Rozmyslela si darování vajíček

Anonymní
28.8.15 11:54

Rozmyslela si darování vajíček

Ahoj holky. Mám kamarádku a ta se rozhodla darovat vajíčka. Cca v půlce září by si měla začít pichat nějaké ty injekce. Ale kde je problém. Včera u me byla a poznala jsem na ni, ze si uz tím není zas tak jistá. Mluvily jsme spolu o tom a žádala me o radu. Jenže ja o tom víceméně nic nevím a nějak nedokážu pomoct. Hledaly jsme spolu jestli může darovani ještě zrušit a nějak jsme nic nenašly. Proto jsem napsala sem a chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti s darovanim a také o odstoupení před tím pichanim injekcí. Moc vám děkuji za odpovědi. Chtěla bych ji nějak podržet, poradit, ale nevim o tom vůbec nic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.8.15 11:55

Jasně, že to může stopnout, nikdo jí nedrží pistoli u hlavy s tim, že musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.15 12:02

To me je jasný :mrgreen: ale bojí se aby něco neplatila. Vidím na ni ze není rozhodnuta jenže nevím o tom lautr vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 12:04
@Envie píše:
Darovani je dobrovolne a pokud se na to neciti, tak to stopnout samozrejme muze! Rozhodne by do toho nemela jit, pokud s tim neni 100% smirena a pokud to opravdu nechce. Ty injekce hormonalni jsou pekny svinstvo (sama to znam diky IVF) a muzou ji pekne rozhodit. Jedna moje znama to dokonce stopla az pred odberem vajicek. Az uz byla napichana injekcema. Proste se z toho sesypala. A nic prijemnyho to nebylo.

Ja se taky právě bojím aby se nesesypala, jenže jednou ze chce podruhé ze se bojí a co ja ji na to mám říct :oops:

• Citovat
  • Upravit
7009
28.8.15 12:05

Pokud to nechce, at to okamzite zavola do CAR. Na druhem konci je prijemkyne, casto hormony nastimulivana tak, aby dostala po oplodneni cerstve embryo.
Tohle by mel mit clovek v sobe vyresene predem, nez da nekomu nadeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.8.15 12:06
@Anonymní píše:
To me je jasný :mrgreen: ale bojí se aby něco neplatila. Vidím na ni ze není rozhodnuta jenže nevím o tom lautr vůbec nic.

nebude nic platit, toho se bát nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
28.8.15 12:14
@Bibi239 píše:
Pokud to nechce, at to okamzite zavola do CAR. Na druhem konci je prijemkyne, casto hormony nastimulivana tak, aby dostala po oplodneni cerstve embryo.
Tohle by mel mit clovek v sobe vyresene predem, nez da nekomu nadeji…

ano, s tím souhlasím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 12:20

Vím ze šla s nějakou paní aby se dostala na první místo a teď se na jednu stranu boji a na druhou ze ji nechce podrazit jo a boji se nějakého syndromu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31292
28.8.15 12:26

Pokud tam s ní byla ještě ta, kterou může posunout v pořadníku, tak je to hloupé. Jak vůči příjemkyni, tak vůči té paní. Měla si to důkladně rozmyslet, než na to kývla a celou tu „mašinérii“ rozjela.
Ale může se kdykoliv rozhodnout, že to stopne. Je to dobrovolné, může kdykoliv odstoupit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.15 12:49
@Envie píše:
Jak uz tu bylo zmineno! Mela by zavolat co nejdrive, aby prijemkyni nezacli stimulovat. A s pani se urcite nesesla, jelikoz darovani je anonymni vec, takze spis se sesla s nekym na klinice jako s personalem, nez pani prijemkyni.

To nebyla prijemkyne jen známá kterou to posunulo na přední misto v poradniku ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 13:23

No právě to jsem ji taky říkala, ale ja ji do hlavy nevidím. Je to darovani hodně nebezpečné?

• Citovat
  • Upravit
7009
28.8.15 13:45
@Anonymní píše:
No právě to jsem ji taky říkala, ale ja ji do hlavy nevidím. Je to darovani hodně nebezpečné?

hrozi hyperstimulacni syndrom. Ale jinak je stimulace stejna jako u stovek zenskych, co pidstupuji ivf a rekla bych, ze vetsina snasi stimulaci dobre a po vlozeni embrya jich spousta otehotni. Kdyz se do tela beuprostredne po stimulaci a odberu zvladne uchytit embryo, tak ta zena na tom snad zdravotne nemuze byt tak strasne.
Ja mela stimulaci a odber v pohode, po odberu par dnu bolelo bricho, ms prisla na cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.15 13:58
@Bibi239 píše:
hrozi hyperstimulacni syndrom. Ale jinak je stimulace stejna jako u stovek zenskych, co pidstupuji ivf a rekla bych, ze vetsina snasi stimulaci dobre a po vlozeni embrya jich spousta otehotni. Kdyz se do tela beuprostredne po stimulaci a odberu zvladne uchytit embryo, tak ta zena na tom snad zdravotne nemuze byt tak strasne.
Ja mela stimulaci a odber v pohode, po odberu par dnu bolelo bricho, ms prisla na cas.

Děkuji dám ji to přečíst :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 14:00
@Envie píše:
No zalezi na pohledu. V tu danou chvili hrozi snad hyperstimulacni syndrom. Ale jsou to hormony a jsou bohuzel nebezpecne pro rozvoj rakoviny :roll:

No s tou rakovinou jsem něco taky četla, ale to by ji pak musela mít každá desátá co chodí na umělé :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 14:27
@Envie píše:
No a jak vime ze nema? 8o :roll:
Ja teda na umele chodim. Jinak mit deti nemuzeme. Podstoupila jsem nekolik stimulaci. A tohle je to, co me desi nejvic. A to ja snasim spatne i ty injekce atd. Nejsem schopna normalne fungovat. Ale vetsina zen je ok. Asi jsem slaboch :mrgreen:

To je fakt 8o
ja ji slíbila ze ji to budu pichat tak s tim problem snad nebude. Jen ma nastoupit do práce a bude asi tahat těžký věci a to by asi neměla vid?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.