Úmyslný trestný čin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nech si ho vypsat na poste a vidis
tam nastaly nejake zmeny, byvalo to tusim ze po osvedceni to uz nebylo v zaznamu, ale nevim, nechala bych si ho vypsat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podmíněný trest odnětí svobody
Pokud se podmíněně odsouzený ve zkušební době podmíněného odsouzení osvědčil a podmínka tedy nebyla přeměněna na nepodmíněný trest, znamená to, že od rozhodnutí soudu o osvědčení se na odsouzeného hledí, jako by odsouzen nebyl a odsouzení nebude uváděno ve výpisu z rejstříku trestů. Není tedy třeba podávat žádnou zvláštní žádost o zahlazení odsouzení. Jestliže ale soud odsouzeného neosvědčil a přeměnil podmíněný trest na nepodmíněný, platí ohledně záznamů ve výpisu z rejstříku trestů to, co bylo řečeno výše u nepodmíněného trestu odnětí svobody.
Více se dočtete na http://www.trestni-rizeni.com/…triku-trestu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud byl ten trest podmíněný, měl by se vymazat hned se skončením té podmínky. Nech si vyjet na poště trestní rejstřík, stojí to 100kc a když pudes do prace stejně ho budeš potřebovat. Kdyby si tam tu podmínku měla pořád psanou, můžeš požádat o výmaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, když soud vysloví, že se odsouzený osvědčil, tak se záznam zahlazuje. Rád bych se zeptal, co je to za trestný čin obohacení, já jsem ho v TZ nenašel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj. V roce 2013/9 jsem byla odsouzena za úmyslný trestný čin obohacení, tr. čin do 5 tis, byla jsem v podmínce do r. 2016. Byla jsem do toho bohužel navezena a dluh, který vznikl (byl vyšší) se rozdělil mezi všechny zaměstnance. Když bych chtěla jít pracovat někam, kde bych musela dělat s penězi, jak to bude? Budu mít ještě záznam v trestním rejstříku? Můžu se o takovou práci ucházet? (Jde o prodavačku v masně) Děkuji za odpovědi
Pokud nepůjdeš k policii nebo k armádě, kde požadují tzv. „opis“, v kterém je všechno ( A pak myslím ještě ve školství, aby jim tam nechodili lidé se zahlazeným trestem za sexuální zneužívání, ale tím si nejsem jistá) , budeš potřebovat jen výpis. A tam se to maže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj. V roce 2013/9 jsem byla odsouzena za úmyslný trestný čin obohacení, tr. čin do 5 tis, byla jsem v podmínce do r. 2016. Byla jsem do toho bohužel navezena a dluh, který vznikl (byl vyšší) se rozdělil mezi všechny zaměstnance. Když bych chtěla jít pracovat někam, kde bych musela dělat s penězi, jak to bude? Budu mít ještě záznam v trestním rejstříku? Můžu se o takovou práci ucházet? (Jde o prodavačku v masně) Děkuji za odpovědi
Výpis z rejstříku trestů nesmí být starší, než tři měsíce - to nebylo změněno. A podle mých zkušeností (taky jsem měl podmínku a osvědčil jsem se) se na tebe pohlíží z právního hlediska, jako na nevinnou. A poslední věc : musíš mít potravinářský průkaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vandalismus
Dobrý den. Mám takovou otázku. Dnes ráno v 1:57 mi opilý muž vykopl zpětné zrcátko a vysklil mi boční okno. Kamer. záznamy mám i identitu vandala. Volal jsem policii cca v 5 ráno, a ty přijeli, vyfotili a hned odjeli. Než ještě odjeli, tak mi řekli, že si mám zavolat na pojišťovnu a že se během dne ještě zastaví. Nic se nesepsalo a já stále na ně čekám. Vandala hned po incidentu zadržela ale hned propustila asi po 5-6 hodinách.
Tak se chci zeptat… Neudělala chybu policie? Že se hned nic nesepsalo a tak? A že ho hned propustili, když spáchal trestný čin na poškození majetku?
Předem děkuji a přeji vše nej a hlavně zdraví do nového roku a i po novém roce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zigulik000 píše:
Dobrý den. Mám takovou otázku. Dnes ráno v 1:57 mi opilý muž vykopl zpětné zrcátko a vysklil mi boční okno. Kamer. záznamy mám i identitu vandala. Volal jsem policii cca v 5 ráno, a ty přijeli, vyfotili a hned odjeli. Než ještě odjeli, tak mi řekli, že si mám zavolat na pojišťovnu a že se během dne ještě zastaví. Nic se nesepsalo a já stále na ně čekám. Vandala hned po incidentu zadržela ale hned propustila asi po 5-6 hodinách.
Tak se chci zeptat… Neudělala chybu policie? Že se hned nic nesepsalo a tak? A že ho hned propustili, když spáchal trestný čin na poškození majetku?
Předem děkuji a přeji vše nej a hlavně zdraví do nového roku a i po novém roce.
S policajtama mám tu zkušenost, že mají na všechno čas. V mém případě nešlo o úmyslný trestný čin, ale o nehodu, zaviněnou řidičem/provozovatelem nepojištěného vozidla, který z místa nehody ujel. Policajt taky sliboval, že záznam o nehodě pošle přes noc, a taky jsem ho musel několik dní uhánět a nahánět přes kolegy. Prý je problém v tom, že viník nedodal zelenou kartu. no to je problém, ale neměl by to být problém policajtův ani můj, že viník jezdí nepojištěným vozidlem
Nakonec mi poslal potvrzení o účasti na nehodě bez uvedení pojištění viníka a pak ještě jedno potvrzení, kde je uvedena zelená karta od AXY. Telefonickým dotazem u AXY jsem se dozvěděl, že karta toho čísla byla vydána jako dočasná, ale nebyla zaplacena, takže pojistná smlouva nebyla uzavřena - to si mohl ověřit i ten policajt. Prostě - je vidět, jaké máme na policii na slovo vzaté profesionály.
Jestli znáš identitu pachatele, tak už bych to dal pojišťovně s kopií všeho co můžeš dodat (jestli znáš třeba identitu pachatele, nějaké záznamy, fotky, a tak). Na rozdíl od pojišťovny viníka dopravní nehody nebo ČKP je to tvoje pojišťovna a ty jsi její klient, tak ať ti pomůžou.
Podrobně je má anabáze sepsána zde: https://www.emimino.cz/…ceni-402363/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit