Co s prababičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20385
27.5.13 20:33

@terinka4444 tohle bylo na Tebe fakt hodne krute…

zakladatelko a neslo by tedy nechat babi v garzonce a zaplatit ji osetrovatelku? Nebo u mamky v byte? Kdyz v penezich neni problem? Daly by se na to vyridit i nejake davky nebo tak…ze by se pres den (kdyz je mamka v praci, byla by osetrovatelka, kdyz je mamka doma, tak by byla mamka nebo Ty)… I to by bylo reseni… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.5.13 20:34

@pelikan21 věř tomu že pro babičku je to ještě krutější i když za to zakladatelka nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:34

@ynax Vůbec netuším kolik bere jaké příspěvky nebo jaké má příjmy :nevim:
Ano, vlastně by stačilo najít osobu, která bude schopná babičku přebalit, omýt, a dá jí jídlo (ona jí sama, ale musí jí někdo hlídat aby jedla) S vařením, nakupováním a úklidem doma to už by jsme se postarali, jen nemůžeme nabídnout každodenní 24hod péči, ani si neumím představit jí v tomto stavu nechat v noci samotnou :nevim: takže by tam stejně někdo musel být neustále

• Citovat
  • Upravit
3540
27.5.13 20:36
@Anonymní píše:
@ynax Vůbec netuším kolik bere jaké příspěvky nebo jaké má příjmy :nevim:
Ano, vlastně by stačilo najít osobu, která bude schopná babičku přebalit, omýt, a dá jí jídlo (ona jí sama, ale musí jí někdo hlídat aby jedla) S vařením, nakupováním a úklidem doma to už by jsme se postarali, jen nemůžeme nabídnout každodenní 24hod péči, ani si neumím představit jí v tomto stavu nechat v noci samotnou :nevim: takže by tam stejně někdo musel být neustále

samotná být nemůže pokud by v noci spadla z postele nebo tak něco.. já tedy nevím jak moc špatně na tom je.. a navíc není to jen o tom motat se kolem ale i si popovídat, zabavit třeba něco pustit nebo přečíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:36

POkud budu uvažovat nad tím, že by tedy babička byla v garsonce, tak je to zas v háji pro mě. Já si nemůžu dovolit dojíždět k ní denně domů, to bych při dnešních cenách projela vše co bych měla :zed:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
27.5.13 20:37

Taky když nemůže být u Tebe-což teda chápu, nemůže si ji vzít tvoje maminka s tím, že se sežene na dobu kdy je v práci oška a pak už si ji obstará ona s pomocí dalších v rodinně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:39

@Uju No zítra budu s mámou mluvit, tak uvidíme jak se dopracujeme. Dnes když mi volala aby mi teda řekla co se vlastně děje tak jen brečela a lezlo to z ní jak z chlupaté deky… slíbila jsem optání ještě tady poblíž u nás mám tam známou tak se uvidí… NO potom budu mluvit s mamkou a uvidí se jak by to brala ona a její manžel :think:

• Citovat
  • Upravit
371
27.5.13 20:40

Ja mam jiny napad, vymenit tu garsonku do vasi blizkosti, nebo za vetsi byt a nastehovat se tam i s prababickou.ty 2 mistnosti, kde ted bydlite vam do budoucna stejne stacit nebudou. jenze tohle se behem jednoho tydne resit neda…to se melo zarizovat driv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.5.13 20:41
Nepřehnala, jen jsem napsala čistou pravdu, blít nemusíš nade mnou, já mám svou těžce nemocnou maminku doma, starám se o ní 24 hodin denně, mixuju jídlo, aby se najedla, vozím na vozíku okolo domu, aby se nadýchla čerstvého vzducu, mám aktivní batole, po nocích práci, abych utáhla její drahé léky, večer pohladím maminku po tváři a padnu vyčerpáním na držku, doslova, spím na gauči, aby měla mamka pohodlí, je to moje maminka, ta babička je taky něčí maminka, místo sebemrskačství na internetu by se mohli postarat o vlastní matku. Doufám, že vychvám svoje děti tak, aby až jednou budu stará a nemohoucí, nebudou mě po příbuzenstvu nabízet jak horký brambor a postarají se o mne.
Tohle je nejhnusnější věc na světě, nepostarat se o vlastního starýho člověka, dopustit, aby řekl, že měl raděju umřít, než být na obtíž. To je pravda pravdoucí. Vždycky se to dá udělat, není pro to omluva, je to náročné, vyčerpávající, ať žije Lexaurin, ale já jednou budu nad jejím hrobem okopávat kytičky s čistým svědomím, takže nade mnou blít nemusíš.
@berry4 píše:
@terinka4444 to jsi teda krutě přehnala :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:43

@maltik2008 tak z tohohle nápadu by koukal jen rozchod pro mě, musela bych někam dát svoje zvířata a to, že jich nemám málo a hlavně by se to fakt blbě stíhalo i když pokud by si mamka vzala babičku aspoň na pár týdnů k sobě a já tohle stihla pořešit tak ano, ale chlap by semnou 100% nešel.

• Citovat
  • Upravit
558
27.5.13 20:44

@terinka4444 Tak tohle je vážně humus. Na tvém místě bych se teda styděla :roll:. Vypustit něco takového, když vůbec neznáš rodinou situaci, navíc zakladatelka hledá jen řešení. Samozřejmě, že se babičky někdo ujme a postará se o ni, ale musí se pro ni najít to nejlepší a nejpřínosnější východisko..Jsou rodina jen hledají řešení. Tahle tvoje slova se vážně nehodila.. :cert:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@terinka4444 jasné. Takže podle tebe musí fungovat zbytek světa?
Někdo na to podmínky a náturu má, jiný ani jedno.
Je každého věc, jakou zvolí cestu a možnost, nic není černobílé a jednotné. To zkus vzít v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077

Proč do toho cpete zakladatelku s miminem? Předpokládám, že rodina je větší a má další příbuzné. Asi na mě budete naštvaní, ale v první řadě by se měla postarat maminka zakladatelky. Takže ta by se mohla klidně s babičkou sestěhovat do jednoho bytu, přes den tam mít placenou paní na péči o babičku a večer a v noci by ji ohlídala ona. myslím, že to tu už někdo psal a přijde mi to jako dobrý nápad. A v Praze, kde máte další část rodiny se určitě dá zažádat v nějakém pečovatelském zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 20:47

@terinka4444 :,( máš pravdu…
a upřímně musím říct, že před tebou smekám…
asi jsem to slyšet nechtěla i když je mi tato pravda známa a uvědomuji ji si jí. Jen se s tím těžko smiřuji a představa toho co právě píšeš, že by se pro mě měla stát realitou tak si to vůbec opakuji vůbec neumím představit, s tím kde a jak žiju a hlavně s kým.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.13 20:50

@Laaja i moje maminka je jedna ze čtyř vnoučat… ano rodina je rozsáhlá, ale málokdo se k tomu staví víc než tím, že zavolá a optá se v nějakém tom zařízení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová