Umřela Kralovna Alžběta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24747
9.9.22 06:48
@Michelle_M píše:
Ale že to k ní Harry nestihl, to je hodně smutné :(

Jestli to není tak trochu karma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
9.9.22 06:58
@lucad77 píše:
Jestli to není tak trochu karma.

Presne tak. Smutné je spíš to, ze původně se na Barmolar nechtěl zastavit, i kdyz ho opakovaně zvali. Promeskal posledni prilezitost se s ni videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14647
9.9.22 07:01
@vokishka píše:
Nestihl to skoro nikdo
Ačkoli se po znepokojivých zprávách lékařů do jejího sídla v Balmoralu sjeli všichni seniorní členové královské rodiny, u její smrtelné postele nakonec v jejích posledních minutách dlel jen její syn (nyní už král) Charles a dcera princezna Anna. Ti dva totiž shodou okolností už pobývali ve Skotsku, kde zámek Balmoral leží.
Její synové Edward a Andrew přijeli až několik chvil po jejím úmrtí. Auto se svými strýci řídil princ WIlliam, který se skonem královny stal následníkem trůnu. Do Balmoralu přiletěli letadlem RAF, cesta z letiště v Aberdeen byla příliš však dlouhá…Až hodinu po oznámení smrti královny dorazil do Balmoralu princ Harry. Měl již na sobě černý oblek a černou kravatu, z jeho zarmouceného výrazu bylo patrné, jak trpí.

Teda tak to s ní muselo vzít rychlý obrat k horšímu :( Stejně, ještě v úterý pracovala, ani bych neřekla, že vypadala nějak znepokojivě hůř než jindy (těch promodralých rukou jsem si všimla až poté, co na to tady někdo upozornil). Jako by se opravdu rozdala do posledního kousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42617
9.9.22 07:03

Ať odpočívá v pokoji :andel: zaslouží si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
9.9.22 07:28

Je to moc smutné. :,( Bohužel si myslím že určité okolnosti ji na zdravotním stavu také moc nepřidali :( :think:
Ať odpočívá v pokoji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
9.9.22 07:35

@Michelle_M na té fotce vypadala hodně špatně. Najednou z ní byla stařenka. Ty ruce, to mi připadalo jako modřiny po odběrech krve, přesně takto vypadala moje maminka. Bohužel si myslím, že ji dohnal věk. Zůstala sama, po tolika letech, a to lidé většinou nezvládnou.
Svět už nikdy nebude takový, jako byl. Skončila jedna éra. Je mi jí moc líto. Byla neskutečná. Silná. R. I.P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
9.9.22 07:36

@vokishka nevim. Jak jsem sledovala ct24, tak tam tam rikala, az kolem 9, ze uz dorazil. V 8h vecer byl jeste na ceste. Ale tohle jsou asi nepodatatne spekulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.9.22 07:44
@Ha-ni píše:
Presne tak. Smutné je spíš to, ze původně se na Barmolar nechtěl zastavit, i kdyz ho opakovaně zvali. Promeskal posledni prilezitost se s ni videt.

Kvetén. :roll: Zrovna on jí taky v posledních letech dost naložil.
Zajímalo by mě, jestli teď bude mít tu drzost vydat ty své „šokující“ paměti a nakydat na ni další špínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
9.9.22 07:52
@Královna Kosmíru píše:
Kralování je konec normalni života. Jen at si William jeste uzije rodinu

To sice ano, ale jeho otec je karikatura a navic se politicky vyjadruje a nej jsou jeho hlazky o ekologii, na kterou sám dlabe. UK by meli mit mladeho krale, nikoliv dalšího seniora. Jak jsem psala, tod muj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
9.9.22 08:06
@Michelle_M píše:
Teda tak to s ní muselo vzít rychlý obrat k horšímu :( Stejně, ještě v úterý pracovala, ani bych neřekla, že vypadala nějak znepokojivě hůř než jindy (těch promodralých rukou jsem si všimla až poté, co na to tady někdo upozornil). Jako by se opravdu rozdala do posledního kousku.

U takto starých lidí to může přijít opravdu takto rychle. Nikdo tu nemůžeme být věčně a 96let, kdo z nás se toho dožije? Já koukám po okolí a mnozí se nedožili ani důchodu (pod či kolem 60roků a rakovina, srdce atd). Myslím, že měla dobrý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
9.9.22 08:12

Zpatky k tomu pocestovani jmen. Jak byste si to predstavovali. Misto Karel treti rikat Charles treti? Nebo cely anglicky Charles the third?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.9.22 08:16

@bobulka88
Jo to by mě taky zajímalo. A co s historií? Převedeme všechno do originálu včetně našich panovníků? To už se v tom nevyzná nikdo…
Nám pěkně zavařil, že si ze všech možností vybral zrovna toho Karla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29697
9.9.22 08:18
@vokishka píše:
asi jo. Ale já chci vidět právě tu korunovaci, komu se podaří to vidět online, doted jsme se o tom učili jen v dějepise. Pro mě je to teprve, že je z něj král :mrgreen:

Korunovace bude nejdříve za půl roku. Půl roku má celá královská rodina oficiálně smutek a všichni členové odvolali na půl roku všechny společenské povinnosti a akce. Viděla bych to na květen, červen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.9.22 08:25
@PetraMeli píše:
To sice ano, ale jeho otec je karikatura a navic se politicky vyjadruje a nej jsou jeho hlazky o ekologii, na kterou sám dlabe. UK by meli mit mladeho krale, nikoliv dalšího seniora. Jak jsem psala, tod muj názor.

S tím nesouhlasím. Charles už dávno větší část královských povinností vykonával. A bude dobrý král. Je to chytrý chlap a bude chtít co nejlíp pokračovat v odkazu své matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.9.22 08:27
@bobulka88 píše:
Zpatky k tomu pocestovani jmen. Jak byste si to predstavovali. Misto Karel treti rikat Charles treti? Nebo cely anglicky Charles the third?

Já myslím, že minimálně nějakou dobu bude souběžně Charles bez číslovky a Karel III s číslovkou. Uvidíme, ono se to časem nějak usadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!