Uražená rodina

Anonymní
20.6.24 19:38

Uražená rodina

Ahojte Momentálně řeším takový problém že se věnuji malování obrazů. Rodina, více členů, chtějí abych jim zadarmo namalovala více obrazu, avšak také mě to stojí nějaký čas není to moje, že práce dělám to víceméně ve svém volném čase pori tom samozřejmě klasickou práci. je ten problém že já jsem totižtom lidem dala 2 obrazy jakoby zdarma jako dárek na svátek. Ale oni to teď po mně chtějí, že to dělám zadarmo když jsem tedy oznámila že tedy,,Dobře v pořádku že když mi tedy koupí to plátno a barvy tak se tedy nějak dohodneme". Oni, že nekoupí, neboť jsme rodina a jestli se nestydím brát peníze…ale tak ono je to dost drahé, stojí to hodně a podobné obrazy na etsy prodávají i za 60eur, i 100eur. (1493,90KČ - 2489,84KČ) A spustila se lavina pomluvy…plus jsem ve vyšším stadiu těhotenství, stresy jsou špatně. :zed: :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20972
20.6.24 19:40

Tak jim řekni, že jim k narozeninám nějaký namalujes. A máš vyřešený dárek a od rodiny klid. To fakt neumíš zapojit mozek?

A pokud chcou nějaký extra na objednávku, tak zaplatit materiál a čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.6.24 19:41

Vyprdla bych se na ně, opravdu. Když něco chtějí a mají ti problém i koupit potřeby tak to za ten stres fakt nestojí. Věřím, že bys z toho malování ani neměla radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
20.6.24 19:48
@Anonymní píše: Více

Vykašli se na ně. Prostě to stojí nemalé peníze plus tvůj čas. A že pomlouvají? To je jejich věc, ne tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
20.6.24 19:48

No tak jim to namaluj k narozeninám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 19:49

Tak chce to sestra mé matky, babkiny 2 sestry a švagrová… Kdyby byli ochotni alespoň část zaplatit tak dobře, ale oni to očekávají do měsíce…co určitě nestihnu, protože dohromady chtějí 6 obrazů, neboť jedan osoba si smyslela 2 obrazy. Já jsem jim řekla, že to je drahé a oni, že vždyť jsi doma víceméně… tak zase zadarmo takhle brát jako samozřejmost, je nevhodné.,,Nebo peníze nemáme"…(řekla babčina sestra)…A zase já také nemám vkuse čas a naladu kreslit každý rok někomu něco na svátek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 19:49

Jakékoliv ruční práce jsou v tomto „zlo“. Všichni si myslí, že to je zadarmo a hned a když chceš materiál, tak přeháníš…
Já pletu, šiju, hackuju. Švagrová po mně teď chtěla triko pro manžela a pro syna a hrozně se divila, že chci 500 Kč za látku. Látka je za 380 Kč metr, takže bych je ještě dotovala. Potřebuju metr a půl a kde je čas, lemy, nitě, elektřina, opotřebení strojů…
Nakonec prý koupi raději bílá v KiK a něco na ně namaluje, když mi to je zatěžko.

@Cenarius my si v rodině dárky nedáváme a v okolí to má takto nastaveno hodně lidí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 19:51

@izabe Tak když ti volali i jiní členové tak to už je asi vrchol…protože rekli, že,,poslala nás do pdele:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 19:53
já tě úplně chápu je v rodině někdo kdo se věnuje něčemu tak se v rodině najdou i takový co to mohou zneužívat a myslí si že všechno je zadarmo nebo jsme si rodina. Ale zase odtamtud potud Všechno má své hranice…
  • Citovat
  • Upravit
1250
20.6.24 19:53

Já bych si o materiál neřekla, ale obrazy bych jim na zakázku nemalovala. Jak už bylo řečeno, dala bych ho jako dárek k narozeninám, k Vánocům.

A jestli se cítí uražení, tak by nedostali nic a nazdar. Je snad jasné, že barvy a věci k tomu jsou drahé. Tak by byla slušnost aspoň nabídnout koupi něčeho, pokud si něco přeju a nebudu platit za práci. Rodina nerodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
20.6.24 19:55

Já taky darovala pár obrazů kamarádům pro radost. Teď čekají pokračování, ať mají autorskou sérii. :) Fakt by je ale ani nenapadlo to vyžadovat hned. Prostě počkají na narozeniny, Vánoce… Nechápu, že si to Tvá rodina vynucuje a nenabídnou ani peníze za materiál. 8o Já bych jim řekla, že maluju pro radost a s jejich přístupem z toho fakt radost mít nebudu, takže nic. Kupte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 19:57
@Erinne píše: Více

stejně si myslím, že by bylo alespoň slušné alespoň nabídnout nějakou část. že zaplatit. dejme tomu že se,,víš co zaplatím ti platno na tohle to chci nebo popřípadě nějaké ty barvy jak jsem vzpomínala, že alespoň z části něčeho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 20:01

Nejen v rodině. Po mně chtěla sousedka tepláky za 100 Kč a divila se, že za ně chci 300 Kč, ale nejsem charita a když mi jedny tepláky zaberou 2-4 hodiny, tak i tak to je silně pod cenou.
Vybrala si poměrně náročný střih a designové látky.
Bohužel v době, kdy je všechno za pár kaček, už lidi neznají hodnotu ruční práce a neuvědomují si, že za vším je námaha a materiál neroste na stromech.

• Citovat
  • Upravit
3705
20.6.24 20:04

No tak prostě řekneš: Hele, klidně, jednou ti nějaký namaluji, třeba k svátku, nebo narozeninám, uvidíme. Není to tak složité, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36401
20.6.24 20:05

Ty jsou teda drzý jako opice. Poslala bych je někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová