Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, chci se optat než nám začnou vedra. Malý zatím nemá ani 2 týdny. Zatím hezky čůrá a vše je v pohodě, (jen prdíky.. ale už se to lepší)
Pomalu se šplhají teploty nahoru a zajímalo by mě zda jste ve vedrech některá tak malým dětem dávala pít vodu a nebo čaj při UM? Při kojení se prý dávat žádné další pití nemusí ale u UM (nutrilon) si myslím že by to bylo vhodné, samozřejmě pokud bude vyžadovat a chtít. Ale nerada bych aby byl malý ve vedrech dehydratovaný.
Předem díky za odpovědi a zkušenosti.
Urcite davej, vodu nebo fenyklovy caj.my davali odtnarozeni, a to je mala lednova.
@nicolle24 taky si myslim, ze pokud jste plne na UM, mela by jsi mu davat bud vodu nebo cajiky, tady pro ty prcky jsou myslim ze fenyklovy a hermankovy, ale mne se treba po tom hermankovem maly osypal, tak radeji ten fenyklovy. Jinak ja ted davam, kdyz delam mleko, o 10ml vic vody, maly mi moc nechce pit, tak at ma alespon nejake tekutiny. Mleko je ridsi, ale vyzivove stejne. Ale ty davej kdyztak treba jen o 5ml, jste jeste malinci ![]()
Super moc děkuji
Zajímalo mě jestli můžu tak malému mimču dát normálně napít a nechtěla sem hned burcovat doktorku po telefonu. Moc dík a ještě bych se chtěla zeptat kolik vám tak vody (čaje) vypili mimča za den?
@marfra To říkal přítel at vyzkoušíme, jenže malej blinkal, házel doslova šavle
a tak jsme částečně na nutrilonu AR aby bylo mlíčko v bříšku hustější a udrželo se, takže tohle zatím zkoušet nebudem. Už neblinkáme, tak aby nám to chvilku zůstalo
I tak děkuji
@nicolle24
tak ja treba mela maleho jenom na UM az do 5 mesice nez zacal prikrmy. ale je fakt, ze to bylo podzimni/zimni obdobi.
zkus urcite prvni vodu (fenyklem bych neprolivala, pokud nema problem), ale nehrotila bych to. pokud pije UM pravidelne a v dostatecnem mnozstvi, tak by dehydrovane byt nemel.
Dala bych, urcite… a je jedno, jestli vodu nebo detske caje, hlavne vse NESLAZENE… jak si ditko naucis, tak bude pit - samozrejme, existuji vyjimky, nekdy s tvrdohlavym miminem nehnes, ale vetsinou to tak je…
![]()
@nicolle24 píše:
@marfra To říkal přítel at vyzkoušíme, jenže malej blinkal, házel doslova šavlea tak jsme částečně na nutrilonu AR aby bylo mlíčko v bříšku hustější a udrželo se, takže tohle zatím zkoušet nebudem. Už neblinkáme, tak aby nám to chvilku zůstalo
I tak děkuji
jo tak jestli blinkate, tak to je jasne, pak zkus ten cajik nebo vodu…ale jak pise @Ali-Ali taky bych to nehrotila, dala bych mu a kdyz nebude chtit tak bych to do neho necpala, myslim, ze kdyz ti vypije za den 10-20ml bohate to staci
@Barca12345 píše:
Dala bych, urcite… a je jedno, jestli vodu nebo detske caje, hlavne vse NESLAZENE… jak si ditko naucis, tak bude pit - samozrejme, existuji vyjimky, nekdy s tvrdohlavym miminem nehnes, ale vetsinou to tak je…![]()
souhlasim, a kdyby trval na sladkem, tak jedine osladit mlecnym cukrem! je to laktoza, ktera se nachazi i v MM a tudiz pro mimco neskodna…nektere granulovane caje jsou uz primo mlecnym cukrem slazene, ale moc jich neni…ja jsem si koupila primo jen ten cukr a sladim s nim
Zkusím mu dát vodu a uvidíme jak se na to bude tvářit a jaké bude zažívání a stolice, snad tím nic nezkazím a bude v pohodě. Slazené určitě nechci to až v krajním případě že by nechtěl pít a byl by problém se zavodněním a čůráním. Jde mi hlavně o letní teploty, vedro jak blázen a neumím si představit že bych malému dávala jen mléko.
Holky moc děkuji! Určitě se ještě poptám doktorky, ale víte jak, každé dítko je jiné a co lékař to jiný názar a taky propagace sponzorů, tak dám i na rady zkušených mamin ![]()
Kdyžtak doporučuju zkusit i ze lžičky, kdyby bylo hodně vedro, někdy je dítě zvyklé, že flaška = mlíko a vodu z ní nechce ![]()