Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
Mam dotaz jdu ve 12tydnu na ultrazvuk kvuli vrozenym vyvojovym vadam…chtela jsem se zeptat zda kdo na nem bL zda se za neho platily dekuji moc ![]()
ja platila 800kc na fakultce plus 50kc za foto.pojistovna i to ale proplatila,tak si kdyztak schovej doklad ![]()
Ahoj,
já jsem třeba na žádném takovém UZ ve 12 týdnu nebyla. Půjdu až teď v 16týdnu.
Můj doktor tvrdí, že je to v tom 12týdnu zbytečné.
Ale možná mi to řekl jen kvůli tomu, pač jsme nevěli zda to těhotenství bude prosperovat.
Mám po zamlklém těhu, tak asi proto, nechtěl abych se na to nějak upínala.
jinak co vím, tak kámošky co na tom prvním skrinyngu byli, tak to vše platili.
já jsem si platila 1000kč u mého soukromého gynekologa, fotku mám z darma a dostala jsem tři jiné fotky na flashku
mně to pojišťovna neproplácí, jsem u VZP, ale některé pojišťovný dávají těhotným příspěvek, třeba 1500 - 2000kč a ty můžeš na tohle využít.
Pokud bys neměla peníze, tento screening je dobrovolný, povinný je až v 16.týdnu (tripple testy), ale ten není tak spolehlivý, jako tento ve 12.týdnu
tak já dostala od dr žádanku a neplatila jsem nic a bylo to ve fakultce jen 50 kč za fotku ![]()
Já teda nevím,jsem taky u VZP a nic jsem neplatila.A ty tripple testy už nejsou povinné.Nebyla jsem na nich.Právě proto,že nejsou moc spolehlivé,tak někteří lékaři od nich už ustupují a dělají jen ten UTZ ve 12.tt.
Diky moc holky..:-) urcite neho pujdu a uz se tesim…nahodou nevite jestli to proplaci revirni bratrska pojistovna?? ![]()
Tak já byla ve 12 týdnu, brali mi krem a i screening krev mě stála 30kč a screening 360kč a dostali jsme 5 foteček zdarma
Na žádanku je to zadara. Vyžádej si u doktora. Od asi 30 let už je to povinné. Je to nejpřesnější UZ na vývojové vady spolu s testy krve a věku matky. Hlavně na trizomie.
Ahoj, můžu se zeptat kdy vám řekli pohlaví? Někde čtu, že už to jde poznat ve 12t a někde píšou, že takhle brzo ještě ne…
Na vývojové vady jdu 10.1 a taky nevím zda budu platit, ale žádanku mám
někteří machři doktoři to v tom 12týdnu poznají podle močové trubice, ale takových je minimum a stejně ti to neřeknou na 100%, dobře to jde prý poznat od 15.týdne, když se mimi ukazuje a většinou to doktoři řeknou při velkém UTZ ve 20.týdnu…
já se ptala doktora právě na screeningu, kdy mi to bude schopný říct, tak mně říkal, že s jistotou v tom 20.týdnu a jestli to bude chlapeček, tak je možné, že to uvidí už v 16.týdnu ![]()
hodně záleží na kvalitě UTZ a zkušenostech doktora… no a taky ochotě
na pohlavi si jeste pockej,UTZ ve 20.tt ,tam mi rekl doktor dve holcicky:))