Úřad práce a cestování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@vokishka píše:
A jak by to fungovat melo. Ona je zdrava, pul roku si neni schopna sehnat praci, kdyz ma dost casu. A ostatni at kolem ni kmitaji.
No, zrovna u cerstveho absoloventa by ji meli davat nabidky, at obiha firmy, a poslat alespoň na nejaky kurz a ne ji pozvat jednou za mesic, a behem par minut ji akorát naplanovat další termín a vykopnout a jinak ji nechat bezprizorne hnipat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když byla na UP (po nedokončené škole), tak schůzky byly po 2 měsících a pak častěji. Ale nic jsem nepobírala. Uřednici jsem řekla že bych chtěla zas na VŠ a ani mi nikdy nic nenabízela, vždycky řekla jen ano vy pujdetr ještě do školy. Pak jsem tam byla po škole a taky mi žádnou práci nehledala, protože úřad byl v okrese jiným než jsem si mohla hledat práci (kvůli dopravnímu spojení).
Treba kámoška, tam přišla tak na půl schůzek, vždycky tam zavolala a že jí ujel autobus a nebo zaspala. Nakonec ji vyřadili, ale až po několika měsících, co to takhle dělala.
Možná bych to riskla a omluvila se až v den schůzky. Asi bych nic nedokázala vymyslet. Kromě nemoci. Nebo dopředu zavolat lékaři, že jsi nemocná a pak jet do ciziny a zpětně zavolat lékaři, že vlastně potřebuješ potvrzení pro UP. ![]()
Jako neschopenku ti stejně nedá, tak nikdo nebude hlídat kde jsi.
- Citovat
- Upravit
@Nat6656 Nechala bych to na zen konec ledna a uvidíš, mozna to nebudes muset vůbec resit a dostanes termin az po prijezdu, no kdyžtak muzes zkusit domluvu hned pri tom stanovovani, nic horšího, než, ze to nevyjde, se nastane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ne, pripada ji směšné, ze se tam jen podepise a i s cestou je do ctvrt hodiny doma… Což s ni celkem souhlasim, takhle by up fungovat neměl.
Tak samozřejmě hlavní břímě je na tom dotyčném,.má si aktivně hledat zaměstnání a úřad mu má v tom pomoct.Ne,že bude sedět doma na zadku a čekat co dostane nebo jezdit po cizině a čekat, že úřednice bude podvádět, jen aby se nemusela dotyčná ani dostavit na schůzku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, zrovna u cerstveho absoloventa by ji meli davat nabidky, at obiha firmy, a poslat alespoň na nejaky kurz a ne ji pozvat jednou za mesic, a behem par minut ji akorát naplanovat další termín a vykopnout a jinak ji nechat bezprizorne hnipat doma.
A ona je nesvéprávná? Právě taková mladá holka by měla posílat životopisy, aktivně mít pod palcem nabídky zaměstnání na netu.Jsou stránky up i ohledně rekvalifikací. To, že bude čekat co dostane za nabídku od úp bych čekala u staršího člověka, co neumí s internetem nebo byl 30 let zaměstnaný a teď ho propustil, třeba i nižší kvalifikace.,ale fakt ne od generace co na netu věčně visí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já když byla na UP (po nedokončené škole), tak schůzky byly po 2 měsících a pak častěji. Ale nic jsem nepobírala. Uřednici jsem řekla že bych chtěla zas na VŠ a ani mi nikdy nic nenabízela, vždycky řekla jen ano vy pujdetr ještě do školy. Pak jsem tam byla po škole a taky mi žádnou práci nehledala, protože úřad byl v okrese jiným než jsem si mohla hledat práci (kvůli dopravnímu spojení).
Treba kámoška, tam přišla tak na půl schůzek, vždycky tam zavolala a že jí ujel autobus a nebo zaspala. Nakonec ji vyřadili, ale až po několika měsících, co to takhle dělala.
Možná bych to riskla a omluvila se až v den schůzky. Asi bych nic nedokázala vymyslet. Kromě nemoci. Nebo dopředu zavolat lékaři, že jsi nemocná a pak jet do ciziny a zpětně zavolat lékaři, že vlastně potřebuješ potvrzení pro UP.
Jako neschopenku ti stejně nedá, tak nikdo nebude hlídat kde jsi.
Kde jsi přišla na to, že ji neschopenku nikdo nedá? Neraď ji blbosti, protože to pak ty za ní můžeš platit na půl roku zdravotní pojištění. Naopak při dlouhodobé nemoci je neschopnost nutná a chodí i kontroly z UP. Pochybuju, že ji doktor dá potvrzení na den, kdy u něj nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
A ona je nesvéprávná? Právě taková mladá holka by měla posílat životopisy, aktivně mít pod palcem nabídky zaměstnání na netu.Jsou stránky up i ohledně rekvalifikací. To, že bude čekat co dostane za nabídku od úp bych čekala u staršího člověka, co neumí s internetem nebo byl 30 let zaměstnaný a teď ho propustil, třeba i nižší kvalifikace.,ale fakt ne od generace co na netu věčně visí.
Nesvepravna neni, ale evidentně do prace jit nepotřebuje a UP ji v tom plne podporuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nesvepravna neni, ale evidentně do prace jit nepotřebuje a UP ji v tom plne podporuje.
ÚP prioritně předpokládá, že když je v evidenci, tak si bude aktivně hledat práci sama. Kdyby ji od prvního dne honili na výběrová řízení, tak tu zas lidí budou psát, že ona se nemůže pořádně ani rozkoukat a už ji cpou práci. A takový jako ty by ji umozňovali v té její laxnosti ještě měnit termíny, protože se jí nechce nebo si jede do ciziny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše: ÚP prioritně předpokládá, že když je v evidenci, tak si bude aktivně hledat práci sama. Kdyby ji od prvního dne honili na výběrová řízení, tak tu zas lidí budou psát, že ona se nemůže pořádně ani rozkoukat a už ji cpou práci. A takový jako ty by ji umozňovali v té její laxnosti ještě měnit termíny, protože se jí nechce nebo si jede do ciziny.
Jelikož s ni stejne UP kulovy dělá, tak nevidim duvod proc by odjet nemohla. U 5 minutove navstevy je fakt uplne jedno jestli tam pujde v terminu A nebo B. Dokud bude UP jen k tomu, aby si člověk nemusel platit zdravotní, tak se tezko divit, ze to tak lidi i budou brat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jelikož s ni stejne UP kulovy dělá, tak nevidim duvod proc by odjet nemohla. U 5 minutove navstevy je fakt uplne jedno jestli tam pujde v terminu A nebo B. Dokud bude UP jen k tomu, aby si člověk nemusel platit zdravotní, tak se tezko divit, ze to tak lidi i budou brat.
Klidně může, ať si zaplatí zdravotní a jede třeba do Tramtárie. Nevidim jediný důvod, proč bych já jako daňový poplatník měla někomu přispívat na zdravotní, aby se válel v cizině u přítele.
A pochopíš, že je určitý systém a není to holubník, že by si každý chodil jak chce? Už jen proto, že není v evidenci sama, válí se doma, tak nevidím jediný důvod proč by nemohla za zdravotní prijit na jeden termín, tak jak má. Kdyby to takhle dělal každý, tak je to katastrofa, ale chápu, že ty to se svoji morálkou, kdy ti přijde normální podvádět, nepochopíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull Kecy o moralce si laskave nech od cesty, neni nic nemorálního na tom vyjit nekomu vstric, pokud o nic nejde. A zde o nic nejde, UP se evidentně nesnaží s ni cokoliv delat, takže je zcela objektivne uplne jedno, kdy ji daji termin a pokud sis vsimla, tak jsem psala domluvit se v dostatecnem předstihu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
Klidně může, ať si zaplatí zdravotní a jede třeba do Tramtárie. Nevidim jediný důvod, proč bych já jako daňový poplatník měla někomu přispívat na zdravotní, aby se válel v cizině u přítele.
A pochopíš, že je určitý systém a není to holubník, že by si každý chodil jak chce? Už jen proto, že není v evidenci sama, válí se doma, tak nevidím jediný důvod proč by nemohla za zdravotní prijit na jeden termín, tak jak má. Kdyby to takhle dělal každý, tak je to katastrofa, ale chápu, že ty to se svoji morálkou, kdy ti přijde normální podvádět, nepochopíš.
Já zase nevidím žádný rozdíl v tom, když se někdo válí na gauči u televize ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Já zase nevidím žádný rozdíl v tom, když se někdo válí na gauči u televize
Upřímně má jednu povinnost se někam dostavit ve stanovený termín a i to je problém. Pokud se válí doma, tak když ho osloví s nabídkou výběrového řízení, tak tak může hned nakráčet, kdežto z ciziny těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
Kde jsi přišla na to, že ji neschopenku nikdo nedá? Neraď ji blbosti, protože to pak ty za ní můžeš platit na půl roku zdravotní pojištění. Naopak při dlouhodobé nemoci je neschopnost nutná a chodí i kontroly z UP. Pochybuju, že ji doktor dá potvrzení na den, kdy u něj nebyla.
Nemoc musí být omluvena
lékařem, pokud je člověk v evidenci na UP a nemůže prijít na domluvený termín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Adull Kecy o moralce si laskave nech od cesty, neni nic nemorálního na tom vyjit nekomu vstric, pokud o nic nejde. A zde o nic nejde, UP se evidentně nesnaží s ni cokoliv delat, takže je zcela objektivne uplne jedno, kdy ji daji termin a pokud sis vsimla, tak jsem psala domluvit se v dostatecnem předstihu.
Tys tu psala, aby úřednice tvrdila, že se přepsala, kdyz by přišla kontrola, takže ty fakt žádnou morálku nemáš. Ano vyjít někomu vstříc, ale ne podvádět. A vyjít vstříc v rámci toho co jako obyčejná úřednice mužů a pokud nepochopíš, že i ona tam má nastavena pravidla, která musíš dodržovat a tím zrovna je, že když někdo nemůže na určitý termín přijít, tak mít vážný důvod podložený papírem, tak nemá smysl s tebou o tom diskutovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit