Úřad práce a schůzka jak často

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8693
30.8.23 16:55
@mojara píše:
Stížnost určitě napiš, uveď, že jsi těhotná, proto se v dohledné době určitě do práce nechystáš a ať tě slečna přestane obtěžovat nějakými schůzkami, že jsi ochotná přijít se ukázat max. 1 měsíčně. Jo a ten termín za 5 dní ať okamžitě zruší!

Obtěžovat někoho na úřadě práce návštěvou, potažmo prací? No to je hrůza 8o :? Nemusi se evidovat, ať si zaplatí pojištění a pak může ležet doma a nic nedelat. Jinak těhotenství není nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.8.23 16:57

Je to docela brzy. Ale ještě uvidíš kdy tě pozve na další návštěvu a podle toho bych ji důrazněji řekla o těhotenství. V případě že by dělala problémy, domluv se na gynde jestli by ti nenapsala PN, tím by jsi byla omluvena od častých návštěv. Ale zase dodržovat vycházky je pruda.
Já jsem se hlásila na UP v květnu a pozvala si mě až na září, protože jsem také těhotná. Ale s dvojčaty, tak je to rizikové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1838
30.8.23 16:59

Ale to, ze jsi ve 3 mesici neni duvod nepracovat nebo odmitat praci. U nas dokonce delaji i nejake kurzy jak si lepe najit praci a musela na nej i kolegyne, ktera mela uz praci prislibenou. Vsude maji asi jine podminky a nezbyva nez je akceptovat nebo jit jeste do MD pracovat. Minimalne na dpc nebo dpp nekam jit muzes nez tech par drobnych z pracaku.
Ja mam docela cerstvou zkusenost… koncem cervna mi koncila smlouva na urcito a zamestnavatel mi novou z duvodu tehotenstvi nedal. Ted nastupuji na MD. Jenze u mne na UP vedeli, ze na 8 tydnu me vazne nikdo nezamestna( navic jsem v tom mela jeste davno placenou 3 tydenni dovolenou) takze nic neresili a stejne jsem tam taky musela za tyden znovu… prevzit a podepsat priznani o vysi podpory. U tebe bych to mozna videla na stejny duvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8693
30.8.23 17:01

Podala sis žádost o zprostředkování zaměstnání a pokud máš odpracováno, tak i další o podporu.Hned na první schůzce jsi doložila všechny doklady k podpoře? Předpokládám, že ti dala formulář na výši výdělku a ten ji máš přinést, pokud už ho máš vyplněný, tak oznámení, příp. rozhodnutí ti poštovní holub nedonese. Pokud nechceš plnit podmínky, tak se nech vyřadit, zaplať pojištění a do porodu se můžeš ležet doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.8.23 17:05
@panenka87 píše:
Je to docela brzy. Ale ještě uvidíš kdy tě pozve na další návštěvu a podle toho bych ji důrazněji řekla o těhotenství. V případě že by dělala problémy, domluv se na gynde jestli by ti nenapsala PN, tím by jsi byla omluvena od častých návštěv. Ale zase dodržovat vycházky je pruda.
Já jsem se hlásila na UP v květnu a pozvala si mě až na září, protože jsem také těhotná. Ale s dvojčaty, tak je to rizikové

To, že je těhotná, není ale vůbec podstatné, registrace na UP znamená, že je schopna si hledat práci a tedy i chodit na schůzky. A jinak tedy pokud by byla táááák děsně nemocná, že nemůže dokráčet na UP, pak nemůže ani courat po vycházkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33980
30.8.23 17:11
@Kamija625 píše: :mavam:
Dnes jsem se byla nahlásit na úřadě práce.
I přesto, že jsem tam asi 2 roky teď nebyla slečna co to se mnou sepisovala mi dala první schůzku už příští středu to je teda za týden aniž, by mi to nějak zdůvodnia proč tak brzo :pocitac:.
Vůbec to nechápu, proč takle brzo navíc jsem v třetím měsíci má někdo zkušenosti jak časté jsou schůzky na úřadě práce :lol:?.
Dřív, když jsem šla do evidence první schůzku mi dali za 3-4 týdny a následně jednou měsíčně kontrolní teď po 5 pracovních dnech :nevim: :mrgreen: a to jsem těhotná :mrgreen: nechápu a přemýšlím, jestli nenapsat na úřad a nepodat stížnost na tu slečnu.
Jedná se o úřad v menším městě v středočeském kraji.

Cože? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33980
30.8.23 17:14
@panenka87 píše:

No počkej, ale už jen ten název toho úřadu, mluví za vše ne? Proč by tam mělo úřednici zajímat, že je ve třetím měsíci? Zaregistrovala se jako uchazeč o práci, tak to, že je těhotná je úplně nepodstatné. I kdyby si jí zvala každý týden, tak neudělá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.8.23 17:28

Pozvali tě takhle brzo, abys převzala rozhodnutí o přiznání podpory a ostatní dokumenty. Stížnost klidně podej, ty hvězdo, asi ti uniklo, že tě tam můžou zvát klidně denně…. ;)

• Citovat
  • Upravit
8693
30.8.23 17:32
@panenka87 píše:

Jak moc důrazně bys jí to chtěla sdělit? Úplně nejdůrazněji by to bylo doloženou neschopenkou, pokud nemůže pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
30.8.23 18:42

Holky, vítejte v realitě…
I kdyby zakladatelka měla možnost do mateřské pracovat, pokud sama nebude chtít, ani úřad práce jí nedonutí… dostaví se na pohovor, řekne, že je těhotná a necítí se dobře… žádný zaměstnavatel s pudem sebezáchovy si ji nevybere a do porodu v evidenci „uchazečů“ o zaměstnání vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
30.8.23 19:23
@Jana dnešní píše:
Holky, vítejte v realitě…
I kdyby zakladatelka měla možnost do mateřské pracovat, pokud sama nebude chtít, ani úřad práce jí nedonutí… dostaví se na pohovor, řekne, že je těhotná a necítí se dobře… žádný zaměstnavatel s pudem sebezáchovy si ji nevybere a do porodu v evidenci „uchazečů“ o zaměstnání vydrží…

Ona by si měla hlavně uvědomit, že když se jde registrovat na ÚP tak prostě bude muset chodit na ty schůzky, které ji stanoví. A ne, že bude prskat, že ona je těhotná, proč tam musí chodit a ještě že podá stížnost. Tak kde to jsme?! Ať si klidně sedí doma až do porodu, nikdo ji nenutí být na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
30.8.23 20:17

To je nějaká provokace, ne? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116528
30.8.23 20:20

@Kamija625 a víš o tom, že to není povinné být tam registrovaná. Jen si musíš platit zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
30.8.23 20:39
@Kamija625 píše: :mavam:
Dnes jsem se byla nahlásit na úřadě práce.
I přesto, že jsem tam asi 2 roky teď nebyla slečna co to se mnou sepisovala mi dala první schůzku už příští středu to je teda za týden aniž, by mi to nějak zdůvodnia proč tak brzo :pocitac:.
Vůbec to nechápu, proč takle brzo navíc jsem v třetím měsíci má někdo zkušenosti jak časté jsou schůzky na úřadě práce :lol:?.
Dřív, když jsem šla do evidence první schůzku mi dali za 3-4 týdny a následně jednou měsíčně kontrolní teď po 5 pracovních dnech :nevim: :mrgreen: a to jsem těhotná :mrgreen: nechápu a přemýšlím, jestli nenapsat na úřad a nepodat stížnost na tu slečnu.
Jedná se o úřad v menším městě v středočeském kraji.

Když ses registrovala na ÚP, tak hledáš práci. Pokud něco chceš, musíš pro to taky něco udělat a dělat to tak, jak se po tobě chce, ne jak si to uděláš ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat