Rozmyslela si darování vajíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.8.15 18:16
@Lojzkata píše:
pokud s tim nejsi smirena, tak to nepodstupuj, ale zavolej do caru, at o om vi co nejdriv, neboj, nic platit nebudes

Ja darovat nejdu chci podpořit jen kamarádku což jsem tu psala. Ma zacit v polovicce zari tak snad ma jeste čas. :roll: ja tomu nerozumím je mi to vcelku jedno co si kdo dělá a za to nikoho určitě odsuzovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
31427
28.8.15 20:27
@Anonymní píše:
Ja darovat nejdu chci podpořit jen kamarádku což jsem tu psala. Ma zacit v polovicce zari tak snad ma jeste čas. :roll: ja tomu nerozumím je mi to vcelku jedno co si kdo dělá a za to nikoho určitě odsuzovat nebudu.

ona čas má, ale měla by to do CARu zavolat klidně hned zítra (běžně jedou prakticky nonstop, kvůli odběrům, které jsou časované). Jde o to (ale už to tu taky zaznělo), že příjemkyně v tuhle chvíli pravděpodobně už začíná brát hormony, které sladí její cyklus s cyklem dárkyně a potom jí připraví tělo na přijetí embrya, takže (pominu-li zbytečné naděje, které jí zmaří), by jí mohla ušetřit aspoň trošku toho zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.15 20:38

Holky díky už je to vyřešené :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
28.8.15 20:45
@martina.se píše:
nebude nic platit, toho se bát nemusí.

Na to pozor, já podepisovala papír, že pokud si to rozmyslím, veškeré náklady platím sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.15 21:02

Rozmyslet si to muze, nicmene mne osobne by bylo trapne se nechat pripravovat a pak do toho nejit. Taky jsem darovala, bala jsem se, spatne jsem snasela injekce (ne, ze by mi neco spatneho delaly, ale pokazde jsem se bala, ze to pichnu blbe a darovani pak kvyli tomu nevyjde). Po odberu taky cca tyden poboliva bricho, takze to neni na buhvijake sporty a tahani tezkych veci.

Nicmene bych rada zminila muj postoj k darovani. Nebrala jsem to tak, ze nechci, aby moje geny „litaly“ nekde po svete, naopak, jsem rada, ze budou poletovat. Rikala jsem si, ze mam sama skvele dite, pekne, chytre, sama nemam geneticke vady, dcera je taky zdrava, hodna, atd., takze jsem chtela neco podobneho darovat jine mamince. Ten pocit, ze ma hezke, chytre, zdrave dite myslim :) Ja sama uz svoje dalsi deti nechci, tak mi prislo skoda zbytek vsech mych vajicek splachnout s kazdou dalsi MS do zachoda. Moje geny se rozmnozi, ja nebudu muset vicekrat rodit a jestli moje dcera se zamiluje do nekoho, kdo by mohl byt jeji pribuzny? To nevyloucim, ale v tom pripade si nemuzu byt jista nikdy nicim. Kdo vi, kolik jeji tatinek rozsel, predtim a taky treba jeste potom, deti? :)

Takze za me jenom pozitiva :)
Prosim anonym, rodina nevi, ze jsem darkyni.

• Citovat
  • Upravit
36504
28.8.15 21:03
@Lojzkata píše:
Já bych o tom ani nezačala přemýšlet, žádná cizí ženská by mi nestála za to, abych jí darovala svoje dítě v buňce, je to bláznovství, tohle by mělo být zakázané.

dělají to pro peníze a to hodně vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
28.8.15 21:05
@Burj Chalifa píše:
dělají to pro peníze a to hodně vysvětluje.

Zajímalo by mě, kdyby jste byly v situaci kdy by jste potřebovaly darovaná vajíčka, jestli by jste také psaly o tom, že by to mělo být zakázané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lojzkata
28.8.15 21:10
@Evka73 píše:
Zajímalo by mě, kdyby jste byly v situaci kdy by jste potřebovaly darovaná vajíčka, jestli by jste také psaly o tom, že by to mělo být zakázané

Tak já jsem psala, že bych dv nechtěla přijmout, ani bych nešla darovat, nicméně je to dobré pro ty, které mít vlastní nemohou, já jen nechápu, jak někdo může darovat kus sebe, pro mě nepochopitelné, neetické, nepodstoupila bych to pro nikoho a žádné peníze na světě by mi za to nestály.

• Citovat
  • Upravit
59426
28.8.15 21:10

@Burj Chalifa to je jasný ne ale musí se to zaobalit jako dar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.8.15 21:15
@Markéta80 píše:
@Burj Chalifa to je jasný ne ale musí se to zaobalit jako dar :lol:

nepíši, že to má být zakázané, to špatně čteš. Pouze nevěřím altruistickým řečem. Je to za peníze, vajíčka se prostě prodávají. A to je prostě realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
28.8.15 21:18

@Burj Chalifa - pardon, otisklo se mi jen kousek citace, o tom zakázání to psala @Lojzkata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lojzkata
28.8.15 21:22
@Anonymní píše:
Rozmyslet si to muze, nicmene mne osobne by bylo trapne se nechat pripravovat a pak do toho nejit. Taky jsem darovala, bala jsem se, spatne jsem snasela injekce (ne, ze by mi neco spatneho delaly, ale pokazde jsem se bala, ze to pichnu blbe a darovani pak kvyli tomu nevyjde). Po odberu taky cca tyden poboliva bricho, takze to neni na buhvijake sporty a tahani tezkych veci.

Nicmene bych rada zminila muj postoj k darovani. Nebrala jsem to tak, ze nechci, aby moje geny „litaly“ nekde po svete, naopak, jsem rada, ze budou poletovat. Rikala jsem si, ze mam sama skvele dite, pekne, chytre, sama nemam geneticke vady, dcera je taky zdrava, hodna, atd., takze jsem chtela neco podobneho darovat jine mamince. Ten pocit, ze ma hezke, chytre, zdrave dite myslim :) Ja sama uz svoje dalsi deti nechci, tak mi prislo skoda zbytek vsech mych vajicek splachnout s kazdou dalsi MS do zachoda. Moje geny se rozmnozi, ja nebudu muset vicekrat rodit a jestli moje dcera se zamiluje do nekoho, kdo by mohl byt jeji pribuzny? To nevyloucim, ale v tom pripade si nemuzu byt jista nikdy nicim. Kdo vi, kolik jeji tatinek rozsel, predtim a taky treba jeste potom, deti? :)

Takze za me jenom pozitiva :)
Prosim anonym, rodina nevi, ze jsem darkyni.

Tak každý to vidí jinak, mně by vadilo mít někde moje biologické dítě, nevědět, jaké má zázemí, zda je šťastné, zdravé, ano, někdo by mi mohl oponovat, že si někdo to dítě tak moc přál a měl by mu ubližovat?
Ale copak můžeme dát v některých situacích v životě ruku do ohně za sebe, natož za cizí lidi?
Není tohle pro každého a další věc, by mě zajímalo, jestli vy, které jste darovaly, zda jste někdy přemýšlely nad tím, jak asi to dítě vezme, že je z dv, že pro svoji biologickou matku znamenalo jen buňku?
Je to nepředstavitelný hnus, na druhou stranu pro ty, které nemohou mít děti a vidí v dv jedinou možnost je to naděje.

• Citovat
  • Upravit
Lojzkata
28.8.15 21:23
@Evka73 píše:
@Burj Chalifa - pardon, otisklo se mi jen kousek citace, o tom zakázání to psala @Lojzkata.

Ano, ale vzápětí jsem se hned opravila.

• Citovat
  • Upravit
59426
28.8.15 21:23

@Burj Chalifa nepíši nic o zákazu ale neni to dárcovství ale prodej ;). Zase x žen by bez cizího vajíčka byla bezdětná ale dárcovství by bylo zdarma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
28.8.15 21:27

Protože je darování anonymní, tak nečekám, že by mě někdy dítě z mého vajíčka vyhledalo. A hlavně - určitě si myslím, že má větší vliv člověk, který dítě vychovává než ten kdo mu dá život, případně poskytne genetický materiál. Nikdy jsem nemyslela na děti, které se mohly případně z mých vajíček narodit. To si víc vzpomenu na děti, které jsem jako náhradní maminka odnosila, nebo na chlapečka který se mnou vyrůstal a o kterého jsem se jako hlídačka starala několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.