Urologické vyšetření u žen

209
5.5.20 12:40

Urologické vyšetření u žen

Zdravím všechny, chtěla by jsem se zeptat, jestli jste už některá podstoupila urologické vyšetření, často trpím pálením při čůrání i normálně (po sexu i bez sexu), docela je to občas velmi intenzivní ale není to nic úplně hrozného, byla jsem na testech na chlamydie, stěry z čípku, odevzdala jsem krev a moč obvodnímu lékaři a všechno mám v naprostém pořádku, ale nepříjemné pocity mívám dost často a docela intenzivně. Na doporučení piju Blokurimu, urologické čaje, a nic moc nepomaha. Tak lékařku napadlo jedině zajít k urologovi, ale z toho vyšetření mám trochu vítr :oops: vůbec nevím jak to probíhá, co by mi třeba dělali. Slyšela jsem že třeba takový stěr z močové trubice je velice nepříjemný :zed: Já teda nevím co všechno tam dělají, ale třeba zubař ani injekce mi nedělají problém ale tohodle se docela bojím, Máte někdo nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
5.5.20 13:31

Já když jsem byla na urologii, tak mi zkontrolovali moč a pak ultrazvuk ledvin a močových cest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.5.20 13:40

@nickanonym jo stěr z močové trubice je nepříjemný. Strkají tam malinké štětečky. Je to nepříjemné, ale nic co by se nedalo vydržet. U chlapů je to prý mnohem horší. Připrav se, že po vyšetření se může stát že budeš mít ten den, trochu inkontinenci, ale druhý den už je to ok. Pokud máš problémy, tak na vyšetření raději zajdi. A ještě doporučím používat lichořeřišnici, ta je na močové ústrojí super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
5.5.20 14:19

@janickaIII dobře, děkuji, a strkají to nějak hluboko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
5.5.20 14:21

@janickaIII A kterou přesně myslíš řeřišnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
5.5.20 14:36

Stěry mě nijak nebolely, spíš mi to bylo nepříjemné, protože jsem se styděla. Dělá se to jenom na krajíčku, nikam ni nestrkají metrovou trubičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.5.20 15:10
@nickanonym píše:
@janickaIII dobře, děkuji, a strkají to nějak hluboko?

Nevím jak hluboko se to strká. Myslím, že ne moc hluboko. Není to nic strašného. Někdy stěry na gynekologii bolí víc. Myslím lichořeřišnici. Používám od Naděje - lychorerisnicovou tinkturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.5.20 19:24

@nickanonym

Ahojda, taky jsem měla hrozné problémy, neustále záněty nebo mykózy (stačilo mi trochu prochladnout, být pár minut v mokrých plavkách, vždy jsem je měla i po každých antibiotikách) řešila jsem to snad 2 roky v kuse, byla jsem z toho úplně zoufalá. Lichořeřišnice je opravdu super a pomáhá, já vždy měla kapky a a dá se koupit normálně v lékárně - nevím zda je i v jiné formě třeba tabletek. Jinak mi vždy pomáhalo to přepít, ať už čaj, nebo vodu.
Na urologii jsem určitě byla ale už nevím co nebo jestli mi něco dělali ale poslali mě na rozšíření močové trubice, bylo to nepříjemný (ambulantní zákrok v celkové narkóze) ale od té doby mám klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
18.5.20 02:21

@Nika95×x Aha, taky už jsem docela zoufalá a to s těmi mokrými plavkami a vším možným mám to úplně stejně. Poslala jsem i přítele k lékaři, prostě jsme oba dva údajně zdraví, podle všech lékařů, jediné vyšetření které jsem zatím nepodstoupila je Urologické, Nikdo mi to nedoporučil takže si to musím i sama vyžádat, asi je lepší teda tam zajít i když se toho trochu bojím. Rozšíření močové trubice zní docela zajímavě ale jestli si potom už měla klid, tak to musí být hrozná úleva teda. Tyjo doufám že by se mnou taky něco vymysleli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.5.20 11:11

@nickanonym
Určitě, zajdi za praktickým ať ti napíše doporučení a to pokud možno nejlépe hned, a na urologii se zkus na to rozšíření močové trubice zeptat 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
19.5.20 11:32

@Nika95×x A jinak co se tyce toho rozsireni mocove trubuce, mela jsi po zakroku vse v pohode? Cetla jsem ze jsou mirne (bolesti, paleni, krvaceni), a ze v mala pripadech se jako vyskytne velke paleni pri curani, velke krvaceni a snad i zanet moc. mechyre - na ten trpim jako teda taky dost :( A ze po zakroku je zavedena nejaka,,trubicka, hadicka”, tak to jsi mela v poradku? Ja prave uz jsem jako si prosla hodne vecma, ale ta urologie a vse mi ne hodne proti srsti :( Uz jen na gynekologii po sterech na chlamydie a sterech na pripadnou alergii na spermat jsem se velkou bolesti nemohla 2 dny vycurat :think: Jinak dekuji, dnes zavolam obvodni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 11:54

Já jsem na urologii šla s rtg ledvin, zkontrolovali moč, pak mi to tam Dr. kontrolovala při zakašlání :oops: ale stěrky mi nedělala. Jo a ještě jsem si psala „čůrací deník“ - kolik jsem vypila a kolik vyčůrala :lol: A všechno prý v pořádku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
209
19.5.20 15:00
@Anonymní píše:
Já jsem na urologii šla s rtg ledvin, zkontrolovali moč, pak mi to tam Dr. kontrolovala při zakašlání :oops: ale stěrky mi nedělala. Jo a ještě jsem si psala „čůrací deník“ - kolik jsem vypila a kolik vyčůrala :lol: A všechno prý v pořádku :nevim:

Mně podle vsech lekaru taky nic neni. Moc a krev zdrava. Co se tyce gyndy - (pochva tez zdrava - nez vytoku a td..) jen ta urologie, tam jsem nebyla, a zajdu, protoze to snasim casto, nejhorsi je ze mne to pali i kdyz necuram :D snad mi i tam nereknou ze jsem v poradku :D :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.5.20 20:13

@nickanonym

Po probuzení jsem měla hroznou potřebu na čůrání, což se mi tam sestra snažila vysvětlit že je to jen pocit, každopádně jsem ji říkala ať mě pustí na záchod nebo se počůrám :lol:
Načež ze mě vypadly asi tři kapky a krev a bylo to teda hodně hodně nepříjemný až jako bolestivý, měla jsem v kalhotkách vlastně smotanej konec ty trubice a na konci byl uzávěr a ten jsem musela si vždy dodělat a tou hadickou mi tekla moč :lol:
Cesta domů byla jako fakt hodně nepříjemná, než jsem si na to zvykla, měla jsem ji tam tuším 3 až 4 dny a pak jsem si ji sama normálně vytáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
20.5.20 17:09

@Nika95×x No ty brďo, tak to je hodně zajímavý, to teda máš u mě jako palec nahoru, to já jsem teda asi poseroutka zřejmě :D myslela jsem že tu hadičku vytahujou normálně lékaři 8o no nebudu ti lhát, jsem z toho maličko vyděšená :D ale tak jestli teda ti to pomohlo, tak to asi stojí za to no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty