Umělé vyvolání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
24.6.13 20:17

Při absenci jakýchkoli problémů bych vyvolávání 5 dnů po termínu odmítla :nevim:. Jsi to ty a tvé dítě, proč si zbytečně ubližovat?

Bude to asi fyzicky nejnáročnější den tvého života. Já byla v oxytocinové smršti u obou porodů, podle bolestí jsem si byla jistá, že umírám, že musím být na kusy. Moc mi pomáhalo soustředit se na dítě (teda mimo kontrakce :lol: ), jako kde má hlavičku, jak se asi točí, jak se tam cítí. A u druhého už jsem věděla, že stačí dočkat se miminka venku a šup! všechny bolesti zázračně skončí :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 20:19

@ametyst no doktorka mi rekla, ze pokud chci tak tam muzu uz zustat. Dite je v poradku a ja taky, sice mi to uz vadi, vsechno boli, ale ja se bojim hodne bolesti a jen kdyz mi dneska strcila prst dvnitr tak jsem utikala, takze kdyby mi tam davali tu tabletku na umele, tak to asi stejne nezvladnu…

• Citovat
  • Upravit
bara 1
24.6.13 20:22

@kacakaca asi fakt počkám, nic mi už neuteče, já jen myslela, že by mi to dr nenabídla, kdyby to nebylo v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.6.13 20:23

@bara 1 já nastupovala na vyvolání až ve 41+6 a bylo to v pohodě, stačila jen čtvrtka tabletky a malá se pak narodila asi tři hodiny po píchnutí vody. Epidurál to hodně urychlil. Jinak jsem byla jen pro špičku prstu, na monitorech žádné kontrakce, žádní poslíčci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.6.13 20:24

Tak já Ti snad přidám trochu optimismu. Rodila jsem vyvolávaně dva dny po termínu, malej musel ven kvůli velikosti. Otevřená jsem byla max. na špičku prstu, takže tomu předcházela preindukce - příprava porodních cest. Monitor bez oxytocinu, potom s kapačkou oxytocinu v žíle, aby bylo vidět, jak děloha a miminko reagují a jestli vůbec. Potom mi zavedli první tabletu Prostinu na otevření porodních cest. Do hodiny se dostavily kontrakce jako blázen, v podstatě jedna za druhou, já byla otevřená najednou na 2cm, za půl hodinky to bylo na 6cm, za další půlhodinku na všech 10cm a šlo se tlačit. Syn se narodil do hodinky a půl od první kontrakce, celkem do tří hodin od podání tablety. Jo, bolelo to jako blázen, já měla ovšem celou dobu křížové bolesti a co mě ničilo, to byla v podstatě jedna velká kontrakce, žádné pauzy, hned to nastoupilo v plné palbě. Na druhou stranu jsem rodila bez epidurálu, zvládla jsem porodit 4,5kg mimino s velkou hlavou a kdybych si měla vybrat mezi rychlým vyvoláním a dlouhým přirozeným, beru asi znovu vyvolání.

Je to na Tobě. Pokud nemáte žádné problémy, mimčo má dost vody a v břichu se mu pořád daří, klidně můžeš ještě počkat a třeba se porod rozjede ještě sám od sebe, což je dost možné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 20:25

@gabriela82 :roll: každá říká něco jiného, tak já teda nevím, co mám udělat a co je správné…

• Citovat
  • Upravit
13021
24.6.13 20:26

@bara 1 jej tak jim řekni že počkáš :)!Ne opravdu vydrž to ještě, víc jak ten týden to určitě nebude :hug:! Třeba se sami sekli v termínu a teď si myslíš že přenášíš :nevim:.
Kdybych měla na výběr, když jsem měla rodit já tak bych to určitě odmítla. Ale já bohužel měla už málo plodové vody :(. Ale pokud je fakt všechno v pořádku, tak bych do konce tohoto týdne klidně počkala být tebou :hug:.
Podle mě když se to rozjede samo tak je to určitě míň bolestivý! Ty kontrakce při vyvolávanym porodu jsou totiž hned silný a častý-já je měla fakt hned po dvou minutách a takhle to šlo až do konce(kromě doby kdy mi píchly epidural). Když se to rozjede normálně tak ty kontrakce jsou zpočátku slabší a sílí až s postupem porodu a otvíráním se. Tyhle častý kontrakce jsou fakt děsný, právě proto že to trvá tak dlouho :(.
A neboj, však se taky dočkáš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.6.13 20:29

@ametyst dobře, tak já odmítnu a počkám. Asi to už horší být nemůže. Děkuju za radu, snad byla správná. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
544
24.6.13 20:33

Ahojky, ja bych se vyvolani taky nebala, me vyvolavali protoze mi rupla voda ale pripravena na porod jsem vubec nebyla…a ted trosku z jineho soudku. Velice rada jsem si pocetla komentare, protoze ziji v zahranici a tady je to opravdu s vyvolavanim uplne jinak. Vubec doktorka nechtela cekat az na termin a rekla mi jestli neporodim tak mi vyvolaji jeste pred terminem.Kdyz mi rupla voda automaticky chteli delat cisare s cimz jsem nesouhlasila a chtela pockat.Je zajimave srovnavat jak je to u nas v cesku a v jinych zemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5356
24.6.13 20:33

Nooooo…tak mi porod vyvolavali kvuli vysokemu tlaku.Dali mi tabletu nekdy kolem osme rano a 11.27 byla mala venku.Po zavedeni jsem dostala zimnici, dali mi infuzi a pak sup na sal, prasknout vodu a uz to jelo, jedna kontrakce za druhou, bez pauzy :roll: Jako prvorodicka jsem z toho byla docela vykulena, zadny balon, pauza, sprcha az tesne pred tlacenim. Epidural jsem mela zavedeny z predesleho dne, protoze se s porodem uz pocitalo, ale nez mi ho stihli dat, uz sem sla tlacit.Tri zatlaceni, mala venku.No boli to, ale vydrzet se to da :mrgreen: A ta odmena :palec: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:,ta stoji za vsechnu bolest sveta. Klidne bych sla znovu rodit, i vyvolavane, ale nenechala bych se uz nastrihnout :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.6.13 20:39

@bara 1 to je moc dobře, fakt :hug:!
Tak klidně můžeš každý den psát jestli se už něco neděje :). Pevně věřím, že do konce týdne máš malou v náručí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.6.13 20:40

@Danieli no tak to je u nás o moc lepší 8o :D! A jen tak císaře 8o? A proč ještě před termínem vyvolání???To teda vůbec nechápu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.6.13 20:44

@bara 1 jestli si nechceš prožít peklo, nejspíš i s akutní sekcí na konci, radím nechod´! Máš ještě čas, 40 tý týden NENÍ TERMÍNEM PORODU! Těch pár dní ještě navíc vydržíš, vydrželo nás to miliony a za přirozený porod tak jak má být to určitě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.6.13 20:47

@berry4 to je pravda, hodně ženských skončí na císaři :(. Já naštěstí ne, ale opravdu znám hodně takových :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
24.6.13 20:47

@bara 1 Já tě opravdu nechci strašit, ale těhotenské obtíže jako bolesti naprosto všeho od žaludku po kyčle jsou prd ve srovnání s tím, co možná přijde po vyvolání. Kvůli svým obtížím bych do vyvolání nešla. Spíš koukám, že se doktorům do toho chce. Já měla problém s dítětem a vyvolání jsem si vybrečela 10dní po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí