Zůstat s ním a nebo ne?

charza522
8.8.23 18:09

Zůstat s ním a nebo ne?

Zdravím a prosím o radu, potřebuji více názorů a hlavně nezaujatých.
S přítelem jsme spolu 4 roky a už zhruba 2 roky se bavíme na téma spolubydlení, ale bohužel bez úspěchu, pořád se na něco vymlouvá. Musím ještě říct, že mám docela hyperaktivní dítě z předchozího vztahu, což bude nejspíš také problém.
Když jsme se před dvěma lety začali o bydlení bavit, tak se vymlouval na kamaráda, se kterým bydlí, že ho nemůže jen tak nechat ve štychu a že mám počkat, až jim skončí smlouva, kterou měli na rok a že ji dál prodlužovat nebude a půjde za mnou. Uběhl čas a sestěhování zrušil s tím, že si chce změnit práci, že když bude mít po noční, tak se skrz dítě nevyspí a taky že to teď bude mít finančně těžší, takže prodlužuje smlouvu o další rok, že mám počkat, že se určitě dočkám toho, co si přeji. Z práce dal výpověď až po půl roce s tím, že tam musí být ještě 3 měsíce ve výpovědní lhůtě, což chápu, ale nechápu, proč tu výpověď dal až po takové době. Každopádně uběhl další čas jen takového občasného vydání, od jeho zrušení bydlení s námi, se totiž frekvence našeho scházení poněkud zmenšily, ke mě jezdit moc nechtěl, takže jsme se viděli třeba 1× až 2× do měsíce, kdy jsem si domluvila hlídání a jela k němu. Před časem přišel s tím, že bychom si měli bydlení na týden vyzkoušet, jestli nám to spolu půjde, ale ten domluvený týden pořád odkládal a zase odkládá na neurčito. Za další mi řekl, že aby se mnou bydlel, tak musím napřed najít levnější bydlení, že tak moc za nájem platit nebude, ale spíš narážím na dražší bydlení než mám já a když jsem našla levnější, tak že prý u silnice bydlet nebude. Mám fakt pocit, že jen hledá něco, skrz co ke mě prostě bydlet nepůjde. A mám pocit, že to dělá skrz to, abych se s ním rozešla, aby to nemusel dělat on, aby mohl říct, že jsem ho odkopla a byl za chudáka. Ale to snad jen přeháním. Na druhou stranu jsem se ale dozvěděla, že se v průběhu našich 4 let seznámil s více ženami, které vypadají lépe než já po porodu a docela usilovně si s nimi i psal, u jedné z nich mi chtěl ukázat, že si píšou normální zprávy, ale narazil zrovna na zprávu, kde mu ona píše lásko, tak mě to hodně rozhodilo. Taky vím, že jedna z nich ho lákala k sobě a řekl, že prý to byla jen sranda. U ostatních žen mi zprávy ukázat nechtěl, že je to jeho soukromí, které nesmím narušovat. A pak řekl, že si s nimi píše jen, když se nudí, což podle toho co mi píše, tak se nudí hodně často.
Mám z toho všeho smíšené pocity, na jednu stranu o něj nechci přijít, je mi s ním hezky, když jsme spolu, ale na tu druhou stranu si říkám, že se v tom vztahu nikdy neposuneme, ale pak si řeknu, co když ano a bude s námi, jak říká, jen musím prostě počkat, ale jak dlouho budu čekat, nevím. Dokonce si připadnu, jako bych byla pořád sama bez přítele, sice si sloro pořád píšeme, ikdyž mám pocit, že když nenapíšu, tak by nenapsal, což jsem vydržela mu nenapsat max. 4 dny a mu to nevadilo, ale chybí mi jeho přítomnost, smsky to jaksi nenahradí a pak k němu jedu a je to zase úžasný, jen bez dítěte, které je mojí součástí. Ale když to tak vezmu, tak jsem teď spíš více zklamaná než šťastná a je mi pořád zle od žaludku a bolí mě břicho.
Máte někdo stejnou zkušenost nebo znáte někoho, kdo to měl podobně? Jak se to vyřešilo? Mám nějakou naději, že to opravdu vyjde a vše se změní k lepšímu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13048
8.8.23 18:14

Proč si to necháš líbit?
Chvá se k tobě jako ke kusu hadru a s tvým dítětem nechce mít nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
8.8.23 18:17

Je mi to líto, ale má tě na háku a děsí ho představa že by to s tebou myslel fakt vážně. Což sestěhováním začíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
8.8.23 18:20

4 roky a vidíte se jednou za měsíc a ještě musíš dojet ty :nevim: to nemá budoucnost. Přestala bych se úplně snažit a pokud nevyvíjí snahu on, ztrácíš akorát čas. On s tebou prostě bydlet nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
8.8.23 18:21
@charza522 píše:
S přítelem jsme spolu 4 roky a už zhruba 2 roky se bavíme na téma spolubydlení, ale bohužel bez úspěchu, pořád se na něco vymlouvá. Musím ještě říct, že mám docela hyperaktivní dítě z předchozího vztahu, což bude nejspíš také problém.
Když jsme se před dvěma lety začali o bydlení bavit, tak se vymlouval na kamaráda, se kterým bydlí, že ho nemůže jen tak nechat ve štychu a že mám počkat, až jim skončí smlouva, kterou měli na rok a že ji dál prodlužovat nebude a půjde za mnou. Uběhl čas a sestěhování zrušil s tím, že si chce změnit práci, že když bude mít po noční, tak se skrz dítě nevyspí a taky že to teď bude mít finančně těžší, takže prodlužuje smlouvu o další rok, že mám počkat, že se určitě dočkám toho, co si přeji. Z práce dal výpověď až po půl roce s tím, že tam musí být ještě 3 měsíce ve výpovědní lhůtě, což chápu, ale nechápu, proč tu výpověď dal až po takové době. Každopádně uběhl další čas jen takového občasného vydání, od jeho zrušení bydlení s námi, se totiž frekvence našeho scházení poněkud zmenšily, ke mě jezdit moc nechtěl, takže jsme se viděli třeba 1× až 2× do měsíce, kdy jsem si domluvila hlídání a jela k němu. Před časem přišel s tím, že bychom si měli bydlení na týden vyzkoušet, jestli nám to spolu půjde, ale ten domluvený týden pořád odkládal a zase odkládá na neurčito. Za další mi řekl, že aby se mnou bydlel, tak musím napřed najít levnější bydlení, že tak moc za nájem platit nebude, ale spíš narážím na dražší bydlení než mám já a když jsem našla levnější, tak že prý u silnice bydlet nebude. Mám fakt pocit, že jen hledá něco, skrz co ke mě prostě bydlet nepůjde. A mám pocit, že to dělá skrz to, abych se s ním rozešla, aby to nemusel dělat on, aby mohl říct, že jsem ho odkopla a byl za chudáka. Ale to snad jen přeháním. Na druhou stranu jsem se ale dozvěděla, že se v průběhu našich 4 let seznámil s více ženami, které vypadají lépe než já po porodu a docela usilovně si s nimi i psal, u jedné z nich mi chtěl ukázat, že si píšou normální zprávy, ale narazil zrovna na zprávu, kde mu ona píše lásko, tak mě to hodně rozhodilo. Taky vím, že jedna z nich ho lákala k sobě a řekl, že prý to byla jen sranda. U ostatních žen mi zprávy ukázat nechtěl, že je to jeho soukromí, které nesmím narušovat. A pak řekl, že si s nimi píše jen, když se nudí, což podle toho co mi píše, tak se nudí hodně často.
Mám z toho všeho smíšené pocity, na jednu stranu o něj nechci přijít, je mi s ním hezky, když jsme spolu, ale na tu druhou stranu si říkám, že se v tom vztahu nikdy neposuneme, ale pak si řeknu, co když ano a bude s námi, jak říká, jen musím prostě počkat, ale jak dlouho budu čekat, nevím. Dokonce si připadnu, jako bych byla pořád sama bez přítele, sice si sloro pořád píšeme, ikdyž mám pocit, že když nenapíšu, tak by nenapsal, což jsem vydržela mu nenapsat max. 4 dny a mu to nevadilo, ale chybí mi jeho přítomnost, smsky to jaksi nenahradí a pak k němu jedu a je to zase úžasný, jen bez dítěte, které je mojí součástí. Ale když to tak vezmu, tak jsem teď spíš více zklamaná než šťastná a je mi pořád zle od žaludku a bolí mě břicho.
Máte někdo stejnou zkušenost nebo znáte někoho, kdo to měl podobně? Jak se to vyřešilo? Mám nějakou naději, že to opravdu vyjde a vše se změní k lepšímu?

Stačilo si přečíst první jeho důvody, proč sestehovaní není možné a hned bylo jasné, že se jen vymlouvá a bydlet s tebou prostě nechce. Ty to víš, ale sama se přesvědčuješ, že to tak není. A to ani nemluvím o těch dalších ženách, to už je raději bez komentáře….
Ja se ti fakt divím, že ti to za to stojí. On tě má někde a ty jsi z něho hotová. Vzpamatuj se. Chápu, že asi nechceš být sama, ale měj nějakou sebeuctu k sobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.8.23 18:24

@charza522 vztah, no I když vztahem se to ani nazvat nedá, tak nemá cenu.
Rozejdi se s ním. Ztráta tvého času. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charza522
8.8.23 18:27

@pikola předtím jsem měla hlídání každý víkend, ta flekvence se změnila zhruba až letos.

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
8.8.23 18:32

Sama to cítíš, že on NECHCE. Kdyby chtěl, tak se s Tebou schází častěji. Tím nebydlením to akorát dokazuje. Když se DVA mají rádi, tak OBA spolu chtějí být víc a víc, ne naopak.

• Citovat
  • Upravit
1557
8.8.23 18:37

Proč by sis měla vždy hledat hlídání pro dítě, když se máte vidět s přítelem po ctyrletem vztahu?
To je přece blbost.
Sama cítíš, že to je k ničemu, brala bych ho jen jako člověka pro pár hezkých chvil, ale budoucnost neočekávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charza522
8.8.23 18:40

@izabe ano, vím, že se mnou bydlet nechce, ale když se mu o tom zmíním, tak mi řekne, že si to jen vymýšlím a že spolu budeme později a už napořád. To stejné mi řekl, když jsem mu řekla, že ten vztah pro mě nemá smysl a že bude lepší ho ukončit, to mě pak pozval na romantickou večeři a pořád mě přesvědčoval o tom, že k sobě patříme a musíme spolu být. A když jsem mu řekla, že se mnou manipuluje, tak se jen pousmál a opakoval všechno pořád dokola. Já vím, že to dělá, ale nevím, jak z toho ven. Taky jsem to zkoušela po SMS, prostě jsem mu napsala, že končím a on se hned vyptávat proč a že to tak není a ikdyž jsem mu nepsala, tak pořád vypisoval. Nevím, jak z toho ven. A hlavně i skrz city. Moc bych si přála, aby to vyšlo, ikdyž vím, že to nejspíš nevyjde.

• Citovat
  • Upravit
5593
8.8.23 18:59

Tak si to shrňme zakladatelko.
Bydlet s Tebou nechce, Tvému dítěti se vyhýbá, jezdíš za ním jenom Ty, nové bydlení sháníš jenom Ty, ozýváš se jako první jenom/převážne Ty, vypisuje si ve velkém s jinými, celkem pravděpodobně nejen to :roll:
Máš pocit, že něco z výše napsaného není pravda? To vážně chceš? Po 4 letech? Pokud ano vyhledej odbornou pomoc.
Víš co je prý jasný projev šílenství? Dělat stále dokola stejné věci a věřit tomu, že dopadnou jinak. :kytka:

Příspěvek upraven 08.08.23 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.8.23 19:03

@charza522, je to jen ztráta času. Já bych se na takový „vztah“ vykaslala už dávno a manipulovat bych sebou taky nenechala. Pokud z toho chcete ven, tak nereagujte na volání, vypisování, třeba ho i zablokujte, pokud to jinak nepůjde. Vím, že se to snadno radi a hůře dělá, ale jiná cesta z toho není. Takhle se budete trápit chvíli, a to je lepší, než několik dalších let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
8.8.23 19:05

Zakladatelko víš co udělej. Řekni mu, že s ním v tuto chvíli končíš, ale chceš tomu dát ještě šanci, takže pokud do nějakého termínu…max. 1/2 roku cca pro Vás sežene vyhovující bydlení, můžete to zkusit znovu a lépe.
Až pochopí, že to skutečně myslíš vážně už se Ti velmi pravděpodobně neozve a máš vyřešeno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
8.8.23 19:08

4 roky ztrácíš čas s někým, kdo o tebe jeví občasný zájem, když to jenž vyhovuje, a má do toho možná dalších iks bokovek a ještě se zcela vážně potřebuješ ujistit, že by vztah mohl mít smysl? To je nějaký druh masochismu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
8.8.23 19:13
@charza522 píše:

Vytira s tebou podlahu nebo svuj zadek? 8o
Tvl, tohle fakt myslis vazne? Ze uvazujes, ze jednou treba :nevim: :zed:

Vzpamatuj se, najdi zbytek sebeucty a “odejdi” od nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí