Úřad práce + zaučení bez smlouvy

1210
6.11.12 18:13

Úřad práce + zaučení bez smlouvy

Dobrý večer, mám takový problém, jsem vedená na úřadě práce, dneska mi volala paní ohledně práce, jestli můžu přijet na 3 dny na zaučení do města kde mají sídlo, že tam budu ubytovaná. Že mě zaučijou a pak mi řeknou asi mě berou nebo ne. Vracet se mám ve čtvrtek a v ten den jsem obědnaná na úřad práce na 8:15hod. potřebovala bych ten termín posunout, jenomže nevím když by se mě ptala na úřadě práce z jakého důvodu to chci posunout tak nevím jestli můžu říct že od 19.11.jedu na zaučení a mám se vracet 22.11.když nemám pracovní smlouvu, zrovna v ten den kdy mám schůzku na pracák se mám vracet z toho zaučení. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
6.11.12 18:18

Na zaučení není potřeba prac. smlouva… i kdyby jsi za to dostala zaplaceno můžeš si na ÚP přivydělat 4tis hrubého měsíčně aniž by byl problém…
Takže buď to na ÚP řekni normálně po pravdě a nebo tam zavolej, že chceš posunout termín kvůli tomu, že se jdeš ten den ucházet o práci oni to zas do podrobna hrotit nebudou.. Pokud tedy termíny neměníš každý měsíc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.11.12 18:27

To není pravda - od 1.1.2012 se k podpoře nesmí přivydělat ani koruna. Pokud za např. brigádu člověk dostane zaplaceno, musí to na ÚP nahlásit a oni mu na tu dobu pozastaví podporu. Po skončení jí zase obnoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
6.11.12 18:28
@werunkaw123 píše:
Na zaučení není potřeba prac. smlouva… i kdyby jsi za to dostala zaplaceno můžeš si na ÚP přivydělat 4tis hrubého měsíčně aniž by byl problém…
Takže buď to na ÚP řekni normálně po pravdě a nebo tam zavolej, že chceš posunout termín kvůli tomu, že se jdeš ten den ucházet o práci oni to zas do podrobna hrotit nebudou.. Pokud tedy termíny neměníš každý měsíc :kytka:

Aha, ono se jedná o prodavačku do uzenin, jenomže tu prodejnu mají teprve v listopadě v Olomouci otevírat, žádnou jinou prodejnu v Olomouci nemají, co mají svoje prodejny nebo stánky tak to je všechno v čechách a sídlo mají práve v Českých Budějovicích, já jsem jim odepsala na intzerát co měli na úřadě práce v Olomouci, jenomže dneska když jsem se dozvěděla že by mě zaučily že není problém ale asi bych mohla dojet do Českých Budějovic, že ubytovaní bude zajištěno a zaplatijou ho. Že tam budu jenom 3 dny a pak mi mají říct asi mě berou, semnou tam mají jet další 3 nebo 4 holčiny taky na zaučení. Tak jsem nevěděla jestli můžu říct na úřadě práce že potřebuji posunout termín z důvodu že se jedu od 19.11.jedu na zaučení na prodavačku do Českých Budějovic. Mělo by to bý zadarmo to zaučení teda si aspoň myslím. Když pak nemám jistotu asi mě vemou a nemám smlouvu, to se nejedná o brigádu ale o pracovní poměr. Termíny nikdy neměním, teďka by to bylo poprvé.

Příspěvek upraven 06.11.12 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.11.12 18:29

A kdyz uz podporu nebere?

• Citovat
  • Upravit
1210
6.11.12 18:30
@ynax píše:
To není pravda - od 1.1.2012 se k podpoře nesmí přivydělat ani koruna. Pokud za např. brigádu člověk dostane zaplaceno, musí to na ÚP nahlásit a oni mu na tu dobu pozastaví podporu. Po skončení jí zase obnoví

Podporu uz neberu 2,5 roku. Nejedná se o brigádu ale o práci na hlavní pracovní poměr.

Příspěvek upraven 06.11.12 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
6.11.12 18:31

@ynax Já jsem to brala dle toho když se podpora nebere… na ÚP jsem byla vedene pouze hned po škole takže jsem nebrala nic… Pokud se bere podpora tak je to asi opravdu jiné to netuším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
6.11.12 18:43

@destovakapka ahoj, jsem v podobné situaci, jsem vedená na UP, beru ještě podporu a našla jsem si práci, kde se zaučuji při UP. Mám dohodu o provedení práce s tím, že po zaučení mi dají smlouvu. Stačilo zavolat na UP, kde jim personální naskenovala tu dohodu, víc třeba nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
6.11.12 18:50
@Konvalinkak píše:
@destovakapka ahoj, jsem v podobné situaci, jsem vedená na UP, beru ještě podporu a našla jsem si práci, kde se zaučuji při UP. Mám dohodu o provedení práce s tím, že po zaučení mi dají smlouvu. Stačilo zavolat na UP, kde jim personální naskenovala tu dohodu, víc třeba nebylo.

Ja uz penize z uradu prace neberu, ty mas aspon dohodu o provedeni prace, jenomze ja nevim asi ji budu mit na 3 dny.Pani mi jenom rekla ze bych se zaucila 3 dny na jedne pobocce u nich ve meste a pak by mi rekli jestli me berou nebo ne. Takze nemam jistotu po 3 dnech zauceni jestli by me vzali, na pracaku meli uvedeno 2 prodavacky ze berou ale na zauceni semnou jedou dalsi 3 nebo 4 holciny co se maji taky zaucovat semnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
9.11.12 18:52

Pokud pobíráš podporu tak si přivydělat nemůžeš. Podporu by ti pozastavili po dobu trvání přivýdělku… Pokud se jedeš zaučit, tak to nahlaš na ÚP nech si to tam od nich potvrdit a to pak dolož na ÚP - důvod toho proč jsi se nedostavila na sjednaný termín musíš doložit do 8 kal. dnů. POkud by tě přijali na hlavní pracovní poměr tak to musíš nahlásit a doložit do 8 KD a pokud Ti dají DoPP, DoPČ tak to musíš doložit nejpozději v den zahájení výkonu činnosti!!! na to bacha, jinak by Tě vyřadili z evidence… tak Ti držím pěsti ať Ti to dpoadne… 2,5 roku sedět doma, to Ti nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
9.11.12 18:54
@Konvalinkak píše:

pokud bereš podporu a našla sis přivýdělek… tak Ti ji 100% pozastavili!!! nelze objí současně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
13.11.12 14:02
@werunkaw123 píše:
Takže buď to na ÚP řekni normálně po pravdě a nebo tam zavolej, že chceš posunout termín kvůli tomu, že se jdeš ten den ucházet o práci oni to zas do podrobna hrotit nebudou.. Pokud tedy termíny neměníš každý měsíc :kytka:

Dneska jsem byla na úřadě práce a řekla mi tam že když se jedu někam zauči tak že musím mít buď smlouvu nebo dohodu o provedení práce. Já ani jedno nemám. Termín posunout nejde když bych jela na zaučení, kdybych řekla že ve čtvrtek jdu na pohovor tak tam bych musela doložit v pátek doklad že jsem tam byla. Jenomže já jsme hned řekla že jedu na zaučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat