Co s prababičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
27.5.13 20:10
@Anonymní píše:
@terinka4444 Jo dík, přesně tohle jsem potřeovala slyšet… Tady nejde o to, že by jí nikdo nechtěl.. Spíš řešíme co teda a jak to vlastně udělat

dej inzerát, že sháníte pečovatelku. Nebo se optat na místním úřadě. Pokud není soběstačná, měla by jí být přidělena. Pečovatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.5.13 20:10

@lyrica to úplně chápu :kytka: mě sice bylo asi o 8 víc ale s novorozencem pak už batoletem ty nervy taky člověk nemá zrovna jak špagáty ale terinka má pravdu.. i když to zakladatelka slyšet nechce situace je to šílená a rodina by se měla postarat v první řadě a né si jí přehazovat..
zakladatelko omlouvám se ale já bych si to musela do smrti vyčítat.. bylo to hrozný, bylo to náročný ale jsem ráda že jsem to udělala
Takže navrhuju babičku dát do garzonky mámu na očr a s tebou se nějakým způsobem střídat než se zajistí lepší místo někde nebo prostě nechat babičku v garsonce najmout ošetřovatelku a ať tam máma chodí po práci je to snad její maminka ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
27.5.13 20:11

Anonymní jakto, že si dovolí babičku vyhodit z pečovateláku? Moje babička byla v pečovateláku přes 20 let. Poslední roky už s ní taky měly pečovatelky větší práci, musely jí připomínat vložky, dávat jí léky, připravovat jídlo. Pak už říkaly, abysme babičce zažádali o domov důchodců, ale nikdo neřekl, už se o ni nemůžeme starat vemte si ji pryč.
Nějakou dobu se čekalo na místo v domově a až se uvolnilo tak se přestěhovala.
Zkuste hlavně ty domovy, kde se platí všechna péče. Sice jsou to pálky, ale o babičku byste měli postaráno.
Chápu, že si ji nemůžeš vzít domů, u nás to byl taky problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.5.13 20:12

Zakladatelko, odkud jste? Píšeš že ze Severních Čech. To znamená odkud? Když tak do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
27.5.13 20:15

Zakladatelko, ale oni tam musí mít nějakou sociální pracovnici - v tom pečovatelském domě, která ti musí dát nějaké kontakty a říct co a jak - na co má babička nárok a nějak to dáte dohromady jaké má možnosti!
jako na ulici ji nevyhodí!
takže je fajn, že obvoláváte zařízení a třeba ještě najdete, ale jinak taky sociální odbor a sociální pracovnice, které musí informovat co s člověkem bude a kam by jinak šel… i kdyby ji šoupli někam, kde to nebude pro ni vyhovující (LDN nebo nevím kam), tak získáte aspoň čas než najdete třeba tu pečovatelku na celý den anebo pěkný penzion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:16

@evick2 No ona je to vlastně maminka mého dědy a mojí maminky babička.. takže pro mě vlastně praprababička snad to píšu dobře už jsem zblblá prostě pro mě to byla vždy prababička nebo babička…

Já vím, že to zní hrozně jak to píšu, ale rozhodně se jí rodina zříct nijak nechce, po celou dobu se o ní starali, jezdili jsme za ní obden tam kde byla teď a ona tam být chtěla, že prý si může takhle hezky popovídat a nemusí být na obtíž a nenechala si to vymluvit. Byla tam spokojená, začala jíst i přibírat. Včera jí řekli, že je již stabilizovaná a že jí budou muset příští týden ve středu propustit tak teď řešíme co se tedy udělá. Spíš já mám obavy, že zbytek rodiny se na to vykvákne bude jezdit stále jen na návštěvy s hromadou dárků a tím to pro ně končí a nakonec na to zůstanu já s dědou a svojí maminkou.
Abych se o babičku starala já si vůbec neumím představit, mám sotva 160cm a 50kg malé dítě, hospodářství a pole a vůbec netuším co bych dělala.. kdyby ten dům byl aspoň můj nebo náš s partnerem asi bych neváhala, ale takhle? :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.13 20:19

@Aladina Liberecký kraj.. Právě, že by jsme chtěli aby babička byla někde v Libereckém kraji aby jsme to k ní měl blízko a mohli jezdit tak často jako jsme jezdili do teď. Do teď byla v Jablonném v Podještědí i tak jsme jezdili pořádný kuse cesty, jenže teď…

• Citovat
  • Upravit
3540
27.5.13 20:21
@Anonymní píše:
@evick2 No ona je to vlastně maminka mého dědy a mojí maminky babička.. takže pro mě vlastně praprababička snad to píšu dobře už jsem zblblá prostě pro mě to byla vždy prababička nebo babička…Já vím, že to zní hrozně jak to píšu, ale rozhodně se jí rodina zříct nijak nechce, po celou dobu se o ní starali, jezdili jsme za ní obden tam kde byla teď a ona tam být chtěla, že prý si může takhle hezky popovídat a nemusí být na obtíž a nenechala si to vymluvit. Byla tam spokojená, začala jíst i přibírat. Včera jí řekli, že je již stabilizovaná a že jí budou muset příští týden ve středu propustit tak teď řešíme co se tedy udělá. Spíš já mám obavy, že zbytek rodiny se na to vykvákne bude jezdit stále jen na návštěvy s hromadou dárků a tím to pro ně končí a nakonec na to zůstanu já s dědou a svojí maminkou.
Abych se o babičku starala já si vůbec neumím představit, mám sotva 160cm a 50kg malé dítě, hospodářství a pole a vůbec netuším co bych dělala.. kdyby ten dům byl aspoň můj nebo náš s partnerem asi bych neváhala, ale takhle? :,(

ano to je docela možné u nás se stalo přesně to.. že já měla v době kdy už byla nutná péče i v noci 8m raracha bylo každýmu jedno prostě to nechali na nás a když jsem požádala o pomoc byla z toho málem rodiná rozepře.. strejda to má beztak u mě pořád jak ve špárkase a jednou mu to vrátím :cert: :cert:
Ale máš partnera bydlíš u tchánovců neříkej že jsi na pole a hospodářství sama.. tohle by bylo přeci jen přechodné než se podaří babičku umístit tak prostě vem toho svýho chlapa promluv si s ním třeba on něco vymyslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.5.13 20:21
@Anonymní píše:
@evick2 No ona je to vlastně maminka mého dědy a mojí maminky babička.. takže pro mě vlastně praprababička snad to píšu dobře už jsem zblblá prostě pro mě to byla vždy prababička nebo babička…Já vím, že to zní hrozně jak to píšu, ale rozhodně se jí rodina zříct nijak nechce, po celou dobu se o ní starali, jezdili jsme za ní obden tam kde byla teď a ona tam být chtěla, že prý si může takhle hezky popovídat a nemusí být na obtíž a nenechala si to vymluvit. Byla tam spokojená, začala jíst i přibírat. Včera jí řekli, že je již stabilizovaná a že jí budou muset příští týden ve středu propustit tak teď řešíme co se tedy udělá. Spíš já mám obavy, že zbytek rodiny se na to vykvákne bude jezdit stále jen na návštěvy s hromadou dárků a tím to pro ně končí a nakonec na to zůstanu já s dědou a svojí maminkou.
Abych se o babičku starala já si vůbec neumím představit, mám sotva 160cm a 50kg malé dítě, hospodářství a pole a vůbec netuším co bych dělala.. kdyby ten dům byl aspoň můj nebo náš s partnerem asi bych neváhala, ale takhle? :,(

No a jak se ti zdá ten nápad, že by zůstala tam, kde to zná tzn. v garsonce (?) a najali byste někoho na péči o ni? A dají příbuzní aspoň peníze ne? Lepší by byla stabilní osoba + kontakt s rodinou nebo ta sousedská výpomoc, nějaká kombinace, ale aby se tam lidi nestřídali jak apoštoli na orloji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.13 20:24
@stazinka09 píše:
No a jak se ti zdá ten nápad, že by zůstala tam, kde to zná tzn. v garsonce (?) a najali byste někoho na péči o ni? A dají příbuzní aspoň peníze ne? Lepší by byla stabilní osoba + kontakt s rodinou nebo ta sousedská výpomoc, nějaká kombinace, ale aby se tam lidi nestřídali jak apoštoli na orloji

Tohle se mi zdá zatím jako nejlepší řešení kdyby jsme nesehnali nic jiného

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.13 20:25

@evick2 úplně sama na vše samo nejsem ;) Jsem, ale jediná kdo momentálně nechodí do práce (RD) takže dělám od rána do večera co se kde dá dělat s malou…
Asi ano, pokud nenajdeme jiné řešení budu muset udělat pořádky doma, ale jak to bůh ví :roll:

• Citovat
  • Upravit
7584
27.5.13 20:26
@Anonymní píše:
@Aladina Liberecký kraj.. Právě, že by jsme chtěli aby babička byla někde v Libereckém kraji aby jsme to k ní měl blízko a mohli jezdit tak často jako jsme jezdili do teď. Do teď byla v Jablonném v Podještědí i tak jsme jezdili pořádný kuse cesty, jenže teď…

Aha, dělám v Domově důchodců na Meziboří. A místo možná máme. Jsem si říkala, že Severní Čerchy by mohly být klidně Mostecko nebo tak nějak v širším okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.5.13 20:28

Jestli tomu dobře rozumím, babička je ležící? Pokud ano, kolik bere příspěvek na péči? Určitě by měla nárok na max. a to je 8tis. A za 8tis. byste si už mohli dovolit najmout nějakou ošetřovatelku, která přijde, babičku obstará, dojde na nákup, přebalí, nakrmí a odpoledne vykoupe a večer by se mohl stavit někdo z rodiny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.5.13 20:29

No, ja teda dneska mimoradne souhlasim s @terinka4444 …

• Citovat
  • Upravit
20385
27.5.13 20:33

@terinka4444 tohle bylo na Tebe fakt hodne krute…

zakladatelko a neslo by tedy nechat babi v garzonce a zaplatit ji osetrovatelku? Nebo u mamky v byte? Kdyz v penezich neni problem? Daly by se na to vyridit i nejake davky nebo tak…ze by se pres den (kdyz je mamka v praci, byla by osetrovatelka, kdyz je mamka doma, tak by byla mamka nebo Ty)… I to by bylo reseni… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová