Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bara 1 Neboj se ničeho, myslím na tebe
. A do pátku času dost
!A i tak bych jim řekla, kdyby se nic nedělo že až v pondělí
!
@ametyst no trochy se mi ulvilo i přes všechny řeči známých že jsem blbá a že jsem to mohla mít za sebou, jsem ráda.
Děkuju! třeba mi to dají až v pondělí, to mi řeknou zítra…
@bara 1 tak uvidíš, určitě dej vědět…hlavně aby jsi byla vklidu.zkus se nestresovat..mysli na to jaký to bude úžasný až se poprvé podíváš na svoje miminko a na strach z porodu zkus chvilku zapomenout…já jsem se celou dobu těšila a začala se vážně bát až když jsem jela do porodnice a ten pocit, že už není cesty zpět byl děsivý
to vyšetření a zavedení tabletky-jo bolí to, mě teda bolelo, ale byla to fakt rychlovka, to zvládneš
myslím na tebe ![]()
Zkuste trošku sexu, třeba to popožene
nebo to by tě asi bolelo, když píšeš že jsi stáhlá, co?
já jsem zkoušela snad měsíc jsem pila maliník..3 týdny sexu
,vytírání podlahy na čtyřech, velké úklidy, dlouhé procházky, i svařáček na konci proběhl, horké vany byly na denním pořádku a teda našeho šikulu to ven nedostalo…ale zkus, třeba t něco zabere ![]()
@zlaticko22 to jsi hodná, určitě to takhle poržívá každá z nás a nejsem vyjímkou. Jéé takovej strach jsem nikdy neměla.
sex ani jiná babská rada nezabrala, drží se zuby nehty…Akorát ty schody pomáhaj, takže se na ně vrhnu:D…
děkuju!
@bara 1 pokud jsi stáhlá a jen na špičku prstu tak jsou blbý spíš známí že ti říkaj takový věci
!
Jako věřím, že měl někdo štěstí na vyvolávaný porod, ale já to tedy rozhodně nebyla…a řekla bych že to jsou spíš výjimky
. Takže držím palce a za sebou to budeš mít tak jako tak, nějakých pár dní tě přece nerozhodí ![]()
@ametyst taky si už říkám, že když jsem to vydržela devět měsíců, tak pár dní navíc už mi může být jendo. Tak jako tak se tomu nevyhnu a do pár dní bude na světě stejně.
když se jí tam líbí…
@bara 1 JESTLI JSI JEN PRO ŠPIČKU PRSTU, TAK TO ZNAMENÁ, ŽE SE TĚLO NA ŽÁDNÝ POROD ZATÍM ALE VŮBEC NEPŘIPRAVUJE. NECHAT SI HO V TOMHLE STADIU VYVOLAT MŮŽE BÝT O DOST KOMPLIKACÍCH, VELKÝCH BOLESTECH A PRÁVĚ I MNOHDY KONČÍCÍM CÍSAŘI. Klidně být tebou odmítnu i ten pátek. Donutit tě nikdo nemůže, na to nemají právo.
Holky tak si pročítám vaše články, a jestli mužu tak bych přidala taky vlastní zážitek z porodu.
přenášela jsem už 4 dny což jsem musela do nemocnice na poslech ozev moc se jim to nelíbilo ale kvuli tomu že mě moc nekopala, ale to mě nekopala moc v celém těhot. tak si mě tam nechali, no moc štěstní nebyli páč někoho přijmat v neděli se jim moc nechtělo.
ve středu jsem šla na odběr plodovky-vše bylo v pořádku, a ve čtvrtek mi píchli nějakou injekci, po které mě začaly pobolívat nohy. a to trvalo do dalšího ale pamatuji si že hned ráno se mě sestřička ptala jestli je vše v pořádku já ano, a pak že mě bolí nohy. tak jsem šla na ozvy a tam doktorka zjistila že bolesti co jsem měla jen v nohou jak si oni mysleli že to mám z nervu, že přenáším jsou kontrakce a že jsem rozšířena na 2cm. pak mi dali jen 1/4 prášku -vubec jsem to ani necítila a už to šlo ráz na raz. v 10 ráno přijel manžel ve 12 mi museli pichnout plodovku a pak jsem šla hned na sál a malá se narodila 12 08.
jen fakt doporučuji nejíst-já jsem snědla 2 koblihy jak jsem měla ještě slabé kontrakce a pak jsem nevěděla co mám dělat dřiv jestli zvracet nebo… po klystýru
ale vše proběhlo super a už se teším na další životní nejemotivnější životní událost
![]()
@berry4 domluvím se zítra, ale nechám to na dr. Pokud řekne, že je na čase tak poslechnu, jestli řekne že je to na mě a nebo to není nutné, tak ještě odmítnu…
@bara 1 tak to víš že zas na druhou stranu je dobře poslechnout doktory
. Jsou případy, kdy si ženský trvaly na svym, i když jim doktoři říkali, že přenášejí dlouho a miminku se nedaří…a pak bylo něco špatně s miminkem…
Ale pokud je tvoje holčička v pořádku, tak bych počkala klidně do toho pondělka. Ale uplně ti rozumim. Pro někoho kdo rodí prvně, tak se bojí hlavně o to svý malý. A o něj jde především
.To jsem si říkala já, když už jsem neměla na vybranou a na vyvolání musela ![]()
@ametyst tak samozřejmě, že se doktorům bránit nebudu. Oni asi líp vědí co dělat. Ono je to těžký se tam domluvit s doktorama, když v té porodnici slouží každý den někdo jiný a každý říká něco jiného. Ale malá je v pořádku, takže bych to neviděla tak zle. Zítra se uvidí.
jsem šťastná že jsem ještě doma!
to věřím, když si neměla na vybranou, tak si myslela hlavně na mimi, to bych udělala stejně.
Hlavně že ti to dobře dopadla a miminko máš v pořádku
@bara 1 Tak to rozhodně, to za tu bolest stálo
. Ale tobě přeju o moc lepší porod než jsem měla já
!
A vlastně jsem se ani nezeptala, jestli tě trochu bolí břicho???Mě totiž asi dva týdny před porodem už celkem bolelo-jako v podbřišku když máš dostat MS…tak to byly asi moji poslíčci, ale nevim ![]()
@ametyst
já vím, že to za to stojí, když jsem četla tvůj deníček, tak si popisovala stejné pocity a strach jako teď já, tak si říkám, taky to přežila tak já taky!
No ani ne, hodně málo kdy mě bolí a nakonec to jsou jen střeva ale asi před dvěma týdny mě bolelo furt v noci, teď nemít 20 kg navíc, tak ani nevím, že jsem těhu ![]()