Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, prosím o radu. Dělám sacher dort a v receptu na polevu bylo, že se má nejdříve 5 min svařit cukr s vodou bez míchání na sirup, nechat trochu vychladnout a přidat čokoládu. Mně se ale ten sirup úplně nespojil, po přidání čoko tam jsou pořád cítit jemné krystalky cukru. Co teď? Znovu zahřát nebo už to nezachráním?
@caramba Bála bych se zahřátí, že se čokoláda přichytí, nebo změní chuť, ale jiná cesta asi k rozpuštění nevede. Zkuste to ve vodní lázni
Hezký den, Iva
@admin píše:
@caramba Bála bych se zahřátí, že se čokoláda přichytí, nebo změní chuť, ale jiná cesta asi k rozpuštění nevede. Zkuste to ve vodní lázniHezký den, Iva
Taky bych dala vodní lázeň. Může se to připalovat.
Chyba je vetsinou v hrnci. Pokud se cukr nerozpustil na sirup, delas to zrejme v neprilnavym hrnci teflonovym. Udelej to znovu v nerezovem a uvidis, ze se rozpusti..
Potm postupuj dal dle receptu, nech sirup lehce schladnout a vmichej cokoladu. ![]()
Tak po zahřátí čímdál horší
Nakonec jsem na dort na horní vrstvu marmelády nastrouhala zbytek čokošky a nebudu to před návštěvou vydávat za Sacher
Už bohužel nemám čas na další pokusy…
Já bych teda na sachr rozpustila jen čokoládu s trochou 100% tuku
@caramba píše:
Tak po zahřátí čímdál horšíNakonec jsem na dort na horní vrstvu marmelády nastrouhala zbytek čokošky a nebudu to před návštěvou vydávat za Sacher
Už bohužel nemám čas na další pokusy…
I tak je to určitě moc dobré
.
Sachr se pekl v minulém díle peče celá země. Tak třeba k tomu budou nějaké rady na netu.
Těším se dneska na kynuté koláče
.
Tohleto svařování cukru je k ničemu, stačí klasická čokoládová poleva
Nikdy nepridavam cokoladu do svareneho cukru. Vzdy rozpustim cokoladu zvlast a po troskach do ni za staleho michani pridavam ten svareny cukr na nit, dokud nedosahnu hustoty, kterou chci.
A velmi dobre je i vyslehat maslo s cukrem a kakaem a do teho hmoty zaslehat svareny cukr na nit. Pouziva se to na moucniky, kde nechcete tvrdou polevu.
@evulinda79 když to uděláš dobře, tak je to nesrovnatelně lepší. Vlastní zkušenost.
Podle tohoto receptu jsem dělávala sachery, byly skvělý (teď už nějak není čas
). Chce to nechvátat a ideálně vše šlehat pěkně pomalu ručně, žádným elektrickým šlehačem, kdy máš sníh za půl minuty. Ten rozdíl je opravdu znát. A meruňkovou zavařeninu samozřejmě ![]()