Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to čučím teda
ale je fakt že když se chce spát, tak se spí-včera jsem taky usnula( i když na chvilku )a to mi kolem otevřených oken lítal soused se sekačkou na trávu-a bylo mi to úplně vuřt ![]()
predem se omlouvam … jeste neumim ovladat poradne citaci
.....................................................
Klovasa píše:
Nelík: ono je asi každé jiné…někdo spí a zvrací jako alík
a někdo ani nepostřehne,že je těhotnej
Ja to teda postřehla dost dobře…nejen,že kynu jako knedlík,ale pořád sem spala a spala a nic mi nevoní a nechutná
.....................................................
A ja spím a jím a bliju a zase spím a jím a bliju … no a to jsem skoro ve tretim mesici a jsem z toho na nervy … vzdy jak jedu do prace tak prosim ridice busu jestli by mi mohl pribrzdit , kdyby nahodou … a v buse zase spim pak vystoupim a jim no a nakonec bliju
jsem si to takhle nepredstavovala
pri prvnim ditku jsem objala zachod jen rano a pak mela cely den klid sice je pravda , ze to trvalo po celou dobu tehu … ale ted?? No proste jak jsem rikala .. spim a jim a bliju
a jak nespim a nejim a nebliju tak cumim z okna na hvezdy pac nemuzu spat
tak nevim co je lepsi
ahoj vsem maminkam a pisisvorkum ![]()
Chjo. Nekam to uz napsat musim. Pocitam, ze jsem tak ve 4. nebo 5.tt. Unavu nejsem schopna zvladat. Mam skoro petiletou dceru a ta posledni tyden, co me i ta unava zacla tak brat, tak kazdou noc je vzhuru aspon dve hodiny. Dnes nespala dokonce od 2 do 5ti. Spime ve stejne mistnosti a ja nemuzu taky spat, jak si tam stale povida a hemzi se. Rano musime vstavat do skoly. Dnes jsem prisla rano domu. Vybalila nakup, a ze pujdu spat. Lezela jsem dve hodiny, nez jsem pro malou musela zas jet, ale i pres hroznou unavu jsem usnout nemohla. Ale vstat jsem nemohla snad pulhodinu. A to nikdy ze vstavanim problem nemam.
Manzel mi moc nepomuze, protoze chodi do prace na 5 a domu se vraci az pred sestou vecer. Jenze, ja mam problem i obed uvarit. Proste to nejde. Co mam delat, kdyz i dcera a manzel maji hlad a potrebuji jist, a ja nejsem schopna uvarit. O uklidu ani nemluvim.
Já taky na začatku svyho tehu jen spala.Furt jsem byla strašně unavena… Ale je fakt, že jsem neměla male dite. Ale byli zase jine veci ktere jsem musela dělat..
Bohuzel unava k zacatku tehotenstvi proste patri. Stejne tak ke konci.
Jedina mozna rada je zatnout zuby a vydrzet. Zvladaji to maminky s 5 detmi i vice, tak to holt budeme muset vydrzet i my. ![]()
Ale neboj, jeste par tydnu a bude zase fajn. ![]()
Unava bohuzel k zacatku tehotenstvi patri. Ja jsem od 5tt byla uplne KO. Jakmile jsem prisla z prace kolem 18hod tak jsem byla schopna akorat sebou prastit o gauc a aspon hodinu jsem potrebovala spat, nez jsem byla schopna zacit znovu fungovat..
V praci kolem 14hod jsem uplne usinala. Spat jsem chodila kolem 22hod a vstavala kolem pul osme rano a stejne to nebylo dost. O vikednu jsem byla schopna spat i 13-14hod a odpoledne znovu na par hodin…
Dneska jsem na konci 12tt (11+4tt) a unava postupne odezniva. Uz to neni tak hrozne. Uz v praci neusinam, rano uz vstavam bez problemu. Vecer jsem vzdy jeste trosku unavena, ale cekam ze tak tyden a dva a snad se to vratim do starych koleji..
Ale ono to zase ve tretim trimestru zacne
![]()
ta unava je hrozna,
nemuzes si treba nechat vozit jidlo z nejake jidelny?nebo tak neco?
ja jen koukam,ze ti 5leta holka v noci nespi,to je teda neco.
tak snad ji to brzo prejde a i ty budes moc spat co nejvic.trva to do 12tt zhruba.
ja jsemto taky nikdyy nechapala proc to telo dela,ale o pul8vecer jsem usinala a spala az do rana:-) a pres den bych si taky dala…
vydrzet!
Diky, za slova podpory.
Dnes rano, jak jsem malou zavezla do skoly, tak jsem pak nebyla schopna vylezt z auta a dojit domu. Hruza.
Mala spi spatne od narozeni. do desiti mesicu se budila co pul hodiny. Ted uz vetsinou spi ze se probudi jen dvakrat na chvilku, ale jak rikam posledni skoro dva tydny- peklo.
Jidlo si bohuzel nemuzu nechat vozit, jelikoz jsme v zahranici, a tu to tak nefunguje. Tady bych si mohla nechat vozit pizzu za 20euro jednu a nebo cinana. 30 euro pro tri. Coz bohuzel nejde, kdyz mame rozpocet na cely tyden 120 euro.
Takze bohuzel, mam smulu.
Ted me navic, jeste boli dva dny v krku, a z nevyspani silene hlava, Jak ja bych si dala Valetol ![]()