Unhošť a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
882
24.3.14 08:47

Ahoj holky, nevíte některá jak se platí městu za psa v Unhošti? už jsem si zjistila, že je to 800,– Kč ale nevím, zda se to platí hned při přihlášce, nebo pošlou složenku, nebo to jde třeba i půlročně? (na kladně to tak jde). díky za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
24.3.14 20:44
@veverkas22 píše:
Ahoj holky, nevíte některá jak se platí městu za psa v Unhošti? už jsem si zjistila, že je to 800,– Kč ale nevím, zda se to platí hned při přihlášce, nebo pošlou složenku, nebo to jde třeba i půlročně? (na kladně to tak jde). díky za případné odpovědi.

My platíme složenkou, posílají jednou ročně - tuším, že zrovna nedávno nám přišla. Možná by šlo domluvit půlroční placení, ale upřímně docela o tom tedy pochybuju, na Městě v tomto ohledu asi nebudou příliš chápaví a přizpůsobiví.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
25.3.14 08:57

@medulen asi jako v jiných ohledech :-) díky moc :-) my máme právě nové štěně a pořád teď někde něco platíme a já už jsem z toho na mrtvici a teď dalších 800 za poplatek.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12696
25.3.14 14:28

@veverkas22
stejně je hrozný, jak jsou v tom placení rozdíly, v Praze jsem platila 1500 ročně a tady platím 100 ročně, bydlíme v Kyšicích ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
25.3.14 21:12

@cicmud cože? 8o to jako není jednotně stanovený poplatek za psa? 8o psa nemáme, tak to nevím, ale teda tohle je pěkná blbost, pochybuju totiž že pes v Unhošti kaká víc než v Kyšicích. :mrgreen: V té Praze teda nejspíš na té ulici asi jo, ale i tak, přijde mi to teda pěkně trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
25.3.14 21:50

@raca001 Jednotně stanovený poplatek za psa není - každá obec si to může upravit dle sebe obecně závaznou vyhláškou. Stanovena je pouze maximální možná výše (zákonem o místních poplatcích - myslím, že to maximum je právě těch 1.500,– Kč ročně, jak to mají v Praze. Některé obce dokonce poplatky ze psů nevybírají vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
25.3.14 22:11

No to si teda v Praze pěkně nahrabou na těch psech, mi přijde že je tam snad má každý druhý. :-) Ale tak místama se najdou i ty sáčky na psí hovínka. Ale v Unhošti teda nic takového nemají, takže 800,– za psa mi teda přijde na takovou kotěhůlku jako je Unhošť trocha moc. :lol: Navíc tady docela často ty exkrementy na ulici potkávám. :-(
Jinak teda je to strašný, nechápu ten poplatek za psa, jako proč má pejsek takovou „výsadu“ že se za něj musí platit, pomalu snad začnou vybírat poplatek i za křečky a rybičky. A nevím teda o žádném poplatku za kočky a ty mi tady lozí po zahradě :cert: a vadí mi mnohem víc než psy! :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
26.3.14 13:35

@cicmud 100,– Kč? no tak to je dobrý :-) v Unhošti je to 800,– kč za psa v bytě a 300,– za psa v rodinném domě, jako kdyby ty co mají baráky nechali psa kadit na zahradě a nechodili ho venčit ven :nevim: já bohužel bydlím v bytovce, takže se nás týká 800,– Kč a absurdita je, že naše bytovka stojí hned u rodinných domů a vedle je prostranství s garážemi, kam chodí venčit psy lidi z baráků a nechávají tam hovínka, dokonce není zvláštností, že jim pes vběhne na pozemek naší bytovky, která nemá plot okolo trávníku a tam to nechají taky :cert: :cert: a já jak blbka všechno uklízím a budu platit víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
26.3.14 21:39

@veverkas22 Tak mi to nedalo a ještě jsem mrkla přímo do té obecní vyhlášky - a je tam stanoveno, že pokud je poplatek vyšší než 400,– Kč (což je tvůj případ), tak se platí ve dvou (stejných) splátkách. Takže aspoň to ti třeba trochu pomůže :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.3.14 22:07

Ahoj, u nás je taky 300 za psa. Ale zároveň máme po obci stojany na pytlíky, což je super.

V úterý jsem chtěla do herničky dorazit (v pondělí jsme byli ještě u tchýně, jak jsem hlásila), ale malá měla teplotu, byla dost beználadová a usnula jak špalek.

V příštím týdnu bych ale ráda v pondělí i úterý. Jen doufám, že bude prtě v pohodě, když o víkendu bude řádit s bandou dětí. Snad nic nechytne.

A jinak něco pro mlsouny…v troubě se mi dělá svíčková, ňam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
27.3.14 23:31

@medulen jee..dekuju :-) to jsem nikde nenasla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
28.3.14 12:24

@cicmud V Praze jsou asi dražší pytlíky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1636
28.3.14 19:00

Ahojky!
Nenajdu tu nějakou těhulku, která by se mnou zašla na procházku, na kávičku nebo jen tak pokecat? Jsem ze Svárova a je to moje první těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
29.3.14 19:52

@Tokara Ahoj. Konečně nědko ze Svárova :). Juchůůů. Taky tu bydlíme, nově. Nikoho tu neznám. Takže moooc ráda s tebou pujdu na procházku, jen jestli to nevadí, vememe to přez hřiště. Těhu jsem tedy taky, ale taky máme malé prcky co potřebují k procházce motivaci - hříště :))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
29.3.14 23:21

@Moa Ahojky, promiň až teď jsem si všimla, že jsi mi psala :(. Moc se omlouvám.
Jaká byla burza? Já jsem na ni nakonec nešla, tak doufám, že nebudu litovat…
Jak ti šla práce? Už to máš hotové? Přeji hezký bytek víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová