Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Laaja Ano babička má svou garsonku ve které žila do doby než už se o sebe nemohla starat sama. Byt je stále její, určitě tam z rodiny nikdo není takže by tam bylo potřeba jen uklidit, ale sama tam být nemůžeVětší část z rodiny je z Prahy, a ona je ze severních čech jako já… Moje mamka a děda by se postarali, ale oba ještě chodí do práce a děda je též nemocný
A nemohly byste se tam s mamkou nějak střídat? Nemohla by se mamka nastěhovat s ní do té garsonky a po dobu, co je v práci, bys tam chodila ty? I v garsonce si určitě můžeš zřídit koutek, kde bys mohla mít všechny potřeby, hračky atd pro dítě, mít tam takový přechodný domov…
@zelenaprisera píše:
tak může být u někoho kdo přes den chodí do práce a to tam můžes docházet ty
Nad tímto jsem též přemýšlela, ale musela bych dojíždět denně 50km k ní i s malou v malé garsonce si to vůbec neumím představit jak by to s dvouletým batoletem a babičkou probíhalo, nehledě na to, že máme hospodářství a nevím jak by se to udělalo tady doma
jsem z toho fakt hotová, vůbec nevím jak to vymyslet a je mi jasné, že babičce musí být hrozně ![]()
Aha, 50km na denní ježdění je hodně
U vás by se vážně nedala vyšetřit jedna postel navíc?
Ono je navíc fakt těžké se,,zavděčit,,. Je to totiž tak potupné, nechat se přebalovat a tak, že to většina starých lidí nesnáší dobře. Navíc od )plně cizího člověka. ![]()
@Anonymní píše:
@stazinka09 Babička má těžké revma, nechodí nohy má jakoby zkroucené, je jí 86 let, a teď prodělala dvě operace žaludku, musí u ní někdo stát a nutit jí jíst, přebalovat jelikož neudrží stolici… takže ano, potřebuje zdravotní péči.
zdravotní péči by mohla zajistit i zdravotní sestra homecare, to dřív vypisoval obvoďák, proplácela pojišťovna, nevím jak jsou teď nastavené podmínky a zbytek pečovatelka (i soukromá, placená). Peníze byste dohromady dali???
Pokud by paní nebyla jasné mysli, tak by připadala do úvahy i gerontopsychiatrie, ale to bych jí nepřála, co jsem měla možnost poznat osobně tak dost hrůza…
A nemá tam v místě bydliště babička nějaký schopný kamarádky, známé? že byste jim třeba zaplatili za péči, prostě by za ní docházely, no musely by to ale zvládat…
moje babička třeba když ještě mohla, tak takto pomáhala ostatním po domě, stejně byla sama doma, tak pomáhala…
Možná bch se poptala na farách. Vím, že u nás tuším evangelíci mají takový pečovatelák jmenuje se Betánie-sice je to dražší(a není to nastálo) ale služby perfektní k lidem se chovají s úctou, třeba tam b mohlo být místečko. Než by se uvolnilo v kalsickým pečovateláku.
Šmarja panno, hrůza, čí je to maminka? Jako co s ní asi, nikdo z rodiny ji nechce? Já teď budu možná zlá, ale je mi z toho zle, aby babička plakala, že měla umřít a bude dožívat s vědomím, že ji nikdo nechce. Co jste to za rodinu? Na tohle nemá slov, ani s pěti hyperaktivními batolaty bych nedopustila, aby moje maminka nebo babička musela mít pocit, že je na obtíž. Nevím, co na to napsat jiného.
Zakladatelko,
pokud na to máte peníze, dejte si inzerát, že hledáte zdr. sestru v důchodu, co se bude o babičku starat. Přijde vás to nejspíš i na míň než pobyt v soukromém pečovatelském domě. To je jedna z možností.
@PetiteFillette To je právě to co jsem ještě ani nezkusila probrat to doma
jenže tady ta domácnost bohužel nefunguje moc dobře, natož aby si sem vzali cizího člověka v tomto stavu
akorát by bylo zle s alkoholikem se moc dobře nedomluvíš a klid by tady babí taky neměla
@lyrica proto k tomu člověk musí přištupovat jakoby se nic nedělo dokud jsem babičce tak opatrně omývala a aby se nestyděla v rychlosti, prostě s ostychem tak to bylo oboustraně nepříjemný.. pak už to byla prostě automatika, roztáhni nohy, musím to tu namazat, bez velkých štráchů.. a babička pak přiznala že jí to bylo příjemnější než prosím tě nezlob se těď musím zajet houbičkou pořádně atd..
@evick2 jj, určitě, to máš pravdu. Já to ale moc neuměla, mi bylo v té době 15 a byla jsem z toho strašně rozhozená a pak jsem vždycky brečela, jak mi jí bylo líto ![]()
@terinka4444 Jo dík, přesně tohle jsem potřeovala slyšet… Tady nejde o to, že by jí nikdo nechtěl.. Spíš řešíme co teda a jak to vlastně udělat
@Laaja @stazinka09 v penězích problém určitě není… ty se dohromady dají