Úřad práce a cestování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
28.12.23 20:46

Úřad práce a cestování

Dobrý den, když jsem evidovaná na úřadu práce (nedostávám podporu), mohu odcestovat a případně si domluvit jiný termín, když se to kříží? Důvod by byl navštívení přítele v zahraničí (letenky byly k Vánocům). Případně když se to bude křížit, jaká penalizace za to může být, kdyby to byl problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.23 20:52

@Nat6656 buď se omluvit předem a domluvit jiný termín nebo vyřazení z up. Pak si sama platíš odvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
28.12.23 21:06
@Nat6656 píše:
Dobrý den, když jsem evidovaná na úřadu práce (nedostávám podporu), mohu odcestovat a případně si domluvit jiný termín, když se to kříží? Důvod by byl navštívení přítele v zahraničí (letenky byly k Vánocům). Případně když se to bude křížit, jaká penalizace za to může být, kdyby to byl problém? :think:

Domluv si jiny termín. Když nepřijdeš na schůzku můžou tě vyřadit z evidence a budeš si muset platit zdravotní pojištění sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.12.23 21:08

@JancaS84 takže by neměl být problém, že si chci domluvit jiný termín kvůli osobním důvodům? Speciálně že to je odcestování, když sama nemám vlastně příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
28.12.23 21:12
@Nat6656 píše:
@JancaS84 takže by neměl být problém, že si chci domluvit jiný termín kvůli osobním důvodům? Speciálně že to je odcestování, když sama nemám vlastně příjem?

Záleží na vstřícnosti úředníků. Tvůj příjem s tím nijak nesouvisí. Ale stát za tebe platí pojištění takže máš nějaké povinnosti chodit na schůzky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
28.12.23 21:17

@Nat6656 Nikdo nepise, ze to nebude problém, záleží na tom v jake náladě bude úřednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7706
28.12.23 21:22
@j.a.n.i1 píše:
@Nat6656 Nikdo nepise, ze to nebude problém, záleží na tom v jake náladě bude úřednice.

A na tos přišla jak, že záleží v jaké náladě bude úřednice? Každý zápis v evidenční kartě si ona úřednice musí omluvit a pokud má nařízení, tak ho musí dodržovat. Pokud má termín, musí ho dodržet, úřad platí za ní zdravotní pojištění a kdyby si každý přeplánovaval návštěvy jak se mu hodí, tak by byl z toho holubník. Muze se na dobu návštěvy ciziny vyřadit a zaevidovat až se vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.12.23 21:30

Je potreba si co nejdriv domluvit jiny termin.
Vyrecnost vitana. Cestovani do ciziny bych nezminovala, zavist je sfine.

Příspěvek upraven 28.12.23 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
28.12.23 21:31

@Adull Na to jsem prisla velmi jednoduse, pokud se bude domlouvat dostatečně vcas, tak ho klidne úřednice muze prehodit na jiny, pokud bude chtit, nikdo totiz nejsme neomylni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
28.12.23 21:35
@Adull píše:
A na tos přišla jak, že záleží v jaké náladě bude úřednice? Každý zápis v evidenční kartě si ona úřednice musí omluvit a pokud má nařízení, tak ho musí dodržovat. Pokud má termín, musí ho dodržet, úřad platí za ní zdravotní pojištění a kdyby si každý přeplánovaval návštěvy jak se mu hodí, tak by byl z toho holubník. Muze se na dobu návštěvy ciziny vyřadit a zaevidovat až se vrátí.
:zed: proč by to dělala? stačí se řádně omluvit a domluvit si jiný termín, který pak samozřejmě dodrží…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7706
28.12.23 21:42
@j.a.n.i1 píše:
@Adull Na to jsem prisla velmi jednoduse, pokud se bude domlouvat dostatečně vcas, tak ho klidne úřednice muze prehodit na jiny, pokud bude chtit, nikdo totiz nejsme neomylni.

Nevím cos nepochopila na tom, že každý zásah v evidenční kartě musí úřednice obhájit, pokud přijde ke kontrole, takže ne nejde to „jen“ přehodit, že se to někomu nehodí.
Ona je na úřadě, protože chce najít práci, takže musí „součinit“ a nelze říct, že teď mě jako měsíc neotravujte, já si jedu do ciziny. Termin návštěvy má třeba za měsíc, ale mezitim ji klidně můžou kontaktovat, že je výběrové řízení nebo jiná nabídka práce a co jim jako rekne…že se jí to nehodí? Může se nechat vyřadit a být si tam třeba půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7706
28.12.23 21:43
@azaleila píše: :zed: proč by to dělala? stačí se řádně omluvit a domluvit si jiný termín, který pak samozřejmě dodrží…

Protože je na úřadě, aby ji našli práci…ne aby se chodila „hlásit“.Můžou jí kontaktovat ohledně výběrového řízení apod a co jim řekne? Že má termín za měsíc a teď se nikam dostavovat nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
28.12.23 21:47
@Adull píše:
Protože je na úřadě, aby ji našli práci…ne aby se chodila „hlásit“.Můžou jí kontaktovat ohledně výběrového řízení apod a co jim řekne? Že má termín za měsíc a teď se nikam dostavovat nebude?
:nevim:
já dost pochybuju, že by úřad reálně někomu práci našel…
a má osobní důvod k přesunutí schůzky… neznamená to, že se na celou evidenci a všechno kolem hledání práce vykašle…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
28.12.23 21:49

@Adull Ale ja to pochopila, jen ty nechápeš, ze to klidne obhaji i tim, ze se přepsala, když bude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7706
28.12.23 21:58

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie