Úřad práce a cestování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101562
30.12.23 13:11
@Adull píše:
Mluvila jsi o 50 dnech to za prvé a za druhé už mě fakt nebaví diskutovat o tom, jak neco očůrat a jak se vyhnout něčemu co je její jediná povinnost.

Ty koukam neumis cist, o 50 dnech jsem mluvila v pripade, ze se odhlasi a pak zase přihlásí… Ale hlavně ze ti odhlaseni a opetovne přihlášení jako ocuravani nepřijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
30.12.23 13:14
@j.a.n.i1 píše:
Ty koukam neumis cist, o 50 dnech jsem mluvila v pripade, ze se odhlasi a pak zase přihlásí… Ale hlavně ze ti odhlaseni a opetovne přihlášení jako ocuravani nepřijde. :nevim:

Pokud se někdo odhlásí a platí si za sebe pojištění mi fakt nevadí. Ale opět paraziti přijdou na to jak se na začátku měsíce odhlásit a na konci zaevidovat, aby měli placené pojištění a to mi jako ocuravani přijde. Ja mluvila o tom, aby si platili pojištění sami, ale je mi jasné, že s tvojí morálkou tohle nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
30.12.23 13:22
@Adull píše:
Pokud se někdo odhlásí a platí si za sebe pojištění mi fakt nevadí. Ale opět paraziti přijdou na to jak se na začátku měsíce odhlásit a na konci zaevidovat, aby měli placené pojištění a to mi jako ocuravani přijde. Ja mluvila o tom, aby si platili pojištění sami, ale je mi jasné, že s tvojí morálkou tohle nepochopíš.

Kecy o moralce tu mas akorát ty, ja ji radila, at se zkusi slušně domluvit, to mi totiž prijde jako zcela moralni a normalni postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
30.12.23 13:36
@j.a.n.i1 píše:
Kecy o moralce tu mas akorát ty, ja ji radila, at se zkusi slušně domluvit, to mi totiž prijde jako zcela moralni a normalni postup.

Normální postup je, že když nemám řádný důvod, tak holt na tu návštěvu půjdu a nebudu někomu jakože nadhazovat ať to přepíše a pak může tvrdit, že se spletla. Navic každý normální člověk pochopí, že když někdo má prostě v práci daně nařízení, že cokoliv se omlouvá na základě doloženého dokladu, tak mi bude jasné, že to není o nějaké domluvě, ale o pravidlech, které ta úřednice musí dodržovat. Chapu, že morálka ti přijde jako kecy, ale věř, že je ještě dost lidí, kteří se tím řídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
30.12.23 14:37
@Adull píše:

Ne, neplatí, platí to za ně stát… :mrgreen: to určitě víš, že i když se přihlásí posledního v měsíci a prvního odhlásí, tak to má placeno od státu za oba měsíce, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.12.23 23:31

Chtěla jsem jen vědět, zda si myslíte, že je možné se domluvit. Opravdu nechci riskovat (že jen tak nedojdu či zavolám den předem/v ten den schůzky) nebo z někoho dělat „vola“. Hledám si práci ale s tím, že během Vánoc nebo celkově v prosinci nikde nenabírali. V lednu uvidím jaký datum dostanu, případně se zeptám úřednice, jelikož jsme obě dvě normální osoby, jsme lidi, takže kde je problém, že se zeptám, že? Myslím si, že zeptat se neublíží ani jedné. Jen nevím, jak tedy podat ten důvod, zda říct, že mám přítele, kterého bych chtěla navštívit nebo to předat jinak či opravdu dát i jiný důvod.

Odhlašovat se a platit si za své pojištění úplně nebudu moci, jelikož příjem nemám. Odhlásit se a přihlásit mi přijde, jako bych si z toho opravdu dělala holubník, což mi přijde prostě nemorální, jak už tu byla morálka zmíněna, rozhodně chápu, proč to zní špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.12.23 23:36
@Nat6656 píše:
Chtěla jsem jen vědět, zda si myslíte, že je možné se domluvit. Opravdu nechci riskovat (že jen tak nedojdu či zavolám den předem/v ten den schůzky) nebo z někoho dělat „vola“. Hledám si práci ale s tím, že během Vánoc nebo celkově v prosinci nikde nenabírali. V lednu uvidím jaký datum dostanu, případně se zeptám úřednice, jelikož jsme obě dvě normální osoby, jsme lidi, takže kde je problém, že se zeptám, že? Myslím si, že zeptat se neublíží ani jedné. Jen nevím, jak tedy podat ten důvod, zda říct, že mám přítele, kterého bych chtěla navštívit nebo to předat jinak či opravdu dát i jiný důvod.Odhlašovat se a platit si za své pojištění úplně nebudu moci, jelikož příjem nemám. Odhlásit se a přihlásit mi přijde, jako bych si z toho opravdu dělala holubník, což mi přijde prostě nemorální, jak už tu byla morálka zmíněna, rozhodně chápu, proč to zní špatně.

Já bych se zkusila domluvit, za zkoušku fakt nic nedáš. Znám pána, kteréhokoliv zprostředkovatelka omylem objednala na sobotu, přišel až v pondělí a nevyřadili ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42314
31.12.23 03:35
@Sylvania 333 píše:
Já bych se zkusila domluvit, za zkoušku fakt nic nedáš. Znám pána, kteréhokoliv zprostředkovatelka omylem objednala na sobotu, přišel až v pondělí a nevyřadili ho.

Bodejť, vždyť to byla chyba úřednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
31.12.23 07:48

@Nat6656 Tak sama víš, jestli je úřednice vstřícná a pochopila by to. My jí neznáme. Ale všeobecně co vím, tak tomu nakloněné nejsou…a kolem Vánoc určitě nabírali třeba na brigády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.23 09:17

@Adull Tak neschopenku jí nikdo nedá protože nemá nic odpracováno, tak ji nemají z čeho vyplatit.Tak jako teď nepobírá podporu. Navíc kdyby zavolala lékaři že byla ten den nemocná, tak jí může dát i zpětně nejaké potvrzení. Můj lékař od covidu funguje po telefonu. A zkušennosti mám, že mě ani nechce vidět a dá PN normálně.
Tak jako tak uživatelka riskuje buďto se napráská úřednici dopředu a ta jí může kvůli cestování vyškrtnout a nebo může vycestovat s tím, že pak si možná bude ZP platit sama třeba ji to donutí si najít aspoň brigádu než půjde znova studovat. Jinak nechápu co čekáte v takové diskuzi za rady. :D

• Citovat
  • Upravit
101562
31.12.23 09:37

Ne, kvuli cestovani ji fakt vyskrtnout nemůže, muze ji vyskrtnout až když bez omluvy nedorazi na schuzku, na výběrové rizeni, kam ji urednice dala doporucenku, nebo kdy odmitne praci.
No a když ji da termin schuzky tak, ze vyjde na dovu pryc, tak se porad muze na vlastní zadost odhlasit a pak zase prihlasit a pokid to stihne do konve nadledujiciho kalendarniho mesice, tak žádné zdravotní platit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
31.12.23 11:07
@Anonymní píše:
@Adull Tak neschopenku jí nikdo nedá protože nemá nic odpracováno, tak ji nemají z čeho vyplatit.Tak jako teď nepobírá podporu. Navíc kdyby zavolala lékaři že byla ten den nemocná, tak jí může dát i zpětně nejaké potvrzení. Můj lékař od covidu funguje po telefonu. A zkušennosti mám, že mě ani nechce vidět a dá PN normálně.
Tak jako tak uživatelka riskuje buďto se napráská úřednici dopředu a ta jí může kvůli cestování vyškrtnout a nebo může vycestovat s tím, že pak si možná bude ZP platit sama třeba ji to donutí si najít aspoň brigádu než půjde znova studovat. Jinak nechápu co čekáte v takové diskuzi za rady. :D

Tak neschopenku dostane, jsi neslyšela nikdy o tom, že člověk může mít neschopenku a nemusí být vyplaceny? Kolikrát i dlouhodobé nemocní už pak nemají nárok na výplatu, což nic nemění na faktu, že jsou práce neschopní.
Stejně tak můžeš mít invalidní důchod buď s výplatou nebo bez, tak prosím tě, když nevíš, tak neposkytuj radši žádné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.23 16:13

No právě k čemu by jí byla neschopenka bez peněz, jenom by musela trčet v místě bydliště. Myslím, že o invalidní důchod nežádá. :D Takže jí ji lekař stejně na 3 dny (třeba virózy) nenapíše, ale dá ji jen potvrzení že nemohla přijít. Já teda nechápu co si predstavuješ za rady v tomhle tématu. Buďto se napráská a nebo to nějak zkusí s tím, že si prinejhorším tak jako tak zaplatí zdravko sama no. Taky může být doma než si najde job a čekat až b8de mít nárok ma dovču.

• Citovat
  • Upravit
7986
31.12.23 16:45
@Anonymní píše:
No právě k čemu by jí byla neschopenka bez peněz, jenom by musela trčet v místě bydliště. Myslím, že o invalidní důchod nežádá. :D Takže jí ji lekař stejně na 3 dny (třeba virózy) nenapíše, ale dá ji jen potvrzení že nemohla přijít. Já teda nechápu co si predstavuješ za rady v tomhle tématu. Buďto se napráská a nebo to nějak zkusí s tím, že si prinejhorším tak jako tak zaplatí zdravko sama no. Taky může být doma než si najde job a čekat až b8de mít nárok ma dovču.

Kdybys netvrdila, že když je na ÚP, tak ji neschopenku nevystaví, tak o tom nepíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat