Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi ti doma něco chybí. Tak to přes s manželem, nebo si najdi náhradu. Nebo zkus třeba autogenni tréning.
Je to šílený, vyčerpává tě to, myslíš na něj 10× denně, ale je to neškodné. Zamysli se.
@Lexter píše:
Je to šílený, vyčerpává tě to, myslíš na něj 10× denně, ale je to neškodné. Zamysli se.
Tak zase z toho neotehotni, nechytne pohlavní chorobu a manžel ji bude těžko něco dokazovat
![]()
@Polední bouře píše:
Tak zase z toho neotehotni, nechytne pohlavní chorobu a manžel ji bude těžko něco dokazovat![]()
Asi by se to dalo počítat jako světlá stránka věci. ![]()
@Polední bouře píše:
Tak zase z toho neotehotni, nechytne pohlavní chorobu a manžel ji bude těžko něco dokazovat![]()
Mozna se mi. nestane co pises ale i tak je to na nic ![]()
Nejseš střelec?:-p Moc na to nevěřím, ale někteří lidi to tak prostě mají. Taky to znám. Dokud rozlišíš realitu, tak dobrý, ne? Těžřko se tomu nějak sama budeš bránit, zakjázat si na „to“ myslet je akorát způsob, jak si to všechno připomínat ještě víc, základní manipulační technika: „pokus se teď nemyslet na..“ atd:-D
@Anonymní píše:
@Lexter ze je to neskodny nerikam ja ale diskuze co jsem cetla.. pro me to skodne uz je. Bohuzel nevim jak to vypudit.Mozna se mi. nestane co pises ale i tak je to na nic
Věřím, vtirave myšlenky jsou na prd. Ale když je to chlap, tak je to ještě dobrý ![]()
Já to tak mam taky. Mám vyfantazirovanych hned několik svých imaginárních životu, stylu života nebo jak to nazvat. A dle toho, co zrovna v reálu řeším, co mi chybí, co se děje… si promitam tu alternativní realitu, která mi to chybejici doplňuje. Myslím, že dokud člověk dokáže rozlišit realitu a fantazii, a dokud ho to neomezuje v tom realnem životě, tak je to fakt neškodná věc a není to potřeba řešit.
Nikdy mne nenapadlo, že se někdo může takto oddávat fantaziím, ale není to první příspěvek tady. Mám takový pocit, že to patří k ženskému psyché, podobně jako rády čtete červenou knihovnu.
Co s tím?
Mám to stejně, občas mě to taky trochu.. děsí a říkám si, jestli jsem normální
. Takže v tom, zakladatelko, nejsi sama. Já to tedy dělám hlavně před spaním nebo když mám delší cestu autobusem
. Taky se přikláním k názoru, že pokud to nenarušuje realitu, je to neškodné. U tebe vidím, že už ti to realitu trochu nabourává, zbystřila bych. Je tvůj vztah opravdu naplněný? Jsi šťastná?
@Anonymní píše:
Ahoj mam. jedno trapeni a uz fakt nevim jak se ho zbavit. Mam strasne velkou fantazii a neustale unikam mimo realitu. Samozrejme normalne ziju mam rodinu, praci, konicky cely den co delat po cely den se temer nezastavim a stejne nekolikrat za den na par minut uniktu mimo realitu a nad necim premyslim. Spis porad myslim na jednoho znameho. Myslim na to jak se mi styska ( pred 3 lety jsme si mesic psali) jake by to bylo se libat, mazlit a nebo jen snim mluvit, co asi dela atd. delam to at jsem spokojena nebo ne at mam hodne prace nebo ne ale je pravda ze kdyz mame doma sebemensi maly. konflikt unikam jeste casteji za nim. On ma samozrejme taky rodinu, nikdy nic nebylo mezi nami a.vim.ze je to. neskodne ale silene me.to vycerpava, potrebuji ho vytesnit a nejde to. Uz je to 3 roky coz je sileny ale. bohuzel ho potkavam cca 1.za tyden. Nekdo rika sak si zafantaziruj ale ja nechci! Myslim na neho 10× denne a uz o to nestojim. Fakt nevim jak ho vytesnit kdyz ho potkavam.
Buď ráda, že máš tuhle fantazii jen s jedním a někým koho znáš. To já takhle přemýšlím nad mým terapeutem, kolegou z práce a posledně nad kominíkem, který mi přišel na chalupu vyčistit komín. A víš co ti řeknu - je to moc milé zpříjemnění všedních dní.
Takže jak už ostatní psali, pokud dokážeš stále udržet rovnováhu mezi realitou a fantazií, je to ok a nezakazovala bych si to.
@Anonymní píše:
Já to tak mam taky. Mám vyfantazirovanych hned několik svých imaginárních životu, stylu života nebo jak to nazvat. A dle toho, co zrovna v reálu řeším, co mi chybí, co se děje… si promitam tu alternativní realitu, která mi to chybejici doplňuje. Myslím, že dokud člověk dokáže rozlišit realitu a fantazii, a dokud ho to neomezuje v tom realnem životě, tak je to fakt neškodná věc a není to potřeba řešit.
Jé, a já myslela, že jediný takový „blázen“ jsem já
. Mám to tak už od dětství a nejsem na to teda úplně pyšná, ale na psychoterapii to snad taky není
. Přesně jak píšeš, pár alternativních imaginárních realit, v nichž jsem dokonalá
![]()
@Anonymní píše:
Jé, a já myslela, že jediný takový „blázen“ jsem já. Mám to tak už od dětství a nejsem na to teda úplně pyšná, ale na psychoterapii to snad taky není
. Přesně jak píšeš, pár alternativních imaginárních realit, v nichž jsem dokonalá
![]()
Tak to je u introvertů více méně normální. A u cvoků taky. Si vyber, co z toho jsi. ![]()
Sní a fantazíruje každý, někdo víc, někdo méně. Ale myslet na cizího frajera asi úplně košer není. Řekni to tomu svému, třeba tě za to pořádně ztrestá. ![]()
Jestli nejsi zakladatelka, tak druhý odstavec můžeš ignorovat.
Rozlisit realitu samozrejme umim a ze je to neskodne a dela to vic lidi jsem uz cetla driv. Jak rikam neni to oni z nudy protoze mam napraskany ceny den
ale vadi mi to a chtela bych se zbavit teto konkretni a premyslet zas o necem jinem nez o jednom borcovi ![]()
Ze mi neco chybi to mate pravdu ve vztahu vse super ale manzel me moc nedoceňuje a neodivuje. Takze vim odkud vitr fouka
ale to se bohuzel nezmeni lip to najevo dat pry neumi
tento byl do me poblazneny..tehda.. a me to. chybi to nadbihani
kazda zenska chce byt obletovana ne
kor kdyz je to pekny chlap.
A celkove mi chybi ta pozornost mužu co byla za svobodna muj manzel. nebyl nikdy poblazneny u nas prisla.asi hned laska
takze proc atd. si dokazu vyhodnotit sama spis jak myslet na neco/nekoho jineho ![]()
Ahoj mam. jedno trapeni a uz fakt nevim jak se ho zbavit. Mam strasne velkou fantazii a neustale unikam mimo realitu. Samozrejme normalne ziju mam rodinu, praci, konicky cely den co delat po cely den se temer nezastavim a stejne nekolikrat za den na par minut uniktu mimo realitu a nad necim premyslim. Spis porad myslim na jednoho znameho. Myslim na to jak se mi styska ( pred 3 lety jsme si mesic psali) jake by to bylo se libat, mazlit a nebo jen snim mluvit, co asi dela atd. delam to at jsem spokojena nebo ne at mam hodne prace nebo ne ale je pravda ze kdyz mame doma sebemensi maly. konflikt unikam jeste casteji za nim. On ma samozrejme taky rodinu, nikdy nic nebylo mezi nami a.vim.ze je to. neskodne ale silene me.to vycerpava, potrebuji ho vytesnit a nejde to. Uz je to 3 roky coz je sileny ale. bohuzel ho potkavam cca 1.za tyden. Nekdo rika sak si zafantaziruj ale ja nechci! Myslim na neho 10× denne a uz o to nestojim. Fakt nevim jak ho vytesnit kdyz ho potkavam.