Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jsem v pronajatém bytě, kde je ještě umakartové jádro… Ty ztyřelé gumy vypadají fakt strašidelně. Bude řešení taková páska nebo je to blbost? Jak jste vyřešili vaši koupelnu a WC s umakartem vy? Podotýkám, že do toho nechci investovat velké peníze, ani tady nemůžu dělat extra velké změny.
Záleží, jak tak ta guma drží. Odloupla bych kus a prohlédla tvar profilu, pak bych šla ho hoby parketu a hledala něco odpovídajícího.
Ty gumy většinou drží, i když jsou staré a nehezké. Před 2 lety jsem nechala bourat jádro, tak jsem se mohla pokochat ![]()
Ven bych je nedloubala, mohlo by se stát, že nové řešení nebude dobře těsnit a začne zatékat za umkart. Spíš bych je už teda něčím překryla - třeba tou podlahovou nebo nějakou rohovou lištou.
PS: Umakart se docela dobře tapetuje - vinylová omyvatelná tapeta dokáže koupelnu vzhledově vylepšit a není to složité ani drahé. Měla jsem to tak vyřešené, než jsem ušetřila na rekonstrukci.
@lapagerie přesně to jsem myslela, překrýt to. Nemůžu to vyrýpat jen tak, to by mě asi majitelé nepochválili. Já nikdy netapetovala a nemám nikoho kdo by mi to udělal ![]()
@Kvet1ka ve skupinách na Fb se vždycky dá někdo sehnat. Nebo přes malíře pokojů - většinou umí i tapetovat nebo mají kontakty