Úřad práce a cestování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jejjej píše:
Nemoc musí být omluvena
lékařem, pokud je člověk v evidenci na UP a nemůže prijít na domluvený termín.
Ano musí a pokud je to dlouhodobě, tak musí mít vystaveny papír PN, coz se eviduje a úřad může přijít na kontrolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
Tys tu psala, aby úřednice tvrdila, že se přepsala, kdyz by přišla kontrola, takže ty fakt žádnou morálku nemáš. Ano vyjít někomu vstříc, ale ne podvádět. A vyjít vstříc v rámci toho co jako obyčejná úřednice mužů a pokud nepochopíš, že i ona tam má nastavena pravidla, která musíš dodržovat a tím zrovna je, že když někdo nemůže na určitý termín přijít, tak mít vážný důvod podložený papírem, tak nemá smysl s tebou o tom diskutovat.
No, spis ty odmitas pochopit, ze se tu bavime o domluve o DALŠÍ, tedy zatim nenaplanovane schuzce, kde urednice klidně muze tu pripadnou predpripravenou schuzku klidně skrtnout a presunout jinam. A nic tim neporusuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, spis ty odmitas pochopit, ze se tu bavime o domluve o DALŠÍ, tedy zatim nenaplanovane schuzce, kde urednice klidně muze tu pripadnou predpripravenou schuzku klidně skrtnout a presunout jinam. A nic tim neporusuje.
A pochopíš, že nejde jen o tu schůzku? Že může klidne za dva dny po té schůzce přijít zaměstnavatel, že udělá výběrové řízení a ona nebude k dispozici, protože bude v cizině? Nepochopíš, že úřednice jo nebude krýtnabi podvádět kvůli ní, takže je lepší se nechat vyřadit a pak znovu zaevidovat až se vrátí, protože pokud bude mařit součinnost, tak ji vykopnou na půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull Jo a o tom vyberovem rizeni za dva dny ji daji vedet jak?
Ale jinak jo, muze se klidně na svou zadost odhlasit, odjet a za 14 dnu se zas přihlásit, ji je to fuk, pro ni to nebude znamenat vůbec zadnou zmenu a urednice s tim bude mit spoustu prace, jo to se vyplatí
ale budes moct byt spokojená, jak nikdo nepodvadi a vse je super podle pravidel, co na tom, ze efektivnější by bylo, kdyby se jako lidi domluvili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
A pochopíš, že nejde jen o tu schůzku? Že může klidne za dva dny po té schůzce přijít zaměstnavatel, že udělá výběrové řízení a ona nebude k dispozici, protože bude v cizině? Nepochopíš, že úřednice jo nebude krýtnabi podvádět kvůli ní, takže je lepší se nechat vyřadit a pak znovu zaevidovat až se vrátí, protože pokud bude mařit součinnost, tak ji vykopnou na půl roku.
No neznám nikoho komu by z úřadu práce volali mimo termín schůzky, že pro něj mají práci
jo, že ti na schůzce dají třeba 2 společnosti kam máš dojít, tak to jo…ale to zažil spolužák až po půl roce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
No neznám nikoho komu by z úřadu práce volali mimo termín schůzky, že pro něj mají prácijo, že ti na schůzce dají třeba 2 společnosti kam máš dojít, tak to jo…ale to zažil spolužák až po půl roce…
Tak ono hlavně i kdyby volali, tak to neni prokazatelné, ze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull Ale jinak jo, dosahla jsi toho, ze jsem tu napsala postup, jak to muze bez problémů ochcat, mit placené zdravotní a když to správně naplanuje, tak byt nejakych 50 dnu v poklidu v cizině bez toho, aby se musela jakkoliv domlouvat a cokoliv si platit. Doufam, ze z toho mas radost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvedla bych asi rodinné důvody, návštěva (nemocného) příbuzného v zahraničí. Pátrat po tom asi nikdo nebude. Když jsem byla na pracáku naposledy, nedostala jsem ani jediný tip, jen se ptali, zda aktivně hledám sama. A kamarádka termíny schůzek překládá celkem často, když má nemocné dítě a nemá hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Adull Ale jinak jo, dosahla jsi toho, ze jsem tu napsala postup, jak to muze bez problémů ochcat, mit placené zdravotní a když to správně naplanuje, tak byt nejakych 50 dnu v poklidu v cizině bez toho, aby se musela jakkoliv domlouvat a cokoliv si platit. Doufam, ze z toho mas radost
Toto není nezákonné.
Když nemari součinnost s UP, může si jet, kam chce. Nikde není napsano, že by ses musela zdržovat na místě bydliště.
Lidi jsou na UP a jezdí na návštěvy, na chaty
kdekoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš se odhlásit v den schůzky (časově před schuzkou) a přihlásit se na UP poslední den v následujících měsíci.
Když se odhlásis z UP napřiklad 15. ledna (termín schuzky) a znova se nahlásis poslední den v únoru, zdravotní si neplatis.
Máš vyřízené zdravotní za leden a taky únor (UP).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej píše:
Toto není nezákonné.
Když nemari součinnost s UP, může si jet, kam chce. Nikde není napsano, že by ses musela zdržovat na místě bydliště.
Lidi jsou na UP a jezdí na návštěvy, na chatykdekoli [/citace
To. muzou, ale musí poskytnout součinnost při hledání práce, tudíž k dispozici třeba na VŘ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše:
Uvedla bych asi rodinné důvody, návštěva (nemocného) příbuzného v zahraničí. Pátrat po tom asi nikdo nebude. Když jsem byla na pracáku naposledy, nedostala jsem ani jediný tip, jen se ptali, zda aktivně hledám sama. A kamarádka termíny schůzek překládá celkem často, když má nemocné dítě a nemá hlídání.
Tomu nevěřím, že si chodí jak chce a bez potvrzeného důvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
Tomu nevěřím, že si chodí jak chce a bez potvrzeného důvodu.
Neříkám že to nemá potvrzené. Jen že termín změnit jde. Samozřejmě od dr. omluvenku má, mám pocit, že je to jako na paragraf. Že má něco jako OČR, když je s holkou doma. To se omlouvám jestli to vyznělo jinak.
Příspěvek upraven 30.12.23 v 10:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Adull Ale jinak jo, dosahla jsi toho, ze jsem tu napsala postup, jak to muze bez problémů ochcat, mit placené zdravotní a když to správně naplanuje, tak byt nejakych 50 dnu v poklidu v cizině bez toho, aby se musela jakkoliv domlouvat a cokoliv si platit. Doufam, ze z toho mas radost
Proč bych měla mít radost? Já nejsem jak ty a fakt nekoukám, kde co a jak ochcat. Navic představ si, že se posílají doporučenky doporučeně poštou a ty ji pak musíš vrátit potvrzenou nebo i poštou pozvánku na výběrové řízenía pokud nedorazí, tak má smůlu. Takze nemel blbosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše:
Neříkám že to nemá potvrzené. Jen že termín změnit jde. Samozřejmě od dr. omluvenku má, mám pocit, že je to jako na paragraf. Že má něco jako OČR, když je s holkou doma.
Ano, tak to je jiná, to samozřejmě je normální, kdyz nemůžu přijít, tak mám doklad.Ale tady se dohadujeme o tom, že některé nemůžou pochopit, že každý si nemůže zavolat, že se mu to nehodí a že chce přijít jinak.Je to údajně vína neochoty úřednice a nepochopí, že i ona má svá pravidla v práci a musí je dodržovat. Má prý pak kdyžtak říct, že se spletla a přepsat to v kartě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit