Ultrazvuku v prvnich týdnech vs 1.screening

Anonymní
16.4.22 18:09

Ultrazvuku v prvnich týdnech vs 1.screening

Dobrý den, byla jsem na prvnim screeningu a docela mě překvapilo, že mimi bylo najednou o týden větší, než na předchozích dvou ultrazvucich (6tt a 9tt). Už při první kontrole pan doktor určoval délku těhotenství podle ultrazvuku, protože menses mám nepravidelnou.
Kdy vám sedělo stáří mimca nejpřesněji? Podle mě by byl ten týden vidět spíše na začátku, kdy musí ten plod vypadat každý den jinak a čím je starší, tak může růst jinak, ne?
Zajímá mě to, protože ze zdravotních důvodů mě nenechají přenášet a posunutí TP o týden dopředu mi přijde dost…
Děkuji za vaše zkušenosti.
L.
Prosím anonymně, rodině to budeme teprve oznamovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2579
16.4.22 18:11

Nejpřesnější je ultrazvuk z hlediska určení termínu porodu do 8. týdne těhotenství. Potom už nastupuje individuální vývoj plodu a nelze stáří plodu přesně určit. Přesná je také symptotermální metoda, podle které se dá určit, kdy došlo k ovulaci, ale tu většina doktorů neuznává.

Bohužel se termín nesmyslně určuje až na 1. screeningu, což bývá někdy až dokonce ve 14. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 18:25

@whitemirror Dekuji za rychlou reakci. Ovulaci jsem nikdy nesledovala a bohužel ji na sobě nepoznám, ale podle toho ultrazvuku v 6. a 9.tt by mi to sedělo i s clearblue testem. Takže i poceti je podle toho asi přesnější, je to tak?
Příště se o tom s dr ještě pobavím, já si to uvedomila totiž až doma při prohlížení průkazky.. :-/

• Citovat
  • Upravit
37136
16.4.22 18:34

Nejpřesnější je to na tom prvním screeningu. Ze začátku totiž stačí, když Dr o milimetr ujede ruka a hned to třeba neodpovídá o pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5502
16.4.22 18:38

Můj doktor určuje stáří podle prvního ultrazvuku, kde je vidět embryo. Měří pro jistotu několikrát. Je to prý přesnější proto, že při 1. screeningu už mohou být patrné individuální růstové odchylky a miminko se už hýbe. Prodávám, jak jsem nakoupila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
16.4.22 18:43

Mně termínem šoupali dopředu a dozadu od začátku těhotenství, termíny jim vyšly už asi 4, vůbec nevím, kterým se nakonec hodlají řídit.
K vzteku na tom je, že mám dlouhé cykly, vím kdy byla ovulace, asi 8× jsem se snažila jim to říct, ale příjde mi, že Dr. tohle vůbec nebrala v potaz, jen udělala „hmm hmm“ a jela si svou, že je „velikostí neodpovídá týdnu“ :nevim:
Takže podle PM a posledního měření je těhotenství o týden starší, než já vím, jak podle ovulace opravdu je.
Taky myslím na to, aby pak neplašili s vyvoláváním. Na jednu stranu doufám, že když je to druhé mimčo, tak vyklidí prostor zavčasu a nebudu to muset řešit. Na druhou stranu se psychicky připravuju, že si budu muset obhájit, že ještě nepřenáším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 18:51

@Kryptozoo @TRG @Kriss Tina
Děkuji holky za názory.
Ja si laicky taky myslím, že ze začátku to jde určit lépe, navíc na tom screeningu šlo vidět, jak s sebou malé pořád mele :)
@Kryptozoo fakt ti s TP tak hýbou? Mě právě jasně řekl, že tenhle termín budeme brát jako smerodatny a měnit se nebude.. a taky vypadal docela nekompromisně. No vidíš, to bych řekla, že když si je člověk ovu jistý, že není co řešit…

• Citovat
  • Upravit
3038
16.4.22 18:57

No já byla přesvědčená, že se bude brát jako východzí termín, co vyjde právě na 1. screeningu. Ten mimochodem zrovna té ovulaci odpovídal nejlíp. Za tři dni jsem pak i s tím lejstrem šla ke své Dr, tá plod zase změřila, vyšlo jí o 6 dní větší 8o A do průkazky sestra zapsala týden podle měření doktorky..
Při registraci do porodnice zase chtěli jen termín podle menstruace. Tak jsem z toho naprostý jelen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 19:00

@Kryptozoo tak to je dobrý guláš 😅 A kdy máš teda zhruba termín? Tak snad se mimču bude chtít ven včas:)

• Citovat
  • Upravit
2426
16.4.22 19:02

Já byla nečekaně na dvou místech na 1 screningu v rozmezí asi 3dní na každém to vyšlo s rozdílem týdne. Takže s mojí dr jsem se domluvila že mi uzná ten pozdější TP právě z duvidu6 že byvh se chtěla vyhnout vyvolávání. Navíc tento termín víc odpovídá ovulaci. Vim kdy přesně byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 19:07

@Ufinka87 Taky pěkný 😏 A od ovulace se ti to lisi jak moc? A s dřívějšími ultrazvuky u stejného doktora se stáří rozchází, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
3038
16.4.22 19:09

Podle menstruace 3.10., podle ovulace a posled ího screeningu 10.10. a podle Dr. 4.10. :)
Bylo by krásné kdyby to bylo 4. to má narozky i dcera, byť jiný měsíc :)
Kdy bys měla mít den D ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
16.4.22 19:12

No sedí to +-dva dny tak jsem ráda… Pri prvním těhotenství mi TP posunuli o 10 dní ačkoliv js3m věděla že to není fyzuckx možné. Tehdy to bxl jediný sex v měsíci manžel byl pryč. Samozřejmě na to nikdo nebral zřetel a pirid tsky rak vypadal. Vyvolávání dne utz ve 41+6 a praktucjy js3m byla 40+2. Vyvolavali to a nakonec akutní cs. Tentokrát mi to u Mojí gyn před prvním screningem vyšlo asi o den jinak než pak na tom screningu který mi zapsala do průkazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 19:18

@Kryptozoo Jee to by bylo super, nám to tak vyšlo s bráchou, den stejný, přesně o půl roku 😁
A s tou ovulaci ti teda ten screening sedí přesně? A první ultrazvuk souhlasil taky?

No já podle toho screeningu 21.10., tak jsem zvědavá 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.22 19:22

@Ufinka87 Někdy se ti doktoři chovají, jako by u toho poceti byli.. To je hrozné, právě z takového průběhu mám taky strach.
Tak tentokrát ti to sedí skoro ukázkově, tak to bude určitě lepší 🙂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí