Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 tohle bylo na Tebe fakt hodne krute…
zakladatelko a neslo by tedy nechat babi v garzonce a zaplatit ji osetrovatelku? Nebo u mamky v byte? Kdyz v penezich neni problem? Daly by se na to vyridit i nejake davky nebo tak…ze by se pres den (kdyz je mamka v praci, byla by osetrovatelka, kdyz je mamka doma, tak by byla mamka nebo Ty)… I to by bylo reseni… ![]()
@pelikan21 věř tomu že pro babičku je to ještě krutější i když za to zakladatelka nemůže
@ynax Vůbec netuším kolik bere jaké příspěvky nebo jaké má příjmy ![]()
Ano, vlastně by stačilo najít osobu, která bude schopná babičku přebalit, omýt, a dá jí jídlo (ona jí sama, ale musí jí někdo hlídat aby jedla) S vařením, nakupováním a úklidem doma to už by jsme se postarali, jen nemůžeme nabídnout každodenní 24hod péči, ani si neumím představit jí v tomto stavu nechat v noci samotnou
takže by tam stejně někdo musel být neustále
@Anonymní píše:
@ynax Vůbec netuším kolik bere jaké příspěvky nebo jaké má příjmy
Ano, vlastně by stačilo najít osobu, která bude schopná babičku přebalit, omýt, a dá jí jídlo (ona jí sama, ale musí jí někdo hlídat aby jedla) S vařením, nakupováním a úklidem doma to už by jsme se postarali, jen nemůžeme nabídnout každodenní 24hod péči, ani si neumím představit jí v tomto stavu nechat v noci samotnoutakže by tam stejně někdo musel být neustále
samotná být nemůže pokud by v noci spadla z postele nebo tak něco.. já tedy nevím jak moc špatně na tom je.. a navíc není to jen o tom motat se kolem ale i si popovídat, zabavit třeba něco pustit nebo přečíst
POkud budu uvažovat nad tím, že by tedy babička byla v garsonce, tak je to zas v háji pro mě. Já si nemůžu dovolit dojíždět k ní denně domů, to bych při dnešních cenách projela vše co bych měla ![]()
Taky když nemůže být u Tebe-což teda chápu, nemůže si ji vzít tvoje maminka s tím, že se sežene na dobu kdy je v práci oška a pak už si ji obstará ona s pomocí dalších v rodinně?
@Uju No zítra budu s mámou mluvit, tak uvidíme jak se dopracujeme. Dnes když mi volala aby mi teda řekla co se vlastně děje tak jen brečela a lezlo to z ní jak z chlupaté deky… slíbila jsem optání ještě tady poblíž u nás mám tam známou tak se uvidí… NO potom budu mluvit s mamkou a uvidí se jak by to brala ona a její manžel ![]()
Ja mam jiny napad, vymenit tu garsonku do vasi blizkosti, nebo za vetsi byt a nastehovat se tam i s prababickou.ty 2 mistnosti, kde ted bydlite vam do budoucna stejne stacit nebudou. jenze tohle se behem jednoho tydne resit neda…to se melo zarizovat driv…
@berry4 píše:
@terinka4444 to jsi teda krutě přehnala
@maltik2008 tak z tohohle nápadu by koukal jen rozchod pro mě, musela bych někam dát svoje zvířata a to, že jich nemám málo a hlavně by se to fakt blbě stíhalo i když pokud by si mamka vzala babičku aspoň na pár týdnů k sobě a já tohle stihla pořešit tak ano, ale chlap by semnou 100% nešel.
@terinka4444 Tak tohle je vážně humus. Na tvém místě bych se teda styděla
. Vypustit něco takového, když vůbec neznáš rodinou situaci, navíc zakladatelka hledá jen řešení. Samozřejmě, že se babičky někdo ujme a postará se o ni, ale musí se pro ni najít to nejlepší a nejpřínosnější východisko..Jsou rodina jen hledají řešení. Tahle tvoje slova se vážně nehodila..
!
@terinka4444 jasné. Takže podle tebe musí fungovat zbytek světa?
Někdo na to podmínky a náturu má, jiný ani jedno.
Je každého věc, jakou zvolí cestu a možnost, nic není černobílé a jednotné. To zkus vzít v potaz.
Proč do toho cpete zakladatelku s miminem? Předpokládám, že rodina je větší a má další příbuzné. Asi na mě budete naštvaní, ale v první řadě by se měla postarat maminka zakladatelky. Takže ta by se mohla klidně s babičkou sestěhovat do jednoho bytu, přes den tam mít placenou paní na péči o babičku a večer a v noci by ji ohlídala ona. myslím, že to tu už někdo psal a přijde mi to jako dobrý nápad. A v Praze, kde máte další část rodiny se určitě dá zažádat v nějakém pečovatelském zařízení.
@terinka4444
máš pravdu…
a upřímně musím říct, že před tebou smekám…
asi jsem to slyšet nechtěla i když je mi tato pravda známa a uvědomuji ji si jí. Jen se s tím těžko smiřuji a představa toho co právě píšeš, že by se pro mě měla stát realitou tak si to vůbec opakuji vůbec neumím představit, s tím kde a jak žiju a hlavně s kým.
@Laaja i moje maminka je jedna ze čtyř vnoučat… ano rodina je rozsáhlá, ale málokdo se k tomu staví víc než tím, že zavolá a optá se v nějakém tom zařízení.