátit k tobě?? 8o
Já bych na to nepřistoupila. Snažila bych se k ní chovat slušně, ale nějaké nucení svojí mamky, aby se navštěvovala s tou jeho, to teda fakt ne :nevim:
Moje mamka se s tchýní vidí párkrát do roka, bydlí od sebe 100km, kdyby bydlely blíž, asi by se navštěvovaly častěji, protože si rozumí, ale v opačném případě bych neviděla důvod, proč by se měly nějak často vídat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
29.5.13 08:16

Vcelku úlet, dávat partnerce ultimáta „budu s tebou, když…“ 8o Doteď jste byli od sebe, fungovali jako rodiče a ne jako partneři, sama píšeš, že už jsi rezignovala a pomalu si začala zvykat a že partner by se asi nerozhoupal se vrátit k tobě, kdyby za tím nestál přítel jeho matky… no a to asi není ten pravý důvod, proč obnovovat vztah s matkou svého dítěte. Navíc píšeš, že odešel on, ne že by to byla tvá vina, tak proč by ti měl dávat ultimáta?

A proč by proboha měl vynucovat na tobě setkávání vašich matek? No tak to už vůbec…

A k otázce - ne, moji tchánovci a rodiče se nescházejí, viděli se před svatbou - my u nich na pár dní (tchánovci jsou z daleka, mimo ČR) a oni pak u nás. Ale co udělali na svatbě a jak se teď ke mně chovají - tchán u nás byl v mém šestinedělí se synem celý týden a pak další týden tchýně (ale ta aspoň pomohla, jenže stejně jsem místo se synem pořád čas trávila vařením a uklízením) - se nemají snahu scházet. Naši je párkrát zvali - ze slušnosti - ale tchánovci nejsou schopni jakéhokoli vztahu, vazby, citu… a předvádějí fakt hrozné věci, i vůči mému manželovi. Takže ne - a kdyby si to začali vynucovat, mají smůlu. Moji rodiče jsou dospělí, svéprávní a v žádném případě si ode mě nebo někoho jiného nenechají určovat, s kým se mají vídat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
29.5.13 08:16

Ja tedy nevim, jestli jsem vse spravne pochopila, ale vic nez tchyni bych resila tveho partnera..odejde k matce kdyz jsi tehotna, protoze ma v sobe zmatek? Po nejake dobe snazeni? To bych teda nerozdejchala..a jeste ma pozadavky? Co to jako je? :zed:
Pokud ma nesmyslny ultimata ohledne sve matky, dala bych mu ultimata ohledne sebe a vaseho ditete..bud se srovna nebo nazdar..nejak si neumim predstavit, jak bych takovyhle veci resila pak s ditetem, kdy budes mit prace nad hlavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.5.13 08:17

Asi bych mu řekla, že pokud se chce vrátit a má nás rád, tak bez ultimát jeho matinky…Ten vztah je vás a dvou a ona nemá právo stanovovat nějaké podmínky.. Řekla bych narovinu, že samozřejmě dle svého vychování budeš milá a zdvořilá, ale také záleží na jejím chování a co je nejdůležitější, že pokud si hodlá ona něco stanovovat a on se tím chce řídit, tak se spolu nemáme o čem bavit a ať si zůstane s ní, když si chce nechat od ní řídit život..Ale řekla bych mu to fakt narovinu, protože když to přijmeš, tak vás tchýně bude dál ovládat..

Příspěvek upraven 29.05.13 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951

Neudělala :-) Proč bys měla ty trvat na tom, aby se viděli s tvojí mamkou? To snad musejí chtít oni dvě, ne?
Ty musíš být hlavně v pohodě a připravovat se na mimčo a oni ať se klidně po**rou :)

• Citovat
  • Upravit
11522

Ja nevim nad cim premyslis, pokud uz ses smirila i s tim, ze budes s mimi sama :nevim:,,horsi" to snad nemuze byt (muze, ze budes jeho sluska, tedy nahradis jeho maminku) :zed:, takze pritele bych poslala fofrem do Prcic! nebude ti prece nakazovat jak se mas chovat (jeste k nemu takovemu milemu hodnemu mulijicimu 8) 8o jestli se mu nelibi, tak at si tahne k mamince :roll: sama budes mit velky klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová