Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
pokud je toto vymahatelné - úřednice na vodárnách chce mailem mi poslaný návrh na uznání dluhu vrátit podepsaný oskenovaný v pdf, nestačí jim vytištěný, podepsaný a vyfocený mobilem a převedený do pdf, opět poslaný zpět takto mailem.
U elektřiny, na plynárnách se běžně takto uzavírají smlouvy, dodatky… též splátkové kalendáře apod…(stačí i formát jpg…). Vedle dalšího způsobu formou autorizační SMS…
Není tohle ovšem buzerace? Sken vs foto?
Prý když to nebude, tak to musím poslat zpět poštou nebo donést jim osobně na pobočku…že to je úřední listina…
Je jistě nějaký zákon o podepisování. Věděl by někdo blíže, nebo kde se mám dopátrat zjistit, čím se ohánějí?
Neřeknu kdyby chtěli přímo elektronický podpis.
@elsa362 kdybys nedlužila, nemusíš tohle řešit,
tak to okamžitě doplať a nemusíš skenovat nic
Vidím absolutní empatie, a navíc se mi nedostává odpovědi na to, na co se tazatel ptá..
Ráda vás doporučím jinde. Užijte si to ![]()
Dlužíš jim. Udělej co chtějí. Těch pár korun za dopis snad máš ne.
@elsa362 píše: Více
tak se hloupě neptej a udělej, co po tobě Vodárny chtějí - ty jsi dlužník, ty máš smekat, ty jsi porušila pravidla
Ano, chtějí to oskenovat, protože to musí být kvalitní scan, ne bůhvíjaká fotka z foťáku. Nárok na to mají a buď ráda, že ti chtějí vyjít vstříc.
Kdybys s tim mobilem uměl, tak houby poznaji, zda je to focene nebo skenované… A když to neumis, tak si nevymyslej a spln jednu z variant,.nebo budou trvat na papirove podobě,.na kterou rozhodně maji narok.
Dneska už existují appky/najdeš i stránky na webu, kde si to podepíšeš na mobilu/pc a uložíš jako pdf a můžeš odesílat. Co hledáš za dramata?
Když by to byla kvalitní fotka, tak to nepounají. Ale zjevně jsi jim poslal nějakou blbou, tak chtějí kvalitnější. Samozřejmě na to právo mají.
Za prve to neni urednice, na ty stahuje sluzebni zakon a musi slozit urednickou zkousku. Za druhe respektuj jejich pozadavek nebo mas po splatkovem kalendari