Umělé vyvolání

bara 1
24.6.13 19:47

umělé vyvolání

Ahoj,
dneska jsem se dozvěděla, že malá stále nechce ven a že půjdu na umělé vyvolání. Termín byl 21.6. a ve středu se jde na to. Popravdě, dost se toho bojím, dneska jsem slyšela maminky vporodnici jak hrozně řvou a moc mi to nepřidalo a mám strach. Chtěla bych vědět jak probíhá takové umělé vyvolání a co se vlastně bude dít. Také podotýkám, že jseem otevřená na špičku prstu a na Hemiltona to opravdu není. Moc děkuju! Budu ráda, že vím co mě čeká, tak prosím nepiště, ať to radši vědět nechci…Chci, opravdu se připravím psychycky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
620
24.6.13 19:50

@bara 1 Držim ti palce, jsem na tom skoro stejně, termín byl 22.6. a jsem otevřená na jeden prst, taky se toho vyvolání bojim, nejradši bych aby se to samo rozjelo.. a co že tě tak brzy po termínu vyvolávají, muj dr. stojí za tim, že když neni problém tak do 42.týdne nás nechá v celku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 19:53

5 dnů po termínu už vyvolávačka? 8o Proč? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 19:55

Nevím, miminko je v pořádku ale neradi nechávají ten 42 tt.

• Citovat
  • Upravit
bara 1
24.6.13 19:56

@Andrej91 tak ti budu držet taky palce..

• Citovat
  • Upravit
20840
24.6.13 19:57

Pět dnů po termínu je opravdu brzy, poslední porod jsem měla po termínu 12 dní. Ráno jsem měla nastoupit na vyvolání, v noci o půlnoci se porod rozjel sám. Už jsem tomu fakt nevěřila…
Pokud o vyvolání zatím nestojíš a nic nenasvědčuje tomu, že miminu je úzko, nikdo tě nemůže nutit.
Druhá věc je manipulace Dr. - ale ono už se mu tam jistě nelíbí, maminko, má málo místa, víte? a jiný i horší kalibr :roll:

Příspěvek upraven 24.06.13 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.6.13 19:57

@bara 1 neboj se :hug: to je hlavní co jsem ti chtěla napsat. Taky mě porod vyvolávali a taky jsem byla na špičku prstu. Hamiltona udělali až v den vyvolání, pak zavedli půl tablety která měla „podpořit“ porodní cesty(teď nevím jestli to nebylo naopak)-musim říct, že potom se to opravdu rozjelo…začala jsem zvracet-ale to bylo z toho že jsem předtím jedla, takže radím moc nejez-jen lehce.
Asi až po 5 hodinách jsem se přesunula konečně na porodní sál, tam mi píchli vodu, dali oxytocin, pak epidural-doporučuju a vůbec se toho neboj, je to strašná úleva a i se díky němu dřív otevřeš. A pak už „jen“ tlačení-dohromady to trvalo asi 17 hodin. Nebudu lhát, bolelo to jako čert, ale dalo se to přežít. Já strávila většinu času ve sprše a na míči, to mi moc pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
24.6.13 19:58

Já jsem vyvolávání měla, ale to z důvodu, že mi odešla voda a ani do druhého dne jsem se nerozrodila. Zavedli mi takovou kuličku a ta mi to rozjela, ale i tak to ještě trvalo 6 hodin než jsem porodila. Říká se že to více bolí, protože to je nepřirozený zásah do těla, ale to nemohu posoudit, rodila jsem zatím pouze jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
24.6.13 19:59

Ahoj ja jsem byla 36+4 kdyz mi malyho museli vyvolat kvuli sptanym srdecnim ozvam. Nejprve mi davali nejake tablety na uvolneni porodnich cest a udelali mi Hamiltona, ten to asi rozjel uplne, portoze hned po nem nastoupily bolesti po 5 min. Spis mi sly krece do nohou tak to bylo dost neprijemny nemohla jsem nohy moc ovladat. Jinak diky tomu vyvolani a neprirpavenosti porodnich cest, jsem se vubec neotvirala, takze me prolivali oxytocinem, coz bylo hrozny a vzapeti mi bolet necim tlumili. Jako rika se ze to boli vic, ale tim ze jsem byla prvorodicka, tak nemam srovnani. Spis se priprav taky na oxytocinovou smrst coz vyvolava ohromny bolesti. Dneska mi ale prijde ze to ani tak nebolelo a do dalsiho ditete jdu urcite znovu i kdyby melo byt zase vyvolavany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 19:59

@ametyst ajeje, to je doba, to sis vytrpěla. a bolí zavádění tabletky? Mě říkala, že pokud udělá Hemitona, tak bych začala krvácet

• Citovat
  • Upravit
Roluda
24.6.13 20:00

Holky, tak treba muj gynekolog/porodnik mi rikal, ze pro nej a i pro maminku je nejidealnejsi porod v tom 39tt.Ze to je jak s kuratkem v pekaci :D masicko je uz mekky, jen se dopejka kurcicka.Dite je jiz plne vyvunuto a pry jen zbytecne tloustne. Nejsem doktor, ale svoji logiku to ma. I kdyz zrovna takove prirovnani :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13021
24.6.13 20:04

@bara 1 no docela jo, ale opravdu to stojí za to :) prcek mi to vynahradil už tisíckrát-je moc hodnej od miminka :).
Ten Hamiltom mě bolel dost, ale je to stejný jak to zavádění tablety. Jak jsem byla jen trošku otevřená jen na tu špičku tak oni to jakoby roztáhnou prstem(hrdlo děložní) a to bolí :( ale zas je to jen chvilinka, pár vteřin. Ale já jsem opravdu hrozná cíťa, špatně snášim bolest, hodně holek říká že je to nebolelo vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 20:09

Teď mi řekl přítel, když si to tady četl od Vás, že jestli nechci ať ještě počkám. :think: tak já teda nevim, dr mi říkala, že to ještě nutné není, tak mám jí teda říct ještě ten týden a doufat?

• Citovat
  • Upravit
490
24.6.13 20:14

Ja si myslim ze porod boli tak jako tak, a proste muze se cokoliv vzdycky stat a nejak to zkomplikovat a oxytocinu se treba nevyhnes i behem normalniho porodu. Zalezi jak se citis. Kdybych byla v pohode a bricho mi neprekazelo, tak bych klidne pockala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.6.13 20:14

@bara 1 co ty nemusíš???Jako že je vše v pořádku???Tak počkej!!!Radím ti to upřímně :hug:, přeci jen je ten přirozený porod bez těchto zásahů určitě míň bolestivý!!!
Proč tě to vlastně napadlo???Opravdu vyčkej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky