Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Unava v tehotenstvi
Dobry den, holky jdu si k vam pro radu, cekam prvni mimco, na nevolnosti hlavne po ranu sem si zvykla ale sem strasne unavena rano se vzbudim a za hodku du zas spat a takhlr cely den proberu se treba az kolem 3 hodiny odpoledne do te doby spim nekdy spim i celej den, je to normalni? Chtela bych jeste fungovat ale vypada to tak ze budu muset na neschopenku vubec nevim jestli je takovy stav v poradku tak velka unava
dekuji za rady
Také jsme hodně unavená, jakmile jsem doma, polehávám, spím. Pomáhá mi mít plán.. Někam vyrazit, projít se, zabavit se. Ale nelámu to přes koleno, když se mi chce fakt hodně, tak proste spím.
Beru vitamíny a piju Magnesii, ta mi pomáhá. Jedno kafe denně si taky dam ![]()
Normální to je, můžou za to hormony. Od 13 tt by se to mělo zlepšovat.
Jo. Jedno těhotenství jsem mohla skály lámat, měla spoustu energie, jiné těhotenství jsem prakticky celé prospala.
@TeeeT ted budu mit 13tt tak doufam ze se to zlomi opravdu bych porad jen spala ![]()
@Tofifea ja se prave bala zda je takova velka unava v poradku ![]()
@Montesova kdyby ne, tak se poraď s lékařem.. Mohlo by ti třeba chybět železo nebo hořčík..
Nekdy to tak byva, ale nech si zkontrolovat tu krev…ja tohle mela a mela jsem malo zeleza, nasazeni trochu pomohlo.
Je to normální. Mám riziko, takže jenom ležím a stejně jsem unavená.. odpoledne mám klidně 2 spánky
a večer mi nedělám problém usnout.
@np10021 mam to same proste cely den spim, vzbudim se chvilku sem vzhuru a zas spim a vecer v 7 hodin sem tuha a spim do rana 😪 🙈
V těhotenství je to ještě dobrý. Až si děti přinesete domu to bude teprve pro některý nářez
jen si spěte dokud můžete
![]()
Chodím spát kolem 10, vstávám v 6 a když jsem doma, tak chodím normálně po obědě spát
už sem 14tt a nějak to neprestalo ![]()
@Atisia píše:
V těhotenství je to ještě dobrý. Až si děti přinesete domu to bude teprve pro některý nářezjen si spěte dokud můžete
![]()
Vsak to tak vubec byt nemusi
Vsichni mi rikali, at spim do zasoby, ze s miminem se uz nevyspim. Haha, nas prcek spava s oblibou do 9, takze i pres nocni kojeni se budim odpocata a nevyspani jsem za tech nekolik mesicu nezazila ani jednou.
@Ernais to závidím. Já se nevyspala už 3 a 3/4 roku. 2 děti a ani jedno nespí
Mám to samé, pořád bych jen spala. Mám ale ještě dvě starší děti a chodím do práce, takže to bohužel nejde. K tomu pořád celodenní nevolnosti a bolest hlavy. Je to moje nejhorší těhotenství
.