Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám pětiměsíční, měla to teď taky. Doktorka říkala, dávat co nejvíc pít a že to s těmi vedry má teď dost dětí. Takže kojit kojit, ředit příkrm. Já musela začít kojit v noci, přes den mi pití navíc odmítá. Tak mám budík a kojím co 2 hodiny a už se to neobjevilo, ťuk ťuk! Držím palce!
Řešila jsem to teď u osmiměsíčního, prý je to z horka, ztrácí minerály, tak se uráty můžou objevit. Můj syn tedy i vrlmi málo čůral. Koupila jsem mu jablečný džus, aby toho vypil víc. U prsou je pořád a ne vždy pije.
@Raduš.ka44 píše: Řešila jsem to teď u osmiměsíčního, prý je to z horka, ztrácí minerály, tak se uráty můžou objevit. Můj syn tedy i vrlmi málo čůral. Koupila jsem mu jablečný džus, aby toho vypil víc. U prsou je pořád a ne vždy pije.
takže to je „v pohodě“, a jen mu mám dát víc pít
on mi naštěstí pije i vodu z kelímku, ale vypije pár mililitrů. včera odpoledne jak se to objevilo poprvý, jsem mu dala trochu vody, v noci a ráno a dopoledne to neměl, a odpoledne zase flíček, a větší než včera. začala jsme zase dávat vodu, bylo to ještě na 2 plínách, ale čím dál slabší, na poslední denní už nebylo nic. tak v noci budu kojit, to naštěstí chce, a ráno zase vodu k tomu. můžu se zeptat, jak dlouho to malý měl? mě právě bylo řečeno, kamarádkou, že to je v podstatě ledvinový písek,tak se bojím, aby se mu neudělaly kameny
jinak čurá mi jakž takž, máme látkovky, a tak 8 za 24 hodin, ale počuraný jen trochu, míň než normálně. takže dostat do něj tekutiny, a snad to přejde. byla jsi s tím u dr, jestli se můžu zeptat? pokud ano, tak doporučila jen to pití, a léky nedávala? přemýšlím, jestli je potřeba k dr, nebo bude stačit to pití. jen doufám, že to uráty opravdu jsou..ale říkám si, že krev by na látkovce zhnědla, si myslím, tohle je pořád růžovo-oranžové, i po x hodinách ![]()
každopádně děkuji, trochu jsi mě uklidnila ![]()
@Romily píše:
Mám pětiměsíční, měla to teď taky. Doktorka říkala, dávat co nejvíc pít a že to s těmi vedry má teď dost dětí. Takže kojit kojit, ředit příkrm. Já musela začít kojit v noci, přes den mi pití navíc odmítá. Tak mám budík a kojím co 2 hodiny a už se to neobjevilo, ťuk ťuk! Držím palce!
díky za zkušenost ![]()
Ahoj, prosím raději anonymně. 7m syn měl v plence oranžovo-růžovou skvrnu, na krev mi to nepřijde, podle barvy, dala bych skoro ruku do ohně za to, že jsou to uráty. Včera odpoledne to měl taky, úplně malinko, dneska trochu víc, v noci a ráno to neměl. Jinak je syn spokojený, chová se normálně. četla jsem, že to může být nízkým příjmem tekutin, syn je hlavně kojen, ale kojí se poměrně často, občas si cucne malinko vody, po příkrmu. Nic zvláštního na něm nepozoruji, až na ty flíčky na plence, druhým dnem
mám plašit, a jet na pohotovost? nebo jít zítra k doktorce?