Umělé oplodnění - na kolikátém jste byly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.7.19 20:39

Ahoj holky, taky se k Vám přidám. :mavam:
Po roce snažení se nám to povede přirozeně, ovšem hned v počátku jsem potratila, dva dny před svou svatbou. Následně jsme se rozhodli pro IVF, jelikož moje gynekoložka se mnou nechtěla nic dělat. Mám za sebou 2× IVF, celkem 6 transferů, celkem na 2 klinikách. Na té první se nám povedl druhý transfer, kterou opět rychle skončil. Teprve poté nám udělali testy, imunolog mi zjistil nějakou šílenost, na kterou už přes půl roku beru 17,5 mg prednisonu (kortikosteroidy) denně. Rovněž nám dělali genetiku, která však dopadla u pořádku, NICMÉNĚ na druhé klinice nám udělali ještě genetiku embryí a zjistili, že ze 7 jsou jen 3 zdravé, což prý vzhledem k mému věku (29 let) je dost velká bída, jak mi sama doktorka řekla. Nicméně to vypadá, že v tomhle byl u nás zakopaný pes, protože po transferu geneticky vyšetřeného embrya jsem opět těhotná a zatím se drží nejdéle ze všech, i když jsem stále v počátku. Jo a ještě mám AMH 1,5, což taky není žádná sláva, ale oproti ostatnímu maličkost.
Jo a abych byla upřímná, tak kecy okolí jsem snášela mnohem hůře, než všechny ty procedury, injekce, atd. Vždy mi radili hlavně lidé, kteří neměli ponětí o tom, co vše jsem musela podstoupit, a hlavně lidé, kteří měli děti na první dobrou… Po potratu mi v práci kolegyně řekla, že si za to můžu sama, protože to mám v hlavě. A že nejsem normální, když si dobrovolně ničím zdraví, abych měla děcko, když by mi to jistě šlo přirozeně, pokud bych na to nemyslela. Taky jsem několikrát slyšela, že ještě nepřišel správný čas (ten přijde asi až mi potáhne na 50? :nevim: ). S manželem jsme se snažili dva a půl roku, zkusila jsem bylinky, cvičení, mobilizaci kostrče, ty rádoby doporučené dovolené, které nám měly zázračně pomoct a NIC. Takže já jsem vděčná na doktory a medicínu, která nám zatím pomohla nejvíce. I když nás to stalo zatím 110 tisíc. :roll:
Promiňte mi anonymitu, ale jsem na úplném začátku těhotenství a zatím o něm absolutně nikdo neví. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1494
22.7.19 21:38

U mě byl úspěšný 9.transfer. A stálo mě to vše kolem 300 tisíc. Myslím, ze napoprvé se zadari málokomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.7.19 22:53

Tak já jsem asi ta vyjímka, které to vyšlo na první dobrou, i když mi nedávali moc šancí.

• Citovat
  • Upravit
3097
23.7.19 00:48

Ja se ted chystam na 3 ivf. Prvni neuspesne, 2 biochemicke. Tak ted to snad vyjde az dokonce v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.19 14:41

Me vysel druhy pokus. Vsadila jsem tenkrat vše na jednu kartu - doktor byl presvedcen, ze to tentokrat (pred tim x pokusu s casovanym stykem (a clostikem) a iui a ten jeden transfer) vyjde, protoze bylo jaro :-) zrusila jsem veskere pracovni cesty, cvicila mojzisovou, pila trochu cerveneho vina, pred zacatkem stimulace jsem byla tyden v laznich a nechala jsem si tentokrat vnutit nemocenskou po transferu… i kdyz tam byl z me strany duvodem ohss…

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
13.5.20 14:22

Mně by zase zajímalo co se týče darování vajíček, tak jestli se dá jít darovat vajíčka víckrát nebo nikoliv?

• Citovat
  • Upravit
3097
13.5.20 14:24

@Kikinka01 Muzes jit vickrat. Kamaradka chodi. Je to limitovano vekem myslim do 30 a zdravotnim stavem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnettkaMalus
25.5.20 17:24

@Kikinka01 Kamarádka byla taky dvakrát, není to omezeno počtem, ale jak se tu píše věkem a samozřejmě zdravotním stavem :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.21 17:03

7× na umělém..??230 tisíc..?? obdivuju.. silné ženy a asi pevné nervy..!!! já byla 2× hned po sobě, nepovedlo sem, hned sem to vzdala, zklamaná a samozřejmě v tom hned vidím podvod 😆…a jen pračku peněz…tak mi to rozhazelo hormony, že sem to nebyla ani měsíc PO furt já psychicky a brečela i u televizních zpráv..😅.po jaké době chodíte. kdyz jděte víckrát?? samozřejmě už sem se trošku oklepala a uvažuji o dalším pokus..děkuji ženy, po přečtení vašich příspěvků mi
zas svitlaa trocha naděje

• Citovat
  • Upravit
1494
5.2.21 19:40
@Anonymní píše:
7× na umělém..??230 tisíc..?? obdivuju.. silné ženy a asi pevné nervy..!!! já byla 2× hned po sobě, nepovedlo sem, hned sem to vzdala, zklamaná a samozřejmě v tom hned vidím podvod 😆…a jen pračku peněz…tak mi to rozhazelo hormony, že sem to nebyla ani měsíc PO furt já psychicky a brečela i u televizních zpráv..😅.po jaké době chodíte. kdyz jděte víckrát?? samozřejmě už sem se trošku oklepala a uvažuji o dalším pokus..děkuji ženy, po přečtení vašich příspěvků mi
zas svitlaa trocha naděje

Já svých 9.transferů mela v průběhu cca 3,5 roku. Nejdelší pauzu mezi transfery jsem měla z určitých, ne zdravotních, důvodů rok. Nejkratší nevím, asi 2-3? měsíce, z důvodu zaměstnání. Miminko me „stálo“ cca 300 tisíc, ale stálo to za to :srdce:.
Držím ti pěsti, ať najdeš novou sílu jít za svým snem :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
18.8.21 21:16

Jojo už jsem si to holky našla jednou už mám darování za sebou, vybrala jsem si kliniku ivf ve Zlíně. Jestli nad darováním přemýšlíte, tak doporučuju tuto kliniku.

• Citovat
  • Upravit
28
9.6.25 18:06

Ahoj holky, prosím jdu jsi pro radu, před 8 lety jsem otěhotněla, ale miminko bohužel zemřelo ve třetím měsíci, od té doby se s manželem snažíme, ale nic, byla jsem na vyšetření na feriticare a jsem v pořádku i manžel má krásný spermiogram, myslím jsi, že chyba je v mé hlavě, tím že mi je 30 let a děti miluji a toužím po miminku, prosím nemáte nějakou radu na bylinky, nebo prášky, docela se bojím, že když podstoupim umělé oplodnění, že se to i tak nevydari, mám občas jsi říkám, že mám v životě takovou smůlu už od mala, ze to není možný 🤣 😭 Děkuji za rady ❤️ ❤️ A všem ostatním držím palce ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.25 23:07

Hele, dívej se :) Já jsem si taky myslela, že je to v hlavě… A nebylo… Na gyn vse ok, chlap ok :) ale… protože to dlouho trvalo, zašli jsme na kliniku (byli jsme na IVF klinice Zlín). A tam zjistili, ze jako ok, ale nemam pruchozi vejcovody :D takze vysetreni, umelko a mame chlapečka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.