Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kacenka.k8 píše:
Me to take cele prijde divny
Slecna pise, ze behem koronaviru ji vzrostla spotreba dezinfekce, rukavic a rousek.. ale proc? Vzdyt je cely den doma a pochybuju, ze by doma chodila v respiratoru a s rukavicema 🤦♀️
Jako nic proti, ale nevidim duvod proc nekomu hradit rousky, dezinfekci apod. Co maji rikat prodavacky, ktere spotrebuji i 4 respiratory za den? Take jim to nikdo nehradi
A navic se nezminuje co otec ditete.. ono je hezky napsat, ze je matka samozivitelka, ale na poceti ditete snad byli dva, takze by se mel i financne zapojit otec
Plus dalsi vec je, ze prace se da vykonavat i z domu, takze uplne bez prijmu by take byt nemusela
A to, ze pojistovna nehradi lecbu RS.. to uz je no comment…
Prodavačky dostanou respirátory od zaměstnavatele, ostatně jako všichni pracovníci.
A pojiš´tovny opravdu vše nehradí. Nemálokdy se stává, že od nákladné léčby dávají ruce pryč.
@novaa píše:
Nechci být hnusná, ale já mám názor takový, že nemocní lidé by se neměli množit.
Tys věděla, že jsi nemocná a přesto sis dítě pořídila, je to nezodpovědné a netřeba hrát na city, že máš malou holčičku.
Upřímně mě toto rozum nebere. Když se mnozí zvířata, tak se vždy kouká, aby byli zdravý a když někdo množí třeba psi s nějakou nemocí, tak je to pomalu trestné. Ale nemocní lidé se vesele množí a vědomě předávají špatné geny a je to v pořádku. Znám konkrétní příklady, kde se vědomě množí už celá pokolení dědičné problémy ( dost zásadní) a nikomu to divné v těch rodinách nepřijde.
Takže za mě ne, nic nepřispívat, je to tvá nezodpovednost.
Tento komentář je opravdu nechutný, evidentně postrádáš jakoukoliv empatii. Protože to, co jsi napsala musí té dotyčné „velmi pomoci“… A srovnávat lidi se zvířatama, jako vážně? ![]()
@topazio píše:
Ani studie se neplatí. To je úplně totální blbost.
Ja vim, ze se studie neplati, to byla reakce na zakladatelku, ze si musi platit, protoze se nedostala do studie.
@Milly2 píše:
Tento komentář je opravdu nechutný, evidentně postrádáš jakoukoliv empatii. Protože to, co jsi napsala musí té dotyčné „velmi pomoci“… A srovnávat lidi se zvířatama, jako vážně?
A tobě přijde v pořádku, mít dítě, když vím, že mu předám život zatěžují onemocnění, nebo sama mám nemoc, že se pravděpodobně nebudu moci postarat? Mě tedy ne a to jak z morálního hlediska (celý život budu na to trpící dítě koukat a věděla jsem, že to tak bude), tak z ekonomického (takový jedinec je zátěž pro společnost, třeba nemůže do práce, žije na pojišťovnu… A přitom to není vůbec nutné, takto mučit sebe a to dítě a celé okolí. Stačilo by si uvědomit, že když nejsem zdravá a VÍM TO musím si hold některé věci odpustit. Klidně mě tu kamenujte, je mi to fuk, prostě realita je taková a příroda netoleruje slabé jedince, to jenom člověk vše za každou cenu podporuje.
@novaa píše:
A tobě přijde v pořádku, mít dítě, když vím, že mu předám život zatěžují onemocnění, nebo sama mám nemoc, že se pravděpodobně nebudu moci postarat? Mě tedy ne a to jak z morálního hlediska (celý život budu na to trpící dítě koukat a věděla jsem, že to tak bude), tak z ekonomického (takový jedinec je zátěž pro společnost, třeba nemůže do práce, žije na pojišťovnu… A přitom to není vůbec nutné, takto mučit sebe a to dítě a celé okolí. Stačilo by si uvědomit, že když nejsem zdravá a VÍM TO musím si hold některé věci odpustit. Klidně mě tu kamenujte, je mi to fuk, prostě realita je taková a příroda netoleruje slabé jedince, to jenom člověk vše za každou cenu podporuje.
Tak až jednou onemocníš, tak ať tě doktoři nechají umřít. Staneš se totiž slabý jedinec. A RS není dědičná.
@novaa Já chci jenom říct, že často třeba doktoři pacientce tvrdí, že je nemoc v klidovém stadiu, že by se nic zhoršovat nemělo a že těhotenství schvaluji. Potom se ale může během těhotenství stát, že se nemoc vrátí v plné síle. Prostě někdy má člověk pocit, že máš vše za sebou, a zvládne to, co ostatní, a ona to třeba není úplně pravda ![]()
@topazio píše:
Tak až jednou onemocníš, tak ať tě doktoři nechají umřít. Staneš se totiž slabý jedinec. A RS není dědičná.
Tak zaprvé jsem nenapsala nic o tom, že je RS dědičná. A za druhé netvrdím, že se zakladatelka nemá léčit, ale že je nezodpovědné si v tomto stavu pořídit dítě. Ona nemůže chodit do práce, ale to nevadí on se stát postará nebo uspořádáme sbírku a politujeme jí. Promiň nesoucitim s takovými lidmi, kteří se takto dobrovolně rozhodli.
@novaa sečteno a podtrženo, je to celé nevěrohodné a do téhle sbírky bych neposlala ani korunu ![]()
@novaa píše:
Tak zaprvé jsem nenapsala nic o tom, že je RS dědičná. A za druhé netvrdím, že se zakladatelka nemá léčit, ale že je nezodpovědné si v tomto stavu pořídit dítě. Ona nemůže chodit do práce, ale to nevadí on se stát postará nebo uspořádáme sbírku a politujeme jí. Promiň nesoucitim s takovými lidmi, kteří se takto dobrovolně rozhodli.
Já jsem nic nepsala o práci. Jen jsem reagovala na tvůj výblik o zdraví.
@Karolína13210 píše:
@novaa Já chci jenom říct, že často třeba doktoři pacientce tvrdí, že je nemoc v klidovém stadiu, že by se nic zhoršovat nemělo a že těhotenství schvaluji. Potom se ale může během těhotenství stát, že se nemoc vrátí v plné síle. Prostě někdy má člověk pocit, že máš vše za sebou, a zvládne to, co ostatní, a ona to třeba není úplně pravda
Ano já vim, že touha po dítěti je veliká, ale strach a respekt z nemoci, která ti ze dne na den může změnit život by mi to nedovolil.
@Karolína13210 píše:
@novaa Já chci jenom říct, že často třeba doktoři pacientce tvrdí, že je nemoc v klidovém stadiu, že by se nic zhoršovat nemělo a že těhotenství schvaluji. Potom se ale může během těhotenství stát, že se nemoc vrátí v plné síle. Prostě někdy má člověk pocit, že máš vše za sebou, a zvládne to, co ostatní, a ona to třeba není úplně pravda
U RS se těhotenství nedoporučuje. Ne vždy, ale většinou dochází ke zhoršení.
@novaa píše:
Nechci být hnusná, ale já mám názor takový, že nemocní lidé by se neměli množit.
Tys věděla, že jsi nemocná a přesto sis dítě pořídila, je to nezodpovědné a netřeba hrát na city, že máš malou holčičku.
Upřímně mě toto rozum nebere. Když se mnozí zvířata, tak se vždy kouká, aby byli zdravý a když někdo množí třeba psi s nějakou nemocí, tak je to pomalu trestné. Ale nemocní lidé se vesele množí a vědomě předávají špatné geny a je to v pořádku. Znám konkrétní příklady, kde se vědomě množí už celá pokolení dědičné problémy ( dost zásadní) a nikomu to divné v těch rodinách nepřijde.
Takže za mě ne, nic nepřispívat, je to tvá nezodpovednost.
Tvůj názor mi připomíná, že nacisté taky jen řešili židovskou otázku… Židé neměli ty správné geny…
Dobrý deň,
@novaa to, o čom píšete nie je predmetom diskusie.. zakladateľka si nepýtala názory na to, že má dieťa..
Názor môžte mať aký chcete, no prirovnávať ľudí ku zvieratám.. no neviem.
Váš príspevok považujem za nevhodný, prosím podobným sa vyhnite.
Kristína ![]()
@Borrealis a stává se, že někdo má RS od 13 let? je to reálné?
@Magical-eyes
Já myslím, že mít geny jiné rasy nebo být nemocná je dost rozdíl, tak se uklidni.