Co s prababičkou?

Anonymní
27.5.13 19:46

Co s prababičkou?

Ahoj holky, jdu si zase pro radu dnes anonymně chodí sem známý a nechci aby v rodině troubili, že to zveřejňuji na netu ;)

Moje prababička je v pečovatelském domě ze kterého jí, ale mají za týden propustit. Nechodí a nosí dokonce i pleny, jinak je stále usměvavá komunikativní a ta co si všechno pamatuje 8o :hug: Je mi jí moc líto, moje máma mi dnes brečela do telefonu, že už mluvila snad s každým z rodiny, ale domů si jí nikdo vzít nemůže. Většina pracuje a nebo jsou v důchodu a nedokázali by se o ní postarat, obvolali jsme snad všechny domovy důchodců, pečovatelské domy a sanatoria v okolí, všude mají plno ještě zítra zkusím osobně zajet do menšího města se optat tam osobně. Jenže co když jí nevezmou ani tam? Já kdybych mohla vzala bych si jí hned, ale žijem v malém domečku s přítelovými rodiči a doma mám hyperaktivní batole tak by to nebylo možné :,( Stále mi to vrtá hlavou, jsme ochotni zaplatit péči i veškeré služby v některém z těchto zařízení proto moje máma obvolávala i soukromé zařízení, ale fakt prý nikde nemají místo pro takto postíženou osobu. Babička dnes plakala a říkala, že to má asi za to jak se snaží rehabilitovat a že už měla asi dávno umřít, úplně mi to rve srdce, celý život dělala něco pro někoho a teď to má takhle zpět… Ani nevím jestli se chci jen vypsat nebo zde dostanu nějakou radu… Modlím se za to aby tam kam zítra pojedu babičku vzali… a vlastně vůbec netuším co se stane když ne :,( ach jo..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
27.5.13 19:50

Když se chce, všecko jde. i s miminem doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.5.13 19:51

My se takhle s mojí maminkou staraly o její maminku. Bydlela u nás doma, přebalovaly, omývaly, krmily a ona ještě byla navíc strašně zlá :( Ale tomu rozumím, cejtila se poížená, bylo to pro nás strašně těžké. Pak byla chvíli v LDNce, moje mamka chtěla dát výpověď a pečovat o ní. V den, kdy měla jít domů tam zemřela :,( Jako kdyby věděla, že mamce přidělá,,starosti,,.
Pokud by se to místo nenašlo, tak si ji nejspíš někdo z vás domů vzít bude muset. Vžij se do situace, že by jsi byla na jejím místě. Dá se to zvládnout, musí.
Držím palce, aby to dopadlo co nejlíp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 19:52

@zelenaprisera Jenže já nemám žádné svoje doma :nevim: bydlím u rodičů přítele máme tady dvě místnosti a koupelnu využíváme rodičů… Všude po baráku jsou schody… Kdyby to jen trochu šlo hned bych si jí vzala k sobě :(

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
27.5.13 19:53

A potřebuje prababička zdravotní péči? Nestačila by terénní sociální služba nebo placená pečovatelka?

Co to je vlastně za zařízení pečovatelský dům??? Není to LDN?

Jinak ano zařízení pro seniory jsou přetížené, dlouhodobě. Ještě je možné kontaktovat sociální odbor města a požadovat poradenství o službách, někdy se přes ně podaří protlačit akutní případ mimo pořadník do spádového zařízení.

• Citovat
  • Upravit
4058
27.5.13 19:54

Tak to mi je ji lito, nemam sice radu, ale drzim palce at to zitra dopadne! :andel: Jen doufam, ze se tu zas neslitnou moralistky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.5.13 19:55

Zakladatelko, odkud jsi? Má babička vlastní bydlení?
Nic není neřešitelné a vše je otázka peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 19:55

@stazinka09 Babička má těžké revma, nechodí nohy má jakoby zkroucené, je jí 86 let, a teď prodělala dvě operace žaludku, musí u ní někdo stát a nutit jí jíst, přebalovat jelikož neudrží stolici… takže ano, potřebuje zdravotní péči.

• Citovat
  • Upravit
4151
27.5.13 19:56
@Anonymní píše:
@zelenaprisera Jenže já nemám žádné svoje doma :nevim: bydlím u rodičů přítele máme tady dvě místnosti a koupelnu využíváme rodičů… Všude po baráku jsou schody… Kdyby to jen trochu šlo hned bych si jí vzala k sobě :(

tak může být u někoho kdo přes den chodí do práce a to tam můžes docházet ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.5.13 19:57

Já se taky starala o babičku i s novorozencem ale jestli fakt nemáš místo tak to toho holt moc nezmůžeš.. akorát teda babičce musí být hrozně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Laaja Ano babička má svou garsonku ve které žila do doby než už se o sebe nemohla starat sama. Byt je stále její, určitě tam z rodiny nikdo není takže by tam bylo potřeba jen uklidit, ale sama tam být nemůže :nevim: Větší část z rodiny je z Prahy, a ona je ze severních čech jako já… Moje mamka a děda by se postarali, ale oba ještě chodí do práce a děda je též nemocný :roll:

• Citovat
  • Upravit
13943

Ježiš to je blbá situace :( Babičce musí být hrozně, když neví, co s ní bude, čeká jenom kdo se nad ní smiluje a ujme se jí :( To musí být strašné.. Bohužel radu nemám :( A partnerovi rodiče by byli proti, abyste si babičku vzali k nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638

To je smutné pro prababičku…
však to by stačilo aspoň dočasně než se sežene bydlení v nějakém zařízení, penzionku
taky jsme to doma řešili, už vícekrát dokonce a vždy se to nějak udělalo, lidi se prostřídali + pečovatelka domů…
a pro tebe, je vidět, že ti to není lhostejné, no já vždycky řídím tím, že „pokud je někdo jedinej, kterej to může udělat, tak to udělat musí…“
držím palce ať prababičce něco důstojného!!! seženete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.5.13 19:58

A nějaká pečovatelka? Určitě musí jít někdo zaplatit, kdo tam bude chodit. Střídavě s vámi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.5.13 19:59

A vždyť maminka může být dočasně na ošetřovačce doma a střídat se s tebou než něco najdete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová