Úmrtí v rodině - jak pomoci synovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
15.9.17 14:02

Moc všem děkuji za rady. Udělám vše, co bude v mých silách. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
15.9.17 18:15

Pokud syn čte, doporučuji knihu Slon v pokoji od Grollmana. Je to knížka o smrti a zármutku pro dospívající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.17 21:28

Je i moc pěkný film o klukovi, který spáchal sebevraždu, jmenuje se to Útěk do divočiny https://www.csfd.cz/…y/komentare/
V tom filmu je mírně upravený konec, kdy se jako otrávil, ale je to podle skutečného příběhu a v něm spáchal sebevraždu vědomě.
Nepíšu to sem proto, aby se u toho syn drásal a plakal ještě víc, ale je tam dost dobře popsané myšlení toho kluka, který vypadal jako velký pohodář, cestoval, ale vnitřně do nedával, vadily mu hádky v rodině, až už se jednou chtěl prostě od všech lidí odstřihnout. Pokud by syn přemýšlel o důvodech proč, můžete to synovi nabídnout ke zhlédnutí, že tam možná najde na něco odpověď.

Příspěvek upraven 15.09.17 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
15.9.17 21:45

Vím, že to není to stejné ale mě v pubertě zemřela prababička, kterou jsem zbožňovala, byla to nejlepší osoba, jakou jsem kdy poznala a byly jsme si hodně blízké. Její smrt jsem nesla a vlastně ještě pořád nesu hrozně špatně. V prvních dnech mi pomáhalo být s mámou a vybrečet se, pak být zase nějaký čas úplně sama. Ať se syn rozhodne sám, každý se cítí na něco jiného. Pokud o něm chce mluvit, nechte ho ať se vypovídá. Jinak do školy bych ho neposílala pokud nechce. Já jsem první den šla, protože jsem měla pocit, že to doma nezvládnu a akorát bych brečela. Ve škole to na mě dolehlo a pak byla až do pohřbu doma. Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí