Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky cetla jsem tu nekolikrat v diskuzich ze sel nekdo na umele preruseni a sel po zakroku hned domu…
nevite kde v praze to delaji na jakych klinikach?
dekuji za vase odpovedi
Myslím že to dělají skoro v jakýkoliv nemocnici. akorát bych to nenazývala přerušení, ale ukončení.
Ale me se jedna o to kde mohu jit po zakroku hned domu, nekolikrat jsem cetla ze holky sli na zakrok a po nem hned za cca 30 minut domu.
@kamila191 podle mě to teď je skoro všude. U nás v tý pidi nemocnici to tak taky dělají, za 2 hoďky bych šla domu. Já si to ale pak rozmyslela ![]()
@kamila191 píše:
Ale me se jedna o to kde mohu jit po zakroku hned domu, nekolikrat jsem cetla ze holky sli na zakrok a po nem hned za cca 30 minut domu.
ano, běžně se chodí dom. Hodinu si poležíš, pak Tě pustí a KO u svého dr.
u nás to funguje stejně i u revizí atd..
Umělé ukončení těhotenství ti provedou v kterékoliv nemocnici s gynekologií. To že chceš jít po 30 minutách dom je ještě větší kravina než potrat. Zůstáváš tam na pozorování po narkóze. Když jsem potratila, měla jsem být na 7 hod v porodnici, v 9 jsem šla na sál, ve 3 dom, ale musel se mnou manžel. Další dny tě bude vše bolet po uvolnění svalů. Já bych po 30 minutách dom rozhodně nešla už jen preventivně a psychického nášupu co měly i holčiny co to dítě nechtěly..
Myslím, že je to všude, provádí se to ambulantně. Chvilku se prospíš po narkoze a za hodinku, dvě jdeš domů.
Hned po zákroku ne, musíš se probrat z narkozy…po pár hodinách, někde chtějí nechat přes noc, záleží jestli jdeš dopoledne, nebo odpoledne.
Kdyby mi tu chtěl někdo nadávat, tak já tam byla kvůli zamlklému těhotenství na kyretáž, což je z hlediska výkonu to samé a večer jsem spěchala domů za prvorozeným dítkem
.
@kamila191 po revizi mě pustili domů ještě ten den. Dělali to asi ve 14 hodin a v 18 pro mě mohli přijet.
@mejdylko píše:
@kamila191 podle mě to teď je skoro všude. U nás v tý pidi nemocnici to tak taky dělají, za 2 hoďky bych šla domu. Já si to ale pak rozmyslela
a urcite toho nelitujes co?
@1.zizi píše:
a urcite toho nelitujes co?
ani v nejmenším… i když od druhého dítka si dáváme pauzu, ale za Alexe jsem moc vděčná že ho mám ![]()
@kamila191 píše:
Ahoj holky cetla jsem tu nekolikrat v diskuzich ze sel nekdo na umele preruseni a sel po zakroku hned domu…
nevite kde v praze to delaji na jakych klinikach?
dekuji za vase odpovedi
Nazývejme věci pravými jmény - tzn. umělé ukončení těhotenství…A k dotazu, dělá se to ve všech nemocnicích (viz webové stránky nemocnic, mají tam napsaný i ceník), zaplatíš poplatek za UPT, a po zákroku jdeš domu AŽ PO ODEZNĚNÍ NARKÓZY!! Žádný český doktor si nelajzne pustit Tě domu za 30min.po narkóze, nevím který chytrák Ti to řekl, ale je to nesmysl jako hrom!!!
Po takových zákrocích většinou pouštějí tak za dvě hodiny po zákroku, takže když jdeš ráno do nemocnice tak kolem 11-12hod. Tě pouští domů…
Příspěvek upraven 06.01.14 v 13:04
@CokeLady píše:
Jmenuje se to oficiálně „umělé přerušení těhotenství“
já vím, já to neberu podle názvů, ale jak to je fakticky, ten termín „přerušení“ mě prostě rozčiluje no ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.