Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
prosím o radu či názor nebo jen útěchu, že v tom nejsem sama a že to "někdy'přejde:-) Syn, 14 měsíců, krásně prospívá. Ale je se vším nespokojený, od narození furt jen řve řve a řve, první prdíky..pak zuby… Byla jsem sním xkrat u pediatra, ale vždy že je vše v pořádku. Jenže nevím zda to stím nějak souvisí ale od 9m chodíme k neurolozce skrz křečí co mívá, na EEG se ukázalo že má v mozku nějaké ostré vlny, tak mu dáváme sirup Keppra, pak nás poslala do FNO na video-eeg a tam se nic nenašlo. V říjnu jdeme na kontrolu EEG. Jestli to třeba nemůže být tím, ale dle doktoru je prostě jen uplakané batole.
Myslela jsem si třeba jestli nemá bloklou páteř a dle fyzio je zdravý.
Neřve jen když zrovna spí. Hrát si nechce, každá hračka ho baví sekundu a jde od toho pryc. Snažím se chovat, věnovat se mu na 1000%, v kočárku být taky nechce, pohádky ho nebaví.
Já už jsem z něho fakt vyčerpaná, unavená, hlava mě bolí, nemám náladu, moc syna milují ale už to opravdu nezvladam..
Holky nemáte někdo nějakou radu?
Dej ho občas na hlídání - třeba muži a relaxuj. Takové děti prostě jsou. Taky mám třetího urvanka a ještě vzteklého.. někdy je to na hlavu
ale vesměs z toho vyrostou
Jak ja ti rozumim…mam to stejne. obcas najdu nekoho na diskuzi, osobne nikoho s takovym peklem neznam.Taky uz skutrcne nemuzu a to bylo hur.na zacatku blokada krku a alergie- od doby co vysel na svet tak nonstop rev, kdy minuta ticha byla zazrak, spanek nula.Ted uz nerve porad, ale n. esednu si. Nemuzu temwr nic, strka mi do nohou,breci.Neda pokoj. Je mu 15 mesicu.Od narozeni litame jen po doktorech, nic mu nenasli. Davame ted obcas homeopatika a sirup pediakid ba zklidneni dle doporuceni neurolozky.Jswm na to sama, partner pomuze jen temrochu v ramci moznosti a prace. Babicky nemame. Musime verit, ze bude lepe ![]()
Mela jsem to s první dcerou úplně stejně - pořád jen brek. Casto uz jsem pak brečela zoufalstvím s ní. Ani jsem s ní potom nikam moc nechodila, protože všude jen řvala a řvala. Lékařů jsem ní obehala hodne, ale vše bylo v poradku. Preslo jí to v podstatě az nějak kolem dvou let (možná i déle, ale věkem se to postupně upravovalo).
Ted jsem si po patnácti letech pořídila další holčičku s představou toho, ze si mateřství a miminko konečně trochu užiju a je to tady zase
![]()
Příspěvek upraven 22.08.22 v 21:10
@NikaXS tak myslis ze je nadeje ze ro casem prejde? Ja uz se zacinam bat ty hyperaktivity.fskt nevim. uz jsem zoufala.On je naly pritom jinak tak sikovny.ale proate ten rev- kdyz reknu ze mi fakt neda par minut pokoj tak to fakt neprehanim.
@Maritka Ona se ta kojenecka a batoleci ubrecenost casto s pozdejsi hyperaktivitou spojuje, ale co je na tom relace pravdy, nevím. U nas to tak tedy nebylo. Miminko, které je hodne dráždivé nebo svalově hypertenzní vůbec nemusí být v budoucnu hyperaktivní. Pokud mate nalez na EEG, tak by se teoreticky ADHD projevit časem mohlo, ale ani to nejde říct s určitostí. Spíš jen vydržte a časem se to bude zlepšovat…Držím place!
@NikaXS zatim prave vubrc zadny nalez nebyl ani na eeg. a muzu se jeste zeptat- ta starsi dcera je tedy zdrava tj nrvim jak to rici vhodne- ta ubrecenost ji zadne nasledky nezanechala?
@Maritka Omlouvám se, myslela jsem, ze píše zakladatelka diskuze (proto ten "nalez na EEG). Dcera je naprosto v pohodě. Jako malá byla hodně přecitlivělá a dost na mě závislá, ale teď je to úplně normální, zdravá a fajn holka ![]()
Nebojte.
@NikaXS můžu se zeptat u jakých lékařů jste se starší dcerou byla?
My máme za sebou vyšetření u 2 různých neurologů, fyzio a pediatr.
@NikaXS To mě moc mrzí, většinou se říká, že po prvním náročném je druhé za odměnu. U nás to teda bohužel neplatí. První náročná, druhá mi přijde ještě o něco více narocnejsi. Mají totožné projevy (nechce dudlík, UM, nespí beze mě déle než 10min, nesnáší převlékání a přebalování, buzení v noci furt, přes den věčná nespokojenost), ale druhá je v té intenzitě víc hlasitější, umanutejsi. Teď u nás byli na návštěvě přátelé a museli odjet o den dříve, protože je prostě ten rev mladší vysiloval. ![]()
@Maritka Neboj, lépe bude. Chce to pořád zkoušet z hledat, kde je to dítě alespoň trochu spokojené. Se starší jsme musely být pořád venku, tam ji to bavilo. Kolem 18m se to zlomilo a začala být lepší. Dnes je to skvělá partacka a mladšího urvanka miluje.
Ahoj maminky,
prosím o radu či názor nebo jen útěchu, že v tom nejsem sama a že to "někdy'přejde:-) Syn, 14 měsíců, krásně prospívá. Ale je se vším nespokojený, od narození furt jen řve řve a řve, první prdíky..pak zuby… Byla jsem sním xkrat u pediatra, ale vždy že je vše v pořádku. Jenže nevím zda to stím nějak souvisí ale od 9m chodíme k neurolozce skrz křečí co mívá, na EEG se ukázalo že má v mozku nějaké ostré vlny, tak mu dáváme sirup Keppra, pak nás poslala do FNO na video-eeg a tam se nic nenašlo. V říjnu jdeme na kontrolu EEG. Jestli to třeba nemůže být tím, ale dle doktoru je prostě jen uplakané batole.
Myslela jsem si třeba jestli nemá bloklou páteř a dle fyzio je zdravý.
Neřve jen když zrovna spí. Hrát si nechce, každá hračka ho baví sekundu a jde od toho pryc. Snažím se chovat, věnovat se mu na 1000%, v kočárku být taky nechce, pohádky ho nebaví.
Já už jsem z něho fakt vyčerpaná, unavená, hlava mě bolí, nemám náladu, moc syna milují ale už to opravdu nezvladam..
Holky nemáte někdo nějakou radu?