Úřad práce a cestování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8301
30.12.23 10:28
@welovefashion píše:
No neznám nikoho komu by z úřadu práce volali mimo termín schůzky, že pro něj mají práci :lol: jo, že ti na schůzce dají třeba 2 společnosti kam máš dojít, tak to jo…ale to zažil spolužák až po půl roce…

Upřímně, že ty nikoho neznáš, neznamená, že se to nedělá. Posilaji se i doporučené obsílky s nabídkou práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17191
30.12.23 10:31
@Adull píše:
Ano, tak to je jiná, to samozřejmě je normální, kdyz nemůžu přijít, tak mám doklad.Ale tady se dohadujeme o tom, že některé nemůžou pochopit, že každý si nemůže zavolat, že se mu to nehodí a že chce přijít jinak.Je to údajně vína neochoty úřednice a nepochopí, že i ona má svá pravidla v práci a musí je dodržovat. Má prý pak kdyžtak říct, že se spletla a přepsat to v kartě.

No to asi nejde no. Já tu právě některé reakce pochopila tak, že to jen tak měnit nejde. Ale je otázka, co je to jen tak. Ono když se dítě ráno či v noci vzbudí s nějakým moribundusem, tak to stejně musíte zrušit na poslední chvíli a ani den dopředu to kolikrát nevíte. Z toho důvodu je třeba jiná moje známá rovnou registrovaná na pojišťovně jako pečující o dítě do 7 let (má jich víc, každou chvíli nějaké nemocné) - když jí ukončili po rodičáku pracovní poměr, ani na ÚP nešla, musela by dojíždět 80 km a stejně by půlku schůzek rušila kvůli nemocím, jít do práce už vůbec reálné není, dokud nejmladší nebude moct být doma samo, hlídání žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
30.12.23 10:37
@Adull píše:
Proč bych měla mít radost? Já nejsem jak ty a fakt nekoukám, kde co a jak ochcat. Navic představ si, že se posílají doporučenky doporučeně poštou a ty ji pak musíš vrátit potvrzenou nebo i poštou pozvánku na výběrové řízenía pokud nedorazí, tak má smůlu. Takze nemel blbosti

Se může v takovém pripade odhlásit mailem z evidence na UP. Dobrovolne a bez vyhození a přihlásit se znova, pokud bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 10:49
@Jahudka82 píše:
No to asi nejde no. Já tu právě některé reakce pochopila tak, že to jen tak měnit nejde. Ale je otázka, co je to jen tak. Ono když se dítě ráno či v noci vzbudí s nějakým moribundusem, tak to stejně musíte zrušit na poslední chvíli a ani den dopředu to kolikrát nevíte. Z toho důvodu je třeba jiná moje známá rovnou registrovaná na pojišťovně jako pečující o dítě do 7 let (má jich víc, každou chvíli nějaké nemocné) - když jí ukončili po rodičáku pracovní poměr, ani na ÚP nešla, musela by dojíždět 80 km a stejně by půlku schůzek rušila kvůli nemocím, jít do práce už vůbec reálné není, dokud nejmladší nebude moct být doma samo, hlídání žádné.

Samozřejmě i to, že dítěti je ráno špatně se může stát a ta dotyčná zavolá a omluví se a pak donese potvrzení od lékaře. Nekterym uživatelkám přijde divné, že nejde zavolat na úřad, že místo 5.2. chce dotyčná přijít 12.2. a co jako…že přeci úřednici. mize být fuk, kdy tam dorazí, protoze slečna chce jet do ciziny za přítelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 10:49
@jejjej píše:
Se může v takovém pripade odhlásit mailem z evidence na UP. Dobrovolne a bez vyhození a přihlásit se znova, pokud bude chtít.

To jsem tu psala, že se může nechat vyřadit a pak až přijede zaevidovat a nehrozí ji žádný postih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17191
30.12.23 10:52
@Adull píše:
Samozřejmě i to, že dítěti je ráno špatně se může stát a ta dotyčná zavolá a omluví se a pak donese potvrzení od lékaře. Nekterym uživatelkám přijde divné, že nejde zavolat na úřad, že místo 5.2. chce dotyčná přijít 12.2. a co jako…že přeci úřednici. mize být fuk, kdy tam dorazí, protoze slečna chce jet do ciziny za přítelem

Asi jako když je někdo na rizikovém a diví se, že nemá neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 11:00
@Jahudka82 píše:
Asi jako když je někdo na rizikovém a diví se, že nemá neomezené vycházky.

