Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky zdravím,
kamarádka hledá práci a má jít dneska na druhé kolo výběrového řízení. Dozvěděla se, že tam budou psát obchodní dopis, snažila jsem se jí poradit jeho formu (kdysi jsem dělala státnice z administrativy) a zjistila jsem, že ač nás tenkrát učili, že každý nový odstavec začíná odsazem (tabulátor), tak ve vzorech obchodních dopisů na netu, co jsem dneska zkoušela hledat, už vůbec odsazy nejsou, celý text je všude stejně zarovnaný doleva. Nevíte, jestli je to nějaká novinka, že v dnešní době už se odsazy nedělají nebo nemusí dělat? Nerada bych kámošce špatně poradila.
Děkuju ![]()
Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:40
Na ekomku jsem chodila před 20 lety, při obchodní korespondenci jsme se učili dvakrát zařádkovat a pět úhozů zleva. Ještě jsme měli klasický mechanický psací stroje. Nepracuju v oboru, tak aktuálně taky nevím, ale celý zarovnaný text se mi moc nezdá.
@aprazanda - no já se to právě taky učila před nějakými 15 lety… ale fakt když jsem si zadala do vyhledavače vzor obchodního dopisu, tak tam něco vyjelo a všechny dopisy s odstavcema celýma zarovnanýma vlevo.
Odsazy se uz davno nedělají, vse se zarovnava vlevo. I podpis dole vlevo.
@veria - a pak, že co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš
Každopádně díky.