Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojk holky. byla jse na ultrazvuku ve 13 týdnu a mimísek se uvelebil hlavičkou dolu neměli jste taky někdo tuto polohu u mimča. Většinou je v poloze kolébky. Doktor nic neříkal, že je vše v pořádku. Děkuji za informace. Ráďa
Tak jsem trochu po přečtení vašich zkušeností zmatená. Jdu na NT ke své doktorce a za krev neplatím nic a za UTZ 350,– nikam mě neposílá (na žádné speciální pracoviště). Je to vyhlášená lékařka s výbornou pověstí ale jak mi řekla že to bude stát 350,– (jenom) tak tomu moc nevěřím…Fotku si musím udělat sama na mobil - tiskárnu nemá.
Já platila 1400kč a to jsem nebyla ani na žádným specializovaným certifikovaným pracovišti
nedostala jsem ani žádné potvrzení o zaplacení, ale myslím že zrovna VZP by mi stejně nic neproplatila
ale řekli nám i pohlaví miminka a trefili se ![]()
Kejsy: tak brzy vám řekli pohlaví? Já myslela že je to ještě moc brzy…že až tak kolem 20 týdne. To je skvělý ![]()
Ahoj,
zadanku mam zdarma a jdu pristi tyden.
Za screening v prvnim trimestru platim 1.000 kc,dostanu fotecky,ale nevim,zda VZP toto proplaci.Pokud ne,nevadi.Jsou to nejlepe investovane penize jak muzou byt ![]()
Já neplatila nic
ža žádný ultrazvuk ani testy jsem neplatila,
@Alex160509 Mně dělali do toho NT screeningu vnitřní (na potvrzení těhotenství, popř. pak znovu na potvrzení srdeční akce), od NT screeningu (cca 13.tt) už přes břicho.
Platila jsem 320,– a dostala jsem na to doklad, utz vnitřní, prý je to o něco lépe vidět, všechny další utz už pak přes břicho. Pohlaví bylo krásně v tom 12+0 vidět, ale statistiky říkají že by vidět být nemělo, takže bude potvrzeno na velkém ve 20tt.
@Alex160509 píše:
Holky a ultrazvuk se dělá vnitřní, nebo přes břicho. Díky…
Jak kdy a jak kde. Mě dělali přes břicho, ale v tomto týdnu se dělá ještě i dost vnitřní. Záleží, jaká je viditelnost. Mě při NT jasně řekli, že jestli bude snížená viditelnost, tak že se mám připravit na vnitřní. Nakonec to nebyla potřeba.
Ja jdu do Gennetu v Praze. Byla jsem na krvi a za 14dni na ultrazvuk. Platim 1100kc . Koukam ze VZP to neproplaci, tak s sebou vezmu pritele a ten to dojetim urcite zaplati hehehehe
at si tatinek zvyka na vydaje kolem prcka ![]()
Chtěla bych se zeptat, do kdy nejpozději se dělá tenhle hlavní ultrazvuk a odběry krve? Musí to být do 12+0 třeba nebo se to dá dělat i později?