Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Markéta80 přesně tak NM není zakázáno, tak je jakoby povoleno, ale podle zákona je to risk pro Bio rodiče. Prostě by to chtělo nastavit pravidla a rodiče by se pak nemuseli bát případného vydírání a určitě by se tím mělo ošetřit i to když se mimčo narodí nemocné - ostatně kvůli tomu se o to začali zajímat. Před pár měsíci jsem se taky bála, jestli dá přítel svolení k vložení embrya a bylo to na palici a věděla jsem, že i kdybych byla sama, tak je mi to jedno, hlavně ať mám mimčo.. No uvidíme jak to vše za pár let bude vypadat…
@Markéta80 Díky, zkusím jim zavolat. Jen škoda, že mají smluvní kliniky v Dánsku a Makedonii.
@kykysek99
V Anglii to jde. Darcovske spermie a IVF. Cca 10 000 liber.
Zkus se zeptat v Gennetu, mozna by mohli poradit.
Drzim palce
@kykysek99 já to sem dala jen pro info, třeba tě nějak nasměrují
@Ginuš pro všechny bude lepší pokud to bude legální a nastaví se určitý systém, takhle je to prostě risk ![]()
Nedávno jsme v jiném tématu řešili problematiku z trochu jiné strany. Spousta neplodných párů, nebo třeba i žen by byla štastná, kdyby se děti neházeli do kontejneru a mohli se rovnou odevzdat. Adoptivním rodičům by se splnil sen a děti by nemuseli hnít v ústavech, v horších případech umírat v popelnicích.
Jde to ve Španělsku. Ceny neznám, stejně bude záležet car od caru.
@Tondakaiser píše:
Nevíte náhodou ve kterém státě je možná asistovaná reprodukce pro ženy nad 50 let věku dekuji
Doufam, ze nikde..chudak dite, az bude na stredni, tak jeho mama v duchodu..
@Tondakaiser píše:
Nevíte náhodou ve kterém státě je možná asistovaná reprodukce pro ženy nad 50 let věku dekuji
ha ha ha
to snad ne…
![]()
@Tondakaiser píše:
Ve Španělsku to jde. Pracovala jsem na ivf klinice a vím, že si pacientky co měli zamrazena embrya a už jim bylo 50, prevazeli embrya do Španělska. Ale nevím přesné podmínky. Zda lze podstoupit celý proces ivf nebo jen transfer zmrazenych ebryi ![]()
@Staworowski píše:
Ve Španělsku to jde. Pracovala jsem na ivf klinice a vím, že si pacientky co měli zamrazena embrya a už jim bylo 50, prevazeli embrya do Španělska. Ale nevím přesné podmínky. Zda lze podstoupit celý proces ivf nebo jen transfer zmrazenych ebryi
to je strašné fakt
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.