Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Horší je ten rentgen a ct. Na utz se chodí i v těhotenství, sice ne každý den, ale mě ho dělali klidně 2× měsíčně. Mas i utz na doma co si můžeš dělat sama
některým miminkum to muze vadit, ze před tím v brise jakoby utíkají, ale ty těhotná nejsi, takže bych se toho vůbec nebala.
@Anonymní píše:
Holky nemůžu spat, stále přemýšlím. Mám za sebou horší nemoc a dost RTG a CT mozku. Teď jsem po úrazu břicha, ale skrz kontroly jsem byla teď dva dny po sobě na Ultrazvuku břicha a zítra mám jít na třetí kontrolní poslední UZ. Snažíme se s přítelem o miminko, já mám hrozny strach, že tři UZ břicha po sobě mohou mít nějaký negativní vliv na mé zdraví. Všude se píše, že je to bezpečné, ale muže to mít nějaké pozdní následky? Nebo je to opravdu úplně v pohodě a nemusím z toho mít strach. Nechci, aby se to tady srovnavalo s těmi CT mozku například, tam je zátěž jasná, spíše bych chtěla od někoho kdo se vyzná vědět, jestli ten UZ je opravdu úplně “čistý”. Doktor mi na to odpověděl tak ledabyle.
Klid.
Buď v klidu, vždyť na utz se chodí i v tehu…tohoto bych se opravdu nebala. Horší je RTG a CT, ale to máš za sebou, tak dobrý
Vůbec nevadí já chodila 3 x měsíčně a obě děti zdravé 🙂horší je to ct nebo mě ale utz je opravdu ok
Muj gynekolog rikal treba Dnes nebudeme delat ultrazvuk, nebudeme miminko zbytecne prohrivat. Tak jsem se ho ptala jestli je skodlivy a on rikal ze studie jsou ruzne a ze on je pro to to neprehanet, ze to proste neco neprirozeneho je. Ale ty tehotna nejsi, tak bych se nebala
Při rizikovém těhotenství mi dělali břišní ultrazvuk klidně 3× do týdne. Však tam se vůbec nejedná o žádné záření.
@Paní.Norrisová me taky u druhého těhu, měla jsem v 11.tt neštovice a 14dní jsem byla na umření a brala tunu léků, takže mě více hlídali celé těhotenství. Hrozili vadami ![]()
Holky nemůžu spat, stále přemýšlím. Mám za sebou horší nemoc a dost RTG a CT mozku. Teď jsem po úrazu břicha, ale skrz kontroly jsem byla teď dva dny po sobě na Ultrazvuku břicha a zítra mám jít na třetí kontrolní poslední UZ. Snažíme se s přítelem o miminko, já mám hrozny strach, že tři UZ břicha po sobě mohou mít nějaký negativní vliv na mé zdraví. Všude se píše, že je to bezpečné, ale muže to mít nějaké pozdní následky? Nebo je to opravdu úplně v pohodě a nemusím z toho mít strach. Nechci, aby se to tady srovnavalo s těmi CT mozku například, tam je zátěž jasná, spíše bych chtěla od někoho kdo se vyzná vědět, jestli ten UZ je opravdu úplně “čistý”. Doktor mi na to odpověděl tak ledabyle.