Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Už od 10tt mě po dočúrání trápí následná bolest moč. trubice. Na gynekologii z moči nic nenašli, lekař dál neřešil. U praktického lékaře jsem si ale vyžádala PCR test na vše.😀
Byla mi zjištěna ureaplasma, s gynekologem jsme se dohodli na atb. Ty jsem dostala 14tt+2. Byly jen na tři dny a včera jsem je dobrala, ale obtíže nepřestali. Po dočúráni mam dole nepříjemný pocit, není to pálení ani řezaní, ale spíš taková citlivost té močove trubice a už mi to leze na palici. Je to mé první těhu a i mě děsí ten předčasný porod spojovaný s touto bakterií. Jinak s partnerem jsme spolu x roků, takže uraplasmu asi mám už delší dobu, ale problémy začali az před měsícem.
Máte někdo zkušenost zda bolest teprve po těch atb odezní? Gynekolog mi rikal, že kontrolni testy zda bakterie zmizela už ani nebude dělat. ![]()
Zdravím, já vždy trpěla na chronické záněty močáku a gyndař mi poradil užívat Blokurimu. Od té doby jako zázrakem nic. Občas jsem měla přesně to o čem mluvíš teď v těhotenství a udělala jsem si třeba 3 dny s Blokurimou a bylo to pryč. Je to dovolené užívat i v těhotenství.
Za mě opravdu zázrak, i když mi nikdy jindy na močák nic nepomáhalo (včetně 3 denních atb apod.)
Takže doporučuji vyzkoušet, třeba pomůže. Každopádně moc dobře vím, jak nepříjemné to je, tak snad se to brzy srovná. ![]()
Hezký den.
Zajdi s tím na urologii gyndařka do mě cpala rok atb zbytečně protože byli špatný ![]()
Bolest a citlivost může chvíli trvat, než po antibiotikách odezní úplně, protože sliznice je podrážděná. Pokud se to nezlepší za pár dní, zkus znovu kontaktovat lékaře; někdy je potřeba delší léčba nebo jiné antibiotikum.