Asi tak. A pak se můžeme divit, že je tu všude takový binec, když lidí nejsou schopni pochopit a dodržovat ani základní pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
30.12.23 11:01
@j.a.n.i1 píše:
@Adull Jo a o tom vyberovem rizeni za dva dny ji daji vedet jak?
Ale jinak jo, muze se klidně na svou zadost odhlasit, odjet a za 14 dnu se zas přihlásit, ji je to fuk, pro ni to nebude znamenat vůbec zadnou zmenu a urednice s tim bude mit spoustu prace, jo to se vyplatí :palec: ale budes moct byt spokojená, jak nikdo nepodvadi a vse je super podle pravidel, co na tom, ze efektivnější by bylo, kdyby se jako lidi domluvili.

Tak znám i případ, kdy se jistý pán vždycky posledního v měsíci, třeba května, na podatelně přihlásil k evidenci a prvního následujícího měsíce, tj. června, to šel zrušit… Měl krytý květen i červen a stačilo jít zase na konci července a začátku srpna… :jazyk: to by zdejší úředníci rupla cévka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 11:16
@Nowuka2 píše:
Tak znám i případ, kdy se jistý pán vždycky posledního v měsíci, třeba května, na podatelně přihlásil k evidenci a prvního následujícího měsíce, tj. června, to šel zrušit… Měl krytý květen i červen a stačilo jít zase na konci července a začátku srpna… :jazyk: to by zdejší úředníci rupla cévka. :mrgreen:

Neschopní paraziti budou vždy a všude, ale od lidí s minimální zodpovědností bych čekala, že budou chodit do práce a když budou v evidenci, tak dodržovat pravidla.Ale to je o svědomí každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
30.12.23 11:20
@Nowuka2 píše:
Tak znám i případ, kdy se jistý pán vždycky posledního v měsíci, třeba května, na podatelně přihlásil k evidenci a prvního následujícího měsíce, tj. června, to šel zrušit… Měl krytý květen i červen a stačilo jít zase na konci července a začátku srpna… :jazyk: to by zdejší úředníci rupla cévka. :mrgreen:

Když ti dělá větší radost, že „úřednici rupne cévka“ a neštve tě, jak někteří zneužívají systém, který dotují ti, co odvádějí daně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 12:52
@renduli píše:
Když ti dělá větší radost, že „úřednici rupne cévka“ a neštve tě, jak někteří zneužívají systém, který dotují ti, co odvádějí daně… :nevim:

Tak ono úředníci je to u zadele, jen někteří paraziti si myslí, že jsou víc důležití než jsou, úřednice dělá jen svou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101705
30.12.23 13:03
@Adull píše:
Proč bych měla mít radost? Já nejsem jak ty a fakt nekoukám, kde co a jak ochcat. Navic představ si, že se posílají doporučenky doporučeně poštou a ty ji pak musíš vrátit potvrzenou nebo i poštou pozvánku na výběrové řízenía pokud nedorazí, tak má smůlu. Takze nemel blbosti

Jasne doporučeně postou, takze posta jde minimalne 3 dny, na mnoha mistech 5 dnu a pak je tam 2 tydny ulozni doba, takze kdyz bude 14 dnu pryc, tak to v klidu stiha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101705
30.12.23 13:06
@Nowuka2 píše:

Asi tak, ale chrit se jako dva lidi domluvit, ze se mi domlouvany termin nehodi, protoze budu pryc, to je podle ni neskutecny podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 13:07
@j.a.n.i1 píše:
Jasne doporučeně postou, takze posta jde minimalne 3 dny, na mnoha mistech 5 dnu a pak je tam 2 tydny ulozni doba, takze kdyz bude 14 dnu pryc, tak to v klidu stiha.

Mluvila jsi o 50 dnech to za prvé a za druhé už mě fakt nebaví diskutovat o tom, jak neco očůrat a jak se vyhnout něčemu co je její jediná povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8301
30.12.23 13:11
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak, ale chrit se jako dva lidi domluvit, ze se mi domlouvany termin nehodi, protoze budu pryc, to je podle ni neskutecny podvod.

Nemel nesmysly, říkala jsi, že ji má termín v kartě a mluvily jsme o již zapsaným přepsat a a pak, kdyby té úředníci někdo kontroloval kartu, tak by dle tebe měla lhát, že se přepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat