Urgentní cukrářská rada na polevu Sacher dortu

391
18.1.20 11:18

Urgentní cukrářská rada :-)

Ahoj holky, prosím o radu. Dělám sacher dort a v receptu na polevu bylo, že se má nejdříve 5 min svařit cukr s vodou bez míchání na sirup, nechat trochu vychladnout a přidat čokoládu. Mně se ale ten sirup úplně nespojil, po přidání čoko tam jsou pořád cítit jemné krystalky cukru. Co teď? Znovu zahřát nebo už to nezachráním?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1974
18.1.20 11:20

Zkusila bych znovu zahrat a michat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12816
18.1.20 11:21

@caramba Bála bych se zahřátí, že se čokoláda přichytí, nebo změní chuť, ale jiná cesta asi k rozpuštění nevede. Zkuste to ve vodní lázni :) Hezký den, Iva

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
21991
18.1.20 11:23
@admin píše:
@caramba Bála bych se zahřátí, že se čokoláda přichytí, nebo změní chuť, ale jiná cesta asi k rozpuštění nevede. Zkuste to ve vodní lázni :) Hezký den, Iva

Taky bych dala vodní lázeň. Může se to připalovat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1974
18.1.20 11:25

Jj ve vodni lázni samozřejmě

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1637
18.1.20 11:51

Chyba je vetsinou v hrnci. Pokud se cukr nerozpustil na sirup, delas to zrejme v neprilnavym hrnci teflonovym. Udelej to znovu v nerezovem a uvidis, ze se rozpusti.. ;) Potm postupuj dal dle receptu, nech sirup lehce schladnout a vmichej cokoladu. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.1.20 11:57

Tak po zahřátí čímdál horší :( Nakonec jsem na dort na horní vrstvu marmelády nastrouhala zbytek čokošky a nebudu to před návštěvou vydávat za Sacher :lol: Už bohužel nemám čas na další pokusy…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.1.20 11:57

@KarolB dělala jsem ve smaltovaném :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1974
18.1.20 12:22

Já bych teda na sachr rozpustila jen čokoládu s trochou 100% tuku

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.20 12:33
@caramba píše:
Tak po zahřátí čímdál horší :( Nakonec jsem na dort na horní vrstvu marmelády nastrouhala zbytek čokošky a nebudu to před návštěvou vydávat za Sacher :lol: Už bohužel nemám čas na další pokusy…

I tak je to určitě moc dobré ;).
Sachr se pekl v minulém díle peče celá země. Tak třeba k tomu budou nějaké rady na netu.
Těším se dneska na kynuté koláče ;).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.20 12:52

Tohleto svařování cukru je k ničemu, stačí klasická čokoládová poleva

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9804
18.1.20 13:12

Nikdy nepridavam cokoladu do svareneho cukru. Vzdy rozpustim cokoladu zvlast a po troskach do ni za staleho michani pridavam ten svareny cukr na nit, dokud nedosahnu hustoty, kterou chci.

A velmi dobre je i vyslehat maslo s cukrem a kakaem a do teho hmoty zaslehat svareny cukr na nit. Pouziva se to na moucniky, kde nechcete tvrdou polevu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2090
18.1.20 14:19

@evulinda79 když to uděláš dobře, tak je to nesrovnatelně lepší. Vlastní zkušenost.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2090
18.1.20 14:20
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2090
18.1.20 14:27

Podle tohoto receptu jsem dělávala sachery, byly skvělý (teď už nějak není čas :mrgreen: ). Chce to nechvátat a ideálně vše šlehat pěkně pomalu ručně, žádným elektrickým šlehačem, kdy máš sníh za půl minuty. Ten rozdíl je opravdu znát. A meruňkovou zavařeninu samozřejmě :D

https://www.apetitonline.cz/…hr-dort.html

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama