Únorňátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
3.2.12 11:05

RICINOVÝ KOKTEJL (recept z knihy Zdravé těhotenství přirozený porod od I.S.)
ricinový olej 20-30ml
sklenice meruňkového džusu
hlt čiré hořalky nebo malý panák, možno použít whisky nebo šampaňské

• všechno smíchat dohromady a vypít

Cituji přímo Ingeborg Stadelmann:
Je důležité aby tam ten alkohol byl, protože jinak se olej v džusu nerozpustí. Meruňkový džus je důležitý, jinak totiž hrozí ztráta draslíku, která by mohla způsobit protržení amniového vaku. Vypije-li se dostatečné množství džusu a nepřekročí se dávka ricinového oleje, má koktejl spíše mírný projímací efekt. Během tří až šesti hodin se téměř vždy dostaví porodní bolesti.
Koktejl působí zejména večer, protože v noci pracuje parasympatikus, který podporuje stahy.
Pokud ricinový koktejl nezabírá, musí vycházet z toho, že se zatím dítě prostě narodit nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
3.2.12 11:17
maky_maky píše:
RICINOVÝ KOKTEJL (recept z knihy Zdravé těhotenství přirozený porod od I.S.)
ricinový olej 20-30ml
sklenice meruňkového džusu
hlt čiré hořalky nebo malý panák, možno použít whisky nebo šampaňské
  • všechno smíchat dohromady a vypít
Cituji přímo Ingeborg Stadelmann:
Je důležité aby tam ten alkohol byl, protože jinak se olej v džusu nerozpustí. Meruňkový džus je důležitý, jinak totiž hrozí ztráta draslíku, která by mohla způsobit protržení amniového vaku. Vypije-li se dostatečné množství džusu a nepřekročí se dávka ricinového oleje, má koktejl spíše mírný projímací efekt. Během tří až šesti hodin se téměř vždy dostaví porodní bolesti.
Koktejl působí zejména večer, protože v noci pracuje parasympatikus, který podporuje stahy.
Pokud ricinový koktejl nezabírá, musí vycházet z toho, že se zatím dítě prostě narodit nechce

Maky moc díky za recept. A jen poslední dotaz, ten ricinový koktejl se dá koupit v lékárně nebo v potravinách? A toho džusu sklenice 2dl nebo 3dl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.2.12 12:06

já osobně bych to dělala takto 25 ml oleje, 25 ml slivovice, 250 ml rozšlehaného meruňkového kompotu, a riciňák jsem koupila ve zdravé výživě v lékárnách ho moc prodat nechtějí a těhotné už vůbec ne , koupila jsem saloos olej. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
3.2.12 12:26
maky_maky píše:
já osobně bych to dělala takto 25 ml oleje, 25 ml slivovice, 250 ml rozšlehaného meruňkového kompotu, a riciňák jsem koupila ve zdravé výživě v lékárnách ho moc prodat nechtějí a těhotné už vůbec ne , koupila jsem saloos olej. ;-)

super!V pondělí koupím a v sobotu vyzkouším! Díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.2.12 09:59

Takže z přenášení jsem nemusela mít vůbec strach, naší Julince se chtělo na svět o něco dřív:) Dnes je to přesně týden co mám prďolku u sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
19.2.12 10:14

Markit velká gratulace, nám je týden a dva dny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.2.12 10:17

Taky gratuluju :) Je to krásné mít je u sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Voskovka007
19.2.12 19:15

ricinovy olej - zkusenosti

Ahoj holky, hledam prirozene cesty jak zabranit prenaseni a narazila jsem na vasi diskuzi. Mam od vcerejska po terminu :roll: - tedy jeste relativne v klidu. Presto uz sonduju, cim by se pripadne dalo zamezit vyvolavanemu porodu :poblion:

Chtela jsem se zeptat, zda jste nektera ten koktejl s ricinovym olejem pouzila a s jakym vysledkem. Budu moc vdecna za vase zkusenosti!!!

Predem díky :kytka: :mavam: !

• Citovat
  • Upravit
5656
19.2.12 19:59

Voskovko já koktejl nezkoušela, zabral sexík :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
19.2.12 21:44
radulkar píše:
Voskovko já koktejl nezkoušela, zabral sexík :pankac:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: u nás taky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
20.2.12 08:46

U nás taky :pankac: Udělali jsme si romantický víkend, nejdřív dlouhá procházka, potom horká vana, pak následoval sexík (ještě jsem měla v záloze červené víno - už na něj nepřišlo) a Julinka byla v nedělu na světě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
20.2.12 09:16

U mě zabral ricin. I když s dvoudením zpožděním. A opravdu na něj pozor, jak všude píšou, že to po něm jde rychle tak je to pravda.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Voskovka007
20.2.12 10:17

ricinovy olej - zkusenosti

Holky, díky :) !!! Snad nás jen trochu napíná a kdyz mu vysvetlim k cemu bysme se mohli dopracovat, tak vyleze sám :dance: … Doufám, doufám ;) !
Pa pa

• Citovat
  • Upravit
654
22.8.16 20:51

Holky není tu někdo pro koho je téma ricinového koktejlu aktuální?? :) Slyšela jsem spoustu ohlasů, že to fakt funguje, taky několik, že ne-e.
Od pátku 19.8. máme po termínu, tak bych to naše dítko ráda popohnala, podle Dr. je to na dobré cestě a všechno se hezky připravuje, cítím maličkou už hooodně dole, chůze je skoro nemožná :think:. Jde mi o to, že te náš drobeček má odhad váhy už silně přes 4 kila, čím dál to bude tím bude větší - ano, vím, je to jen odhad.
Před chvíli jsem si to namíchala a teď sbírám odvahu to vypít :D A prosím ty uživatelky které mě chtějí sprdnout, že jdu proti přírodě, ať si ušetří námahu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí