Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, první dítě se nám povedlo na právní pokus, tak jsem se nikdy tímhle nezaobírala do hloubky. Teď se nám nějak nedaří, tak jsem si koupila ovulační testy, abych zjistila, kdy mám ovulaci.
Včera jsme měli pohlavní styk. Ovulační test byl negativní. Dneska je ovulační test pozitivní, je teda možné, otěhotnět z včerejšího styku? Manžel pracuje v zahraničí, takže doma nebývá tak často a proto mě zajímá takhle otázka
Urcite se da
spermie muzou pockat na vajicko az 5 dni, ale spis bych se priklanela k tem 3 dnum, ze je to takovy hranicni. Od pozitivniho ovu testu nastava ovulace do 48 hodin. Nicmene pozitivni ovu test neznamena, ze skutecne ovulace probehne. Jen ty testy reaguji na hormon, ktery ma ovulaci spustit, ale nikdy to neni 100%. Zpetne ti ovulaci potvrdi mereni bazalni teploty. To je tak nejak nejspolehlivejsi metoda, ale bohuzel ti nerekne do budoucna, kdy k ovu dojde. Ale jestli mas tak nejak pravidelny cykly, da se podle toho po nekolika cyklech baj voko orientovat. Drzim palce
taky nam prvni ditko slo napoprve a ted uz se o druhy snazime temer rok ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, první dítě se nám povedlo na právní pokus, tak jsem se nikdy tímhle nezaobírala do hloubky. Teď se nám nějak nedaří, tak jsem si koupila ovulační testy, abych zjistila, kdy mám ovulaci.
Včera jsme měli pohlavní styk. Ovulační test byl negativní. Dneska je ovulační test pozitivní, je teda možné, otěhotnět z včerejšího styku? Manžel pracuje v zahraničí, takže doma nebývá tak často a proto mě zajímá takhle otázka
Ano můžeš otěhotnět. Jsem toho příkladem.
Sex v neděli, úterý ovulace a dokonce podle velikosti na screeningu jsem měla otěhotnět až ve čtvrtek, což nechápu ![]()
Od neděle už žádný sex nebyl, manžel byl týden pryč.
Ahoj, chci se zeptat na tzv ovulační hlen - čirý, tekutý, ten co má podporovat plavbu spermií
bývá přesně v den ovulace? Nebo spíš den, dva před?
@Em84 píše:
Ahoj, chci se zeptat na tzv ovulační hlen - čirý, tekutý, ten co má podporovat plavbu spermiíbývá přesně v den ovulace? Nebo spíš den, dva před?
Zpravidla zacina pred ovulaci. Nicmene tohle je individualni. Nekdo ho nemusi zaznamenat vubec, nekdo ho bude mit i den po ovulaci ![]()