Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Začni prst cvičit hned teď, žádné výmluvy. Nevím co radili doktoři, ale dobrý je napustit si vodu do umyvadla a tam pomalu rozcvičovat
@irca555 nechapu, proc necvicis. Jak te muze obtezovat takova „malickost“ par minut denne, kdyz to porovnas s amputaci prstu…
Promiň, ale rozcvičit prst je jedna z nejjednodušších věcí co tě mohlo potkat. Můžeš cvičit kdekoliv, kdykoliv. Já si masírovala jizvu na ruce, kdykoliv jsem měla chvilku času, v autě, na poradě, při práci, když jsem musela jen mluvit a nemusela psát a jizva se rozmasírovala krásně. Ty můžeš rozcvičovat podobně, jen je třeba se nevymlouvat, ale makat.
Jojo, to umyvadlo s teplou vodou mi na prsty pomahalo na cviceni (problemy s klouby, ne uraz) zacni hned, urcite se chces vyhnout amputaci, tak sup sup…s tou necitlivosti v okoli jizvy se nic moc neda delat, treba se to taky zlepsi cvicenim… nekdy se dejou lidem zly veci
tohle je nastesti neco, s cim muzes neco delat…napust si rendlik teplou vodu, sedni k telce treba a cvic ![]()
Mám to už hodně zatuhlý a všechno v těle souvisí se vším a mám zatuhlý taky záda, kondička na úrovni 60 letý, postava katastroafa, takže pokud nepovolí záda kdo ví jak povolí prst… nojono, prostě jsem psychicky na dně tak taky proto… áchjo…dneska jsem už cvičila, ale nerozcvičím to úplně nenarovnám to, koneček prstu mám ohnutý a když nechám uvolněnu ruku tak se mi ten prst vrátí zpátky do skrčení polohy no… dneska jsem hovořila celá vyklepaná s rehabilitační ta měla taky radost protože co jsem k ní chodila tak jsem to dost flákala, když jsem se jí ptala jestli to ještě půjde rozcvičit tak prej jo, ale záleží na mě… ale hrozně mě mrzí to, že ten prst necítím… chovám se k sobě jakoby mi na sobě nezáleželo… zítra jdu na chirurgii na kontrolu
Zahoď mobil nebo klávesnici (nebo přes co sem píšeš) a cvič. Jak můžeš být tak líná, když jde o tvé zdraví? Cvičit s prstem můžeš pořád, jen hledáš výmluvy.
A jakou radu si myslíš, že tady dostaneš? No tak necvič no.. Nech si prst napořád ohnutý jak pařát, nebo si ho nech amputovat ![]()
Jestli tady není třeba nějakej mudr, který by mi řekl do kdy je takové zranění možné rozcvičit…
@irca555 píše:
Jestli tady není třeba nějakej mudr, který by mi řekl do kdy je takové zranění možné rozcvičit…
Do té doby, než ti ho amputuji. A byla bych sprostá, kdyby to šlo. Jsi normální? Na co jako čekáš? Až ti bude hořet koudel u zadku a řeknou ti termín nástupu na amputaci? Prober se holka. Lidé na vozíku, po mrtvici, co necítí půlku těla by ti nafackovali. Ty máš cvičit s blbým prstem. Jak si chceš dát v životě něco do pořádku, když jseš taková lemra líná? Záda, prst, postava se nezmění jen tak, že se ráno probudíš. Prober se. ![]()
No tak protože mě třeba tak nějak trápí celej život? To je jednoduché šmahem takhle někoho odsoudit, že je línej…
@irca555 píše:
No tak protože mě třeba tak nějak trápí celej život? To je jednoduché šmahem takhle někoho odsoudit, že je línej…
Tak se jen lituj, lituj a lituj. To ti pomůže. Kazdy máme něco. Nejsi na světě jediná s tezkym životem. Kdybych já ti měla říct, co všechno jsem v dětství zažila, byla by z toho kniha a ne moc pěkná. A co jako? Myslíš si, že litovanim si pomůžeš? Houby. Jedine na sobě zamakat ti pomůže. Nic jiného. ![]()
No tak buď začni cvicit, nebo si ho nech amputovat. Proč to sem píšeš? Co čekáš za odpovědi?
Rozcvičit prst je v pohodě. Pěnový míček a když koukáš na telku, tak můžeč cvičit. Chlap takhle měl přeřízlou šlachu a prst rozcvičil tak, že to není poznat a doktor jen koukal. Zahoď výmluvy a hurá do toho.
No pěnový míček je pěknej, ale já to potřebuju právě narovnat a ne z narovnaného ztuhlého prstu to křivit.
Ahoj ženy,
v dubnu se mi stal úraz s prstem na prostředníčku, bylo to dost hnusný seřízla jsem si velkou část kůže- bylo to na šití… sešili mi to a já část prstu ale necítím - to mě štve, ale co mě ještě štve, že jsem nedělala rozcvičování prstu a teď to mám dost zatuhlé a hrozili mi na plastické chirurgii už amputací, že když to nerozcvičím teď tak už nikdy…
jsem z toho zničená, jsem hodně laxní ale kvůli tomu, že mám i jiné problémy, všechno se vším souvisí a já jsem zoufalá… mám milion problémů které nemám s kým probrat a teď ještě tohle… je mi jen 22 let a za život jsem zažila už tolik špatnejch věcí a teď ještě tohle, nejvíc mě štve, že to necítím a nevím jestli mi ty nervy vůbec dorostou a budu ten prst ještě někdy plně cítit… áchjo… kdyby se mi to povedlo aspon rozcvičit, ale začínají mě i bolet klouby jak s tím necvičím… člověk si říká,,zítra" ale uplyne den, týden, rok… áchjo