Úraz a výpovědní doba Flexi pojistky

210
2.1.14 14:25

úraz a výpovědní doba Flexi pojistky

Prosila bych o radu, dcerce se stal 8.12. úraz - zlomila si prsty na noze. Bohužel jsme dali výpověď na úrazovou pojistku a pojištění nám skončilo 31.12.2013. Doba léčení u tohoto druhu zlomeniny je u Flexi pojistky 46 dnů. Nevíte, zda nám plnění náleží za celých 46 dnů, nebo jen do konce pojistky, tedy do 31.12.?
Náš finanční poradce tvrdí, že by měla pojišťovna proplatit celou dobu, ale mě se to nějak nezdá…

Děkuji M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101920
2.1.14 14:41

@monulka Taky bych řekla, že celou dobu, respektive skutečnou dobu léčení podle papírů od lékaře, maximálně těch 46 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
2.1.14 14:55

@kolik Taky bych řekl. Rozhodující je, zda se pojistná událost stala v době, kdy byla pojištěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
2.1.14 15:10

Moc děkuji za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
2.1.14 16:07

@monulka Ještě takhle: Pojistnou událostí je ten úraz, ne to léčení. Pojistnou událostí je obecně náhodná nešťastná událost, proti které se (nebo někoho) pojišťuješ.

Úraz si vyžádal léčení, ale pro to, zda má pojišťovna plnit nebo ne, je rozhodující, zda pojistná událost (a nikoli řešení jejích následků) spadá do doby, kdy proti ní byla uzavřena pojistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
2.1.14 16:36

Tak pokud tomu rozumím dobře, tak pojistku jsme měli sjednanou cca 2 roky. Při podání výpovědi, nám odepsali, že pojištění zaniká dnem 31.12.2013. Jelikož se jí úraz stal 8.12., tak plnění by dostat měla… @eumedon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
2.1.14 16:38

@monulka Ano, rozumíte tomu dobře.

Nejsem sice právník, ale takto bývají pojistné smlouvy stavěny obecně.

Jinak by to totiž ani nedávalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
10.1.14 20:40

U Flexi dostanete výplatu plnění na DO do doby, než došlo ke skončení pojištění, tzn. 31 - 8 = 23 dní. Pokud by byly trvalé následky, tak tam to na plnění nemá vliv, plnily by se standardně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
12.1.14 19:31

…tak další názor… @romankolar máte s tím již zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
12.1.14 19:47

Ano, mám s tím zkušenost. Sice zprostředkovanou, tedy nikoli přímo vlastní, ale je to případ, který měl kolega. Domnívám se, že jsem to dokonce svého času i ověřoval na PČS a bylo mi to potvrzeno, bohužel se mi nepodařilo komunikaci nyní dohledat, ale mám to tak nějak v hlavě, takže předpokládám, že ten dotaz byl zodpovězen tak, že tomu skutečně tak je. Dávám na to 95% :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat