Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Rekla bych, ze pad vypadal hroziveji nez ve skutecnosti byl. Je mozne, ze prvotni naraz schytala zada ci rameno a hlavou bouchla uz jen ze setrvacnosti.
@Markéta Fe Protože děti umí od přírody padat. Tělo se schoulilo a hlava dopadla jako poslední, tudíž už to nebyla taková rána. Jen to tak blbě vypadalo.
To jo. Stačí si pustit videa kam všude a jak šikovně dokážou batolata vylézt. Dospělák už by si dávno namlátil. Je to přirozené, kdybys nechala dítě od malička v lese, tak skáče po stromech jak opice.
@Markéta Fe malá spadla nedávno cca z jednoho metru, ze skluzavky, pád jsem neviděla, byl u něj starší syn mé kamarádky, říkal, že stála na posledním nejvyšším schodku. Dobře, já jdu pro bundu a ty se naposledy svez
do té doby jsem jí stála za zadkem. Nicméně dcera jen minutu brecela, večer při mytí hlavy ani nepipla, bouli taky nemá a ani jiné viditelné zranění. Já teda na pohotovost nejela, jen brnkla naší doktorce. Ani mě nenapadlo nad tím přemýšlet, že po pádu nema nic hmatatelného či viditelného ![]()
Syn spadl kdysi z jidelni zidlicky na dlazdicky. Taky jsme se bali o hlavu nic tam ale nemel. Byli jsme na pozorovani jako vy. Nakonec mel trochu krev v moci, bouchl se do spodni casti zad.
Původně jsme také nikam jet nechtěli, protože malá se zdála být naprosto v pořádku, ale volala jsem právě obvodacce a ta nás vyslala do nemocnice. Ne tedy na pohotovost, ale na dětskou ambulanci. Já mám raději na vše razítko, takže jsme jely a na klinice den zůstaly, malá měla navíc teplotu a rýmu, tak ji tam alespon pořádně odsali nudle…
V roce 98 jsem jel na motorce 80km/h, došlo k havárii, ležel jsem na silnici, a sem tam si něco pamatuji, ale málo, nejvíc jak nadávám hasiči jak mi stříhá kalhoty, které jsem si koupil za první výplatu, pak si pamatuji furt cloumání a neustálé převozy a nadávání mi, pak velikánský mráz zimu,
pak za dlouho se dozvídám, že mně léčili 2,5dne krvácení do mozku čajem, když zjistili že nekomunikuji tak převoz jinam a tam prý nevěděli co se mnou a jedna doctor prý, položila otázku, že nemůže najít CT mozku kde je, tak ho hned udělali a bylo hned vše jasné rovnou na sál. Problém byl ten že i v 80km/h rychlosti a okamžitém zastavení motorky jsem neměl žádné povrchové poranění, ani škrábanec, nic nenateklo, tělo prý bylo v jakém si šoku, a přesto jsem měl vše dobité polámané vevnitř, vše nateklo po operaci mozku, po cca dvaceti dnech jsem se na sebe mohl podívat do zrcadla a já se a to tělo nepoznal, jak jsem byl potlučený oteklý.
jinak prominte
@fj1200 Děkuji za příspěvek. Přesto ta naše holka neměla ani na RTG nic, ani neourolog a očař nezjistili nic zvláštního, krevní obraz a všechny další testy v pořádku…
Proto jsme jeli do nemocnice, i když to vypadalo ok, protože věřím, že to může být tak, jak píšete.
Můj neurolog mi jednou řekl věc, podívej můj milý všude v těle máme cysty někdy vadí někdy ne, ty to nevadí necháváme je tam a ony spí a nic nedělají, ty jsi měl cystu v mozku a ta nejenže dostala dvě rány při bouračce ale byla dlouhodobě utlačována tlakem v mozku a tad to dělá neplechu, vysledek je přášky režim, a celé s thrnme bud rád že jsi tady protože jsi tady neměl být. Jinak moje zdravotní sestra vedle co ti točí EEG si jen tak sama sobě natočila EEG a má taky cystu v mozku, a to pro ni je varováním at je na sebe opatrná ještě víc, jinak zatím žádné problémy ona nemá žije si normální život. Nedávno jsem se bavil s jednou paní byla moc neštastná s dítěte nasadili moc léků a stav kolísal a spíš vše šlo dolů, různé testy, procedůry, ny soukromé klinice jedno sezení 1500,– oni chtějí minimálne 2× týdně no nemohly to utáhnout, dítě nemluví nějaká forma autismu a epilepsie, dostali doporučení do Prahy, vzali zprávy o stavu dítěte, kde byly co dělali, tam jim řekli proboha co tady děláte, klasika, oni se podlomili, vy lítáte po republice a ve vlastním městě máte nejlepšího dětského neurologa v zemi, v blansku myslím, že se jmenuje šlapal je to jediný dětský neurolog v blansku tak jen kdyby bylo potřeba. Chápu Vaše obavy držte se, ale nepropadejte panice nedělá to dobrou atmosféru, dokonce kdyby nedej bože byly záchvaty je prý neeticé je nemocnému připomínat, sám jsem měl ted dva v ordinaci nepřijali mně do špitálu, že nemají lůžko, tak mně vezli sanitou domů a měl jsem ještě jeden malý, vě vší podstatě moje žáchvaty si nepamatuji jsem je moooc unavený, ale Vy problémy mít nebudete náseho mladého jsem vyboural na kole takovým způsobem nechutným, že to prostě odnesla hlava i když mně přilbu a zjistil jsem, že prodávané přilby jsou totálně na prd byla by potřeba integrální aby se nic nestalo, kluk byl dbitej na hlavě všude a doktorka říká jako by neměl přilbu a měl, následky nemá a doktorka říká že dětská hlavička je na pády jaksi připravená ale nesnese vše, že. Já jsem přestal jezdit na kole a kolopce a taky autem nezvládal jsem to a basta. Hlavu vzhůru tam je naděje a tam dítko poroste
![]()
Ahoj, dcerka 9m mi spadla na týl na plovoučku. Max ze stoje, ale myslím že z kolínek. Pád jsem neviděla, hned vedle jsem oblíkala starší. Chvilku plakala, zdá se ok. Žádná boule ani modřina. Máte někdo zkušenost? ![]()
@Genovesa taky bych to neřešila, jedno dítko už máš, tak snad víš, že budou horší pády
mi včera syn havaroval z gauče, udělal nepovedený padakotoul
![]()
Taky bych to neřešila, i když chápu, že tě to vystreslo. Max. pro jistotu dcerku víc kontroluj, jestli není spavější, nezvrací, zorničky v normě atd. - to dělám já, když mám obavy. Mě takhle v půl roce malá vypadla z postýlky. Měla madýlko spuštěné na půl, ještě se nestavěla..No, postavila se poprvé, s pomocí toho madýlka, a překlopila se dolů. Vyděsilo mě to šíleně a furt jsem ji kontrolovala - byla a je v pořádku. Řekla bych, že když příroda „konstruovala“ děti, promyslela to dokonale a s podobnými pády počítala.
Prosím o radu vás, kdo máte zkušenost s úrazem hlavy u dětí. Je možné, aby desetiměsíční dítě, které se uhodilo do temene při pádu z jídelní židličky, tedy z poměrně velké výšky, nemělo na hlavě žádnou bouli, modřinu ani jinou známku úrazu, a nejevilo bolest při poklepávání na hlavičku (ani druhý den po úrazu)? Ta nehoda se stala mé dceři, byly jsme 24 hod na pozorování v nemocnici, a doktoři shledali, že je naprosto v pořádku. Když jsme dělali rekonstrukci pádu, zjistili jsme, že malá vytáhla nožičky na úroveň hrany stolu a odrazila se rukama i nohama od stolu. Při tom byla vlastně v jakémsi klubíčku, takže to spíš vypadá, že se do hlavy ve skutečnosti nepraštila plnou silou pádu, asi se jen klepla při dopadu. Zajímají mě vaše názory, protože to, že na hlavě nemá absolutně nic a ani ji to nebolí, mi spíše ukazuje na to, že k úrazu nedošlo. Díky, M.