Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga
To nevím jestli to mají i děti, ale máme v rodině holku a té se to projevilo v cca 20letech, už nevím přesně. A dost razantně. Na cca půl roku ochrnula na půlku těla a dost složitě se z toho dostávala a světě div se, léky neplatí…
@novaa právě, já vzdáleně znám také pár ženských s RS, jako nemají to lehké, to vůbec ne, je to hrozná nemoc,
ale nikdo si svou léčbu nemusí platit, a ani nepotřebuje 300 000 za roušky, dezinfekce a léky proti padání vlasů na půl roku ![]()
@Da12 píše:
U RS se těhotenství nedoporučuje. Ne vždy, ale většinou dochází ke zhoršení.
To neni pravda, kamarádka ma rs a dovolili ji první i druhé dítě bez problémů.
@stinga píše:
@Borrealis a stává se, že někdo má RS od 13 let? je to reálné?
Moje kamarádka ji má diagnostikovanou od 12 let, ale samozřejmě má veškerou medikaci plně hrazenou ![]()
Nasi zname syn ma RS, zjistenou cca pred 3ma lety.Ma malinke dite, je mlady.
Nerikala, ze by platil za lecbu, natoz takove castky
A zakl. v Doniu porad na fotkach ukazuje dite, ale svuj oblicej neukaze- proc?
@novaa nejsem kdovijakej humanista, ale ty jsi fakt…jak to napsat…moralni dno, mozna? To by se dnes nemohl mnozit skoro nikdo, vis? I obezita je nemoc napr., takze obezni, cukrovkari, lide s hypertenzi, lidi s rodinnou anamnezou CA, lide s dalsimi AI chorobami, kterych je pozehnane a na prvni pohled to na lidech nepotnas…by se teda taky nemeli mnozit? Co deti z ivf? Priroda nechtela, asi to melo duvod, ze se nepocalo prirozene…? Ta debata je komplexnejsi, ale pro simplicitni jedince je vzdycky jednodussi vse videt cernobile.
@dicentra píše:
Moje kamarádka ji má diagnostikovanou od 12 let, ale samozřejmě má veškerou medikaci plně hrazenou
děkuji za odpověď
@kalie
Ať se množí, ale pak ať nehrajou na city, jak je to hrozné a nechcou peníze po ostatních. Sami si to takto zařídili a hlavně dotyčná pouze předhazuje dítě, aby nám ho bylo líto.
Už se k tématu vyjadřovat nebudu. Pouze jsem napsala svůj názor a sdílet ho nemusíte.
@novaa píše:
Nechci být hnusná, ale já mám názor takový, že nemocní lidé by se neměli množit.
Tys věděla, že jsi nemocná a přesto sis dítě pořídila, je to nezodpovědné a netřeba hrát na city, že máš malou holčičku.
Upřímně mě toto rozum nebere. Když se mnozí zvířata, tak se vždy kouká, aby byli zdravý a když někdo množí třeba psi s nějakou nemocí, tak je to pomalu trestné. Ale nemocní lidé se vesele množí a vědomě předávají špatné geny a je to v pořádku. Znám konkrétní příklady, kde se vědomě množí už celá pokolení dědičné problémy ( dost zásadní) a nikomu to divné v těch rodinách nepřijde.
Takže za mě ne, nic nepřispívat, je to tvá nezodpovednost.
Bože, nejradši bych vám řekla, že jste sebestředná a hloupá osoba. Ale neřeknu, protože jsou i takoví lidé a musíme se s tím smířit. Připomínáte mi tu tlustou tetku z Harryho Pottera, která se nafoukla a vylétla oknem. Tím neřeším, že to asi je podvod, odpovídám jen na ten váš nenávistný a zapšklý černobílý pohled na svět.
@Pidulka1991 píše:
To neni pravda, kamarádka ma rs a dovolili ji první i druhé dítě bez problémů.
Já znám dvě s RS a oběma řekli, že jim těhotenství nedoporučují, že se jim to může zhoršit. Obě byly v klidovém stadiu. Jedné se nic nestalo, normální těhotenství a zdravé dítě. Druhé se to během těhotenství tak zhoršilo, že skončila na vozíku a je na něm přes veškerou léčbu i biologickou již pořád.
@novaa píše:
@kalie
Ať se množí, ale pak ať nehrajou na city, jak je to hrozné a nechcou peníze po ostatních. Sami si to takto zařídili a hlavně dotyčná pouze předhazuje dítě, aby nám ho bylo líto.
Už se k tématu vyjadřovat nebudu. Pouze jsem napsala svůj názor a sdílet ho nemusíte.
Ono se asi moc lidí, kteří y chtěli sdílet takové nenávistné zvratky, nenajde